opc_loader

© Copright 2021  Your Well

Gratis verzenden

 Wij verzenden vanaf € 35,00 gratis door heel Nederland

Buitenland

Wereld van Zeewier verzendt ook naar het buitenland. Voor bestellingen minder dan € 50,00 wordt € 10,00 verzendkosten in rekening gebracht, daarboven € 8,50, vanaf  €100,- zonder kosten. 

Promotie
33,00 30,00
Nuttige links voor
  • Informatie over zeewier: 

www.zeewierwijzer.nl

  • Informatie over recepten met zeewier: 

www.receptenmetzeewier.nl

  • Informatie over zeekraal:

www.zeekraalwijzer.nl

  • Groothandels en winkels: 

www.yourwell.nl

  • Zeewier community:

www.northseafarmers.org

Groente uit zee

Artikelnr: 2008

Kookboek van Lisette Kreischer met 50 VEGAN recepten met groente uit zee.

24,95

Het is lekker, voedzaam en goed voor het milieu. Zeewier is de nieuwste groente uit zee. Hiermee staan we aan het begin van een trend, want zilte groenten worden heel populair. Dat betoogt het zeewier(kook)boek Groente uit zee waarvoor Lisette Kreischer, medeoprichter van The Dutch Weed Burger, Marcel Schuttelaar en Koen van Swam van Stichting Noordzeeboerderij, de handen ineen sloegen.Wat is zeewier? Waar koop je het? En hoe maak je het klaar? In Groente uit zee lees je alles over zeewier. En je kunt zelf aan de slag met 50 heerlijke plantaardige recepten.
 
Stichting Noordzeeboerderij, die zelf een proefboerderij op de Noordzee heeft voor zeewierteelt, beschrijft de wondere wereld van zeewier; de groei, de soorten en de samenstelling. Op uiterst toegankelijke wijze wordt de oorsprong en de achtergrond van zeewier voor een breed publiek inzichtelijk gemaakt. De lezer komt te weten dat zeewier en algen een belangrijke bron van zuurstof zijn voor onze atmosfeer. En dat er onderwater ook bossen bestaan, kelpwouden genaamd. Zeewier is gezond, maar je kunt er ook te veel van eten. De auteurs hebben zo goed mogelijk geprobeerd een onderscheid te maken tussen zin en onzin over zeewier. Met schitterende fotografie en interviews met de ambassadeurs van zeewier.
 
De 50 plantaardige recepten prikkelen de zintuigen. Met wakame, dulse, Iers mos, zeekraal en lamsoor die de revue passeren. Ook Hollandse exoten zoals strandbiet en ijskruid verschijnen op de receptenlijst. De recepten van Groente uit zee zijn nieuw, spannend en een echte beleving. Lisette Kreischer laat smaakvol zien hoe zilte groenten onderdeel gaan worden van ons dagelijkse menu, van algen smoothie tot feestelijke zeewier chococoladetaart.

Stichting Noordzeeboerderij werkt aan duurzame zeewierteelt op zee. Zeewier is een veelzijdig en voedzaam ‘gewas’. Het kan geteeld worden zonder gebruik van land, zoet water of meststoffen. In de toekomst ziet de stichting mogelijkheden om boven de Waddeneilanden en voor de Noord- en Zuid-Hollandse kust zeeboerderijen te ontwikkelen met geïntegreerde bedrijvigheid met zeewierteelt, visserij, schelpdierenkweek, natuurbeheer en zelfs energieproductie, liefst natuurlijk bij windmolenparken. Hiervoor heeft de stichting het Zeewierplatform opgezet. Samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden worden stappen gezet om de zeewierteeltketen in Nederland tot bloei te laten komen. Het initiatief is ontwikkeld onder de paraplu van het Haagse adviesbureau Schuttelaar & Partners.

Groente uit zee heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Groente uit zee


Alternatieve artikelen:

Folder aanvragen

Vraag hier een digitale folder aan en ontvang 15% korting bij de eerstvolgende aankoop