opc_loader
Gratis verzenden

 Wij verzenden vanaf € 35,00 gratis door heel Nederland

Buitenland

Wereld van Zeewier verzendt ook naar het buitenland. Voor bestellingen minder dan € 50,00 wordt € 10,00 verzendkosten in rekening gebracht, daarboven € 8,50, vanaf  €100,- zonder kosten. 

Promotie
33,00 30,00
Nuttige links voor
  • Informatie over zeewier: 

www.zeewierwijzer.nl

  • Informatie over recepten met zeewier: 

www.receptenmetzeewier.nl

  • Informatie over zeekraal:

www.zeekraalwijzer.nl

  • Groothandels en winkels: 

www.yourwell.nl

  • Zeewier community:

www.northseafarmers.org

Kelp capsules Bio 450 mcg

Artikelnr: 5025

Voedingssupplement

Biologische Kelp capsules met 100% natuurlijk Jodium. 1 capsule bevat 450 mcg Jodium (300% ADH).

Artikelnummers
EAN:
701722601871
15,95
Dit product is momenteel niet leverbaar

Voedingssupplement.

Biologische Kelp capsules met 100% natuurlijk jodium. 1 capsule bevat 450 mcg jodium (300% ADH).

Jodium is een mineraal dat betrokken is bij veel processen in het lichaam. Jodium ondersteunt onder andere de functie van de schildklier, het metabolisme en draagt bij aan een gezonde huid. 

Dit product bevat 60 capsules per pot. 

Dosering: 1 capsule per dag met water innemen, bij voorkeur voor het ontbijt. De aanbevolen dosering niet overschrijden. 

Ingredienten: 

520 mg gedroogde biologische kelp (Himanthalia elongata/zeespaghetti, Laminaria digitata/kombu), plantaardige cellulose  

Allergenen informatie: Kan sporen van week- en schaaldieren bevatten. Dit product bevat géén: suiker, gluten, gist, lactose, soja en kleur-, geur- of smaakstoffen.

Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Eenmaal geopend in een luchtdichte verpakking bewaren.

Veiligheid: Deze capsules zijn veilig te gebruiken in de aangegeven dosering. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar en volwassenen tijdens borstvoeding/lactatie. Raadpleeg bij ziekte of medicijngebruik een deskundige voor gebruik.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding. 

Steeds meer consumenten geven de voorkeur aan supplementen met de natuurlijke vorm van jodium in plaats van een synthetisch supplement.¹


Een studie uit 2014 toonde de voordelen van zeewier aan. Suppletie van knotswier (Ascophyllum nodosum) gestandaardiseerd op 356 mcg jodium per dag gedurende twee weken verhoogde bij jonge gezonde vrouwen de jodiumuitscheiding in hun urine, zonder schadelijke invloed op de schildklierfunctie. Zelfs bij vrouwen zonder jodiumtekort (UIC > 100 mcg/L) zou zeewiersuppletie met deze dosering jodium veilig zijn omdat de bovengrens in het urinegehalte (500 mcg/L), waarbij negatieve effecten te verwachten zijn, niet overschreden wordt. Geconcludeerd werd dat de inname van de natuurlijke vorm van jodium uit zeewier veiliger is dan het gebruik van synthetisch kaliumjodide, omdat zeewier het jodium vertraagd afgeeft. Het jodium wordt dan langzamer opgenomen door het lichaam en blijft langer beschikbaar. Synthetisch kaliumjodide wordt makkelijker opgenomen, resulterend in een piekconcentratie, waarna het door het lichaam via de urine weer snel uitgescheiden wordt.²

¹Aquaron R, Delange F, Marchal P et al. L Bioavailability of seaweed iodine in human beings. Cell Mol Biol (Noisy-le-grand) 2002:48(5):563-569.)
²Combet E, Ma ZF, Cousins F. Low-level seaweed supplementation improves iodine status in iodine insufficient women.  Brit J of Nutr 2014; 1-9
 

Kelp capsules Bio 450 mcg heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Alternatieve artikelen:

Folder aanvragen

Vraag hier een digitale folder aan en ontvang 15% korting bij de eerstvolgende aankoop