Met Nederlands zeewier bemeste aardappelen uit het Waddengebied, worden gebruikt voor deze chips met "Wadden karakter". Daaraan toegevoegd duindoorn en zeewier levert een bijzonder originele snack op! Op lage temperatuur gebakken waardoor de unieke smaak van de aardappelen behouden blijft
Ingredienten:
Aardappelen, zoonebloemolie, zeezout, maisbloem, tomatenpoeder, zeewier, gemberpoeder, knoflookpoeder, duidoornpoeder, uienpoeder, geconcentreerd limoensappoeder, paprikapoeder, spinaziepoeder, cayennepoeder.
Verpakt onder beschermende atmosfeer om de chips lekker krokant te houden. Bewaren op een koele donkere plaats.
AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN
geen
VOEDINGSWAARDE | PER 100 G |
Energie (kj / kcal) | 2005 / 480 |
Vetten (g) | 24,5 |
waarvan verzadigde vetzuren (g) | 2,4 |
Koolhydraten (g) | 54,9 |
waarvan suikers (g) | , 0,6 |
Vezels (g) | 4,9 |
Eiwitten (g) | 7,5 |
Zout (g) | 1,0 |
In deze onrustige tijden voor de landbouw trekt Henk Broekman de stoute schoenen aan en gaat de markt op met een uniek product; Van de Wadden chips. Samen met Marc van Rijsselberghe (Salt Farm Foundation), de grondlegger en aanjager van zilte teelt in Nederland, is het gelukt om een aardappelras te vinden die goed gedijt op de steeds zilter wordende grond. Deze aardappel groeit extra goed door het te bemesten met biologisch gecertificeerd en op land geteeld zeewier van de Wadden. De volledige oprichting van het merk “Van de Wadden” is onderdeel van project Zeker Zilt en de ‘zilte’ aardappelen gebruikt in de chips zijn gecertificeerd met het “Waddengoud united for Waddensea World Heritage” keurmerk.
In het reeds bestaande, brede chips aanbod in supermarkten, vers winkels en kiosken wil “Van de Wadden” met deze chips een vernieuwend product op de markt te brengen dat aanspreekt bij het grote publiek. Naast de zilte chips wordt in het project Zeker Zilt onder het merk “Van de Wadden” de komende periode een markttest gedaan voor zilte tafelaardappelen en wortelen uit de waddenregio.