Krokante, ziltzoute snacks met zeewier.
- Kelpwieren uit de oceaan bij Baja California worden gedroogd en fijngemalen tot Kelppoeder©
- Tarwe, Kelppoeder© en zeezout worden samengevoegd tot een groene zeewierpasta en geëxporteerd naar Europa
- Gefrituurd in zonnebloemolie groeit de pasta uit tot knapperige Chips uit zee
Voedingswaarde Kelpwier
- mineralen en sporenelementen (bv ijzer en jodium)
- eiwitten
- vitaminen E en A
- makkelijk oplosbare vezels
Meer voor de mens belangrijke voedingsstoffen dan enig ander voedingsmiddel.
Samenstelling na frituren:
- Tarwe
- 20% Kelpwier
- Zonnebloemolie (onverzadigde vetzuren)
- Zeezout
- Maizena
Chips uit zee bevat 65% minder vet en 20% minder calorieën dan gewone aardappelchips.
Herkomst: Mexico
Gebruik
Eet ze puur, met een druppeltje citroen, zeewiertapenade, guacamole, humus, of een salsasaus.
TIP: VERKRUIMEL HET EN VOEG TOE AAN JE SALADE
Algemeen: de aanbevolen dosering is ongeveer 5 gram zeewier per dag.
AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN
Allergenen: tarwe
Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat.
Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en visbevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering.
VOEDINGSWAARDEN PER 100 gram |
Energie | 433 kcal/1820 kJ |
Eiwitten | 9,8 g |
Koolhydraten waarvan suikers | 60,8 g 0,59 g |
Vet waarvan verzadigd | 15,5 g 1,5 g |
Vezels | 5,3 g |
Zout | 2,62 g |