opc_loader

Iers mos BIO 20 g

Artikelnr: 6015
AlgAran

Biologisch Iers mos 20 gram

2,50
x

Traditioneel wordt Iers mos, of carrageen, gebruikt om pudding te verstevigen, maar het kan ook gebruikt worden om soepen en sauzen te binden. Gewassen en gesneden kan het gegeten worden in salades. Iers mos wordt na het plukken in de zon gedroogd. Het roodbruine wier verbleekt dan tot een geelbruine kleur.

Irish Moss moet net zoals gelatine worden geweekt en vervolgens gekookt om het te laten geleren. Het is een ideaal bindmiddel voor soepen, smoothies en shakes. Het kan ook gebruikt worden 
als geleermiddel in rauwe taarten en gebak of kan toegevoegd worden aan salades. Spoel de Irish Moss goed af met water en laat het ongeveer 4-24 uur weken in lauwwarm water. Vervolgens kunt u er een 
gel/geleermiddel van maken door het met water in de blender te doen zodat er een smeuige gel ontstaat, laat dit nog 1 uur rusten .Carrageen levert een gelei met een zachtere textuur dan agar. 

Iers Mos wordt over de hele wereld verwerkt in hoestdrank vanwege haar antivirale en slijmoplossende werking bij luchtweginfecties en om het hoesten te verzachten. Kook Iers mos met gember en citroen om een verzachtende drank te maken.

Zure ingrediënten zoals citroen kun je het beste toevoegen na het koken als de carrageen is afgekoeld.. 
Iers Mos bevat een goede balans tussen vitaminen, mineralen en sporenelementen. Ook heeft het een hoog magnesium gehalte. Carrageen is Iers voor kleine rots, een betekenis gegeven vanwege de standvastige positie van dit delicate zeewier gedurende vele generaties.

Thee van Iers mos

  • Kook 1,5g Iers mos in 150ml water, of een soeplepel Iers mos in 1 liter water. Laat koken totdat je een soort gel krijgt (ong. 15 minuten).
  • Zeven en meerdere koppen per dag drinken.

Je kan deze Iers mos thee op smaak brengen met bv. citroen, zoethout, kaneel, gember en eventueel een natuurlijk zoetmiddel.

Analyse zware metalen

Gebruik: spoel af met water en kook het

Aanbevolen dosering: tot 5 gram per dag
Bewaren: koel en droog; 
Ingrediënten: 100% Zeewier, gedroogd (Iers mos/Chondrus crispus)
Allergenen: kan sporen van zeezout, zand of schaaldieren bevatten.
Herkomst: Ierland

Iers mos BIO 20 g heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Best verkochte artikelen
Nieuwe producten
Laatst bekeken items