opc_loader
Gratis verzenden

 Wij verzenden vanaf € 35,00 gratis door heel Nederland

Buitenland

Wereld van Zeewier verzendt ook naar het buitenland. Voor bestellingen minder dan € 50,00 wordt € 10,00 verzendkosten in rekening gebracht, daarboven € 8,50, vanaf  €100,- zonder kosten. 

Promotie
24,95
Nuttige links voor

Informatie over zeewier: 

www.zeewierwijzer.nl

Informatie over recepten met zeewier: 

www.receptenmetzeewier.nl

Informatie over zeekraal:

www.zeekraalwijzer.nl

Zeeuws zeewier: 

www.seaweedharvestholland.nl

Groothandels en winkels: 

www.yourwell.nl

Gastenboek
Marie 
gisteren een lekkere vegan burger gemaakt...
John van Grevenbroek 
Net mijn bestelling ontvangen, daar mogen...

Kombu (Kelp, vingerwier) BIO 40 g

Artikelnr: 6001

Kombu als natriumarme smaakmaker in vele gerechten zoals soepen, sauzen, stoofpotten, bij granen, peulvruchten. 

4,95

Kombu, een bruin zeewier, wordt veel gebruikt in de Japanse keuken.  

Ingrediënten: Zeewier gedroogd*(Laminaria digitata/vingerwier) * Van biologische oorsprong

Herkomst: Ierland

Gebruik

Voeg kombu toe aan sauzen, meng het door groenten, rijst, bonen en granen, aan de soep, dashi (Japanse bouillon) en stoofpotten, of drink het als thee. Voeg de poeder toe aan cakebeslag, brood, (hartige) taarten, of als smaakmaker voor gerechten, sla dressing en marinades. 

Algemeen: de aanbevolen dosering is ongeveer 5 gram zeewier per dag.

AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN

Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. 

Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en visbevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering.

Dit product is biologisch gecertificeerd en duurzaam geoogst, monsters worden getest op zware metalen, pesticiden en herbiciden, radioactiviteit en microbiologische vervuilingen.

Kombu is een bron van jodium, calcium, kalium, magnesium, ijzer, natrium, chroom, eiwit, mannitol, fosfor, alginaat, fucoidan, laminarin, caroteen, germanium, fytohormonen, en vitamine A, vitamine C, vitamine D, vitamine E, vitamine K en vitamine B complex. Het is een bron van voedingsvezels. Het is daarnaast een uitstekende bron van glutaminezuur, een aminozuur verantwoordelijk voor umami, het Japanse woord gebruikt voor een van de vijf basissmaken, naast zoet, zuur, zout en bitter. Kombu bevat jodium.

Jodium draagt bij aan:

# een normale cognitieve functie,

# een normaal energie leverend metabolisme,

# de normale werking van het zenuwstelsel,

# de instandhouding van de normale huid en

# een normale productie van schildklierhormonen en een normale werking van de schildklier.

VOEDINGSWAARDEN PER 100 gram
Energie 122 Kcal / 510 KJ
Eiwitten 14,23 g
Koolhydraten
   waarvan suikers
3,12 g
0,007 g
Vet
   waarvan verzadigd
2 g
0,3 g
Vezels 29,5 g
Zout 4,6 g
Kombu (Kelp, vingerwier) BIO 40 g heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Best verkochte artikelen
Laatst bekeken items