opc_loader

Kombu (Kelp, vingerwier) BIO 40 g

Artikelnr: 6001
AlgAran

Kombu als natriumarme smaakmaker in vele gerechten zoals soepen, sauzen, stoofpotten, bij granen, peulvruchten. 

4,95
x

Kombu, een bruin zeewier, wordt veel gebruikt in de Japanse keuken.  Voeg kombu toe aan sauzen, meng het door groenten, rijst, bonen en granen, aan de soep, dashi (Japanse bouillon) en stoofpotten, of drink het als thee. Voeg de poeder toe aan cakebeslag, brood, (hartige) taarten, of als smaakmaker voor gerechten, sla dressing en marinades. 

Ingrediënten: Zeewier (Laminaria digitata/vingerwier)

Voedingswaarden per 100 g:

Energie:  122 kcal/ 510 kJ,

Vet: 2 g (waarvan verzadigd 0,3 g)

Koolhydraten: 3,12 g (waarvan suiker 0,007 g)      

Vezels: 29,5 g

Eiwit: 14,23 g         

Zout: 4,6 g

Herkomst: Ierland

Allergenen: kan sporen van schaal- en weekdieren bevatten

Kombu is een bron van jodium, calcium, kalium, magnesium, ijzer, natrium, chroom, eiwit, mannitol, fosfor, alginaat, fucoidan, laminarin, caroteen, germanium, fytohormonen, en vitamine A, vitamine C, vitamine D, vitamine E, vitamine K en vitamine B complex. Het is een bron van voedingsvezels. Het is daarnaast een uitstekende bron van glutaminezuur, een aminozuur verantwoordelijk voor umami, het Japanse woord gebruikt voor een van de vijf basissmaken, naast zoet, zuur, zout en bitter. Kombu bevat jodium.

Jodium draagt bij aan:

# een normale cognitieve functie,

# een normaal energie leverend metabolisme,

# de normale werking van het zenuwstelsel,

# de instandhouding van de normale huid en

# een normale productie van schildklierhormonen en een normale werking van de schildklier.

Kombu (Kelp, vingerwier) BIO 40 g heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Best verkochte artikelen
Nieuwe producten
Laatst bekeken items