opc_loader

Zeesla vlokken BIO 35 g

Artikelnr: 5023
Marinoё

Gebruik deze zeesla vlokken als  om extra smaak te geven aan o.a. warme en koude sauzen, vis- en schaaldier gerechten en barbecues. Voeg het aan het eind van de bereiding toe.    

5,45 3,50 U bespaart: 36%
x

Ingrediënten: 100% Zeewier (Ulva lactuca)

Allergenen: kan sporen van schaaldieren bevatten

Voedingswaarden per 100 g:

Energie:  202 kcal/840 kJ,

Vet: 1,8 g (waarvan verzadigd 0,5 g)

Koolhydraten: 12,7 g (waarvan suiker 4,8 g)      

Vezels: 35,1 g

Eiwit: 16,3 g         

Zout: 5,1 g

Herkomst: China

Bij kamertemperatuur, afgesloten in het donker bewaren

Ook verkrijgbaar in grootverbruik verpakking.

Zeesla– Ulva Lactuca

Zeesla is een groene, transparante alg die pousse groeit in een beschutte omgeving die rijk is aan voedingsstoffen. De zeesla hecht zich aan rotsen dmv een kleine hechtwortel. Het wier groeit het hele jaar aan de kust van Finistere (Frans departement, Bretagne), en wordt vooral geoogst in de lente, een jaargetijde waarin de zeesla erg mals is. Vers en gezouten smaakt het perfect bij een salade en/of rauwkost. In kleine stukjes gesneden kan het toegevoegd worden aan sauzen, aardappelen, vinaigrettes, en alle gerechten waarin vis en schelp- of schaaldieren zijn verwerkt.

Ulva Lactuca is een van de wieren die de meeste mineralen bevat. Er zit ongeveer 25 keer meer calcium in dan in gewone kropsla, en 30 keer meer ijzer dan in spinazie. IJzer is nodig voor het goed functioneren van ons lichaam omdat het betrokken is bij talrijke enzymatische reacties, voor het transport van zuurstof, voor de opname van zuurstof in de cellen etc. 

Zeesla bevat een hoog gehalte aan vezels die helpen om de spijsvertering en stoelgang te verbeteren.

Het heeft een laag vetgehalte en bevat vooral de meervoudig onverzadigde vetzuren die essentieel zijn voor ons functioneren (omega 3 vetzuren, EPA)

In zeesla zitten ook veel antioxidanten, evenals vitaminen (zoals provitamine A, B1, C, B5).

Overige voedingswaarden (100 g droog)

mineralen 

14 à 39 g

calcium

900 à 5600 mg

magnesium    

1800 à 7500 mg

jodium

2 à 30 mg

ijzer

55 à 300 mg

eiwit

8 à 33 g

vet

0,4 à 5,8 g

koolhydraten

41 à 60 g

Herkomst: Frankrijk

RECEPT

Mosselen met kerstomaatjes, chorizo, knoflook en zeesla

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg mosselen (zonder schelp)
  • 250g kerstomaatjes
  • 100g milde chorizo
  • 1 teentje knoflook
  • 30g boter
  • 30ml olijfolie
  • 15ml citroensap
  • 1 volle eetlepel geraspte citroenschil
  • 100ml witte wijn
  • 2 eetlepels Zeesla vlokken

Bereiding:

Snij de kerstomaatjes doormidden. Snij de chorizo in fijne reepjes. Verwijder het schilletje van het knoflook en druk het teentje knoflook plat.

Verwarm de olie met de boter in een pannetje. Voeg knoflook en chorizo toe. Bak gedurende 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de kerstomaten toen en bak nog een minuutje. Voeg de mosselen toe, het sap en de schil van de citroen, de zeesla en de witte wijn. Kook gedurende 5 minuten. Open de pan en controleer - door om te schudden - of alle schelpen open zijn;

- zo ja - dan zijn de mosselen klaar, - zo niet - laat ze dan nog even kort verder koken tot alle schelpen open zijn.  De kunst van het perfect mosselen koken is de korte kooktijd. Door de mosselen te lang te koken veranderen ze van een delicatesse in kleine gummi balletjes. Laat mosselen daarom ook niet meekoken in een gerecht maar voeg ze pas op het laatst van de bereiding toe. Serveer in kommen.

 Eet smakelijk!

Zeesla vlokken BIO 35 g heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Best verkochte artikelen
Nieuwe producten
Laatst bekeken items
5,45 3,50