Dit product is vervangen door de zeesla van Porto Muinos (artnr 1646)
Zeesla is een groen, transparant zeewier dat groeit in een beschutte omgeving die rijk is aan voedingsstoffen. Zeesla hecht zich aan rotsen dmv een kleine hechtwortel. Het wier groeit het hele jaar aan de kust van Finistere (Frans departement, Bretagne), en wordt vooral geoogst in de lente, een jaargetijde waarin de zeesla erg mals is.
Zeesla bevat een hoog gehalte aan vezels die helpen om de spijsvertering en stoelgang te verbeteren. Het heeft een laag vetgehalte en bevat vooral de meervoudig onverzadigde vetzuren die essentieel zijn voor ons functioneren (omega 3 vetzuren, EPA). In zeesla zitten ook veel antioxidanten, evenals vitaminen (zoals provitamine A, B1, C, B5). Het is een van de wieren die de meeste mineralen bevat. Er zit ongeveer 25 keer meer calcium in dan in gewone kropsla, en 30 keer meer ijzer dan in spinazie. IJzer is nodig voor het goed functioneren van ons lichaam omdat het betrokken is bij talrijke enzymatische reacties, voor het transport van zuurstof, voor de opname van zuurstof in de cellen etc.
Ingrediënten: 100% Zeewier* (Ulva lactuca) *van biologische oorsprong
Herkomst: EU / nonEU
Gebruik
Vers en gezouten, maar ook in gedroogde vorm smaakt het perfect bij een salade en/of rauwkost. In kleine stukjes gesneden kan het toegevoegd worden aan sauzen, aardappelen, vinaigrettes, en alle gerechten waarin vis en schelp- of schaaldieren zijn verwerkt of barbecues. Voeg toe aan het einde van de bereiding
Algemeen: de aanbevolen dosering is ongeveer 5 gram zeewier per dag.
AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN
Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat.
Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering.
VOEDINGSWAARDEN PER 100 gram |
Energie | 206 Kcal / 861 KJ |
Vetten
waarvan verzadigd | 2 g
0,4 g |
Koolhydraten
waarvan suikers | 13 g
0 g |
Vezels | 34 g |
Eiwitten | 15 g |
Zout | 5,1 g |