opc_loader

Zeespaghetti BIO 160 g

Artikelnr: 5004
Marinoё

Zeespaghetti BIO, een gezond en decoratief zeewier uit Frankrijk, mild van smaak


 



 

5,95
x

Biologische Zeespaghetti is gezond vanwege het hoge gehalte aan vitaminen, mineralen en tanine en past prima bij vlees-, vis-, ei- en roerbakgerechten, maar ook door salades, quiches of spaghetti. Na openen in de koelkast bewaren. Zeespaghetti heeft een milde smaak

Advies; Zeespaghetti is GEEN pasta vervanger, daarvoor is het te machtig en bevat het teveel mineralen. Zeespaghetti dient gegeten te worden als een bijgerecht of basis voor een salade.

Jonge zeespaghetti is erg dun en kwetsbaar en lijkt veel op het Japanse zeewier Hijiki en Arame.

Bereiding: Laat de zeespaghetti uitdruipen en spoel het om met water. Doe de zeespaghetti in kokend water (met balsamico azijn) en laat het 2-3 minuten meekoken of fruit het in de koekenpan met boter of olie. Of snij de strengen in kleine stukjes en voeg ze toe aan salades, soepen, sauzen, stampotten, spaghetti enz... Breng het op smaak met kruiden.          

Aanbevolen dosering: tot 5 gram per dag

Allergenen: kan sporen van schaal- en weekdieren bevatten

Herkomst: Frankrijk

Na openen, gekoeld en in water bewaren en binnen 10 dagen consumeren.

Himanthalia Elongata – zeespaghetti of zeeboontjes – is een bruin zeewier dat 4-6 meter lang kan worden. Het groeit bij een maximale diepte van 20 meter. Het wier hecht zich met behulp van een wortel aan een rots en is bij eb bereikbaar. Het groeit het hele jaar, maar voor culinair gebruik zijn de jonge scheuten het meest interessant omdat ze zachter zijn en een mildere smaak hebben. Zeespaghetti kan goed gegeten worden bij andere groenten, vis, zeefruit en gemengde salades.

Zeespaghetti bevat een hoog gehalte aan mineralen, zoals magnesium, ijzer maar vooral calcium waarvan het gehalte hoger is dan dat in melk. Het gebruik is aan te raden bij verschillende groepen die een verhoogd risico lopen om tekorten van deze mineralen: zwangere vrouwen, jong volwassenen, bejaarden en vegetariërs.

Jodium, onmisbaar in onze voeding, is in hogere concentraties aanwezig in zeespaghetti dan in graanproducten, groenten of rauwkost. Er zijn bepaalde bevolkingsgroepen die een verhoogd risico hebben op tekorten van jodium: vrouwen die zwanger of in de menopauze zijn, en bewoners die ver van de zee wonen.

De voedingsvezels in zeespaghetti bevorderen de spijsvertering en stoelgang. Vitamine C speelt een belangrijke rol in ons immuunsysteem, de huid, en onze botten/gebeente.

De antioxidanten zoals vitamine C en caroteen (provitamine A) zijn belangrijk om cardiovasculaire risico’s te verminderen.

Energie:  15 kcal/ 62kJ,

Vet: nihil (waarvan verzadigd nihil)

Koolhydraten: 0,7g (waarvan suiker nihil)      

Vezels: 4,6 g

Eiwit: 0,7 g         

Zout: 0,6 g

Overige voedingswaarden (100 g droog)

mineralen     

5 à 33 g

calcium

500 à 600 mg

magnesium

600 à 2300 mg

jodium

14 à 27 mg

zout

4000 mg

vitamine C

40 à 145 mg

eiwit

6,5 à 26 g

vet

2 à 9 g

koolhydraten

55 g

alginezuur

16 g

Wist je dat zeespaghetti:

•    Als botanische naam Himanthalia Elongata heeft en in Frankrijk Zeeboontjes wordt genoemd.

•    Groeit in Portugal, Spanje, Ierland, Bretagne, Engeland en Noorwegen.

•    Door ons wordt gehaald uit Bretagne en Ierland.

•    In Nederland wel vaak op het strand te vinden is.

•    Wanneer het is aangespoeld beter niet meer gegeten kan worden.

•    Groeit op rotsen en geoogst kan worden tussen April en Juli.

•    Niet groeit in Nederland omdat wij weinig rotsen hebben.

•    Wel 2,5 meter lang kan worden.

•    Wanneer je het weekt of kookt, de hoeveelheid vermeerderd en de kleur veranderd.

•    Ruikt naar de zee en dat de geur kort versterkt wordt wanneer je het kookt.

•    Niet ruikt naar zeewier als je niet weet dat het om zeewier gaat.

•    Wanneer je het rauw eet, vrij zout/zilt is en zacht wordt in je mond.

•    Ook gefrituurd kan worden en kan worden gegeten als zoutje.

•    Leuk is om mee te decoreren en vanwege de lange slierten gebruikt kan worden door de gewone spaghetti af als bedje(nestje) voor je visje of geitenkaasje.

•    Recepten terug te vinden zijn op www.zeewierwijzer.nl  en dat je hier ook ander informatie, zoals voedingswaarden, kan vinden over zeespaghetti en ander zeewieren.

Zo ziet echte lekkere Zeepasta eruit: spaghetti aangevuld met zeespaghetti!

zeepasta met zeespaghetti

Zeespaghetti salade

Ingredienten:

#Marinoe BIO zeespaghetti

# Olijfolie

# Sojasaus

# Rijstazijn

# Komkommer

# Sesamzaadjes.

De zeespaghetti minuten koken met een scheutje balsamico azijn.

Alle ingrediënten mengen. Heerlijk op chipje uit zee.

 

Zeespaghetti BIO 160 g heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Best verkochte artikelen
Nieuwe producten
Laatst bekeken items