opc_loader
Grootste assortiment Europees zeewier
Biologisch gecertificeerd
Gratis verzending in NL vanaf 35,- 
Levering in de hele EU

Zeespaghetti BIO 160 g

Artikelnr: 5004

Dit decoratieve zeewier uit Frankrijk heeft een milde smaak..Het artikel is vervangen door Zeespaghetti van Porto-Muinos


 



 

6,50
Dit product is momenteel niet leverbaar
  • Grootste assortiment Europees zeewier
  • Biologisch gecertificeerd
  • Gratis verzending vanaf 35,- in NL
  • Levering in de hele EU
Artikelnummers
EAN:
3565840201606

Zeespaghetti of zeeboontjes -Himanthalia Elongata – is een bruin zeewier dat 4-6 meter lang kan worden. Het groeit bij een maximale diepte van 20 meter. Het wier hecht zich met behulp van een wortel aan een rots en is bij eb bereikbaar. Het groeit het hele jaar, maar voor culinair gebruik zijn de jonge scheuten het meest interessant omdat ze zachter zijn en een mildere smaak hebben. 

Zeespaghetti bevat een hoog gehalte aan mineralen, zoals magnesium, ijzer maar vooral calcium waarvan het gehalte hoger is dan dat in melk. Het gebruik is aan te raden bij verschillende groepen die een verhoogd risico lopen om tekorten van deze mineralen: zwangere vrouwen, jong volwassenen, bejaarden en vegetariërs.

Jodium, onmisbaar in onze voeding, is in hogere concentraties aanwezig in zeespaghetti dan in graanproducten, groenten of rauwkost. Er zijn bepaalde bevolkingsgroepen die een verhoogd risico hebben op tekorten van jodium: vrouwen die zwanger of in de menopauze zijn, en bewoners die ver van de zee wonen.

De voedingsvezels in zeespaghetti bevorderen de spijsvertering en stoelgang. Vitamine C speelt een belangrijke rol in ons immuunsysteem, de huid, en onze botten/gebeente.

De antioxidanten zoals vitamine C en caroteen (provitamine A) zijn belangrijk om cardiovasculaire risico’s te verminderen.

Jonge zeespaghetti is erg dun en kwetsbaar en lijkt veel op het Japanse zeewier Hijiki en Arame.

ingrediënten: 100% zeewier Zeespaghetti (Himanthalia Elongata)

Herkomst: Frankrijk

Gebruik

Laat de zeespaghetti uitdruipen en spoel het om met water. Het kan koud worden gebruikt. Of doe de spaghetti in kokend water (met balsamico azijn) en laat het 2-3 minuten meekoken of fruit het in de koekenpan met boter of olie. De zeespaghetti past prima bij vlees-, vis-, ei- en roerbakgerechten, maar klein gesneden ook in salades, soepen, sauzen, stampotten, spaghetti enz... 

Algemeen: de aanbevolen dosering is ongeveer 5 gram zeewier per dag.

Advies: Zeespaghetti is GEEN pasta vervanger, daarvoor is het te machtig en bevat het teveel mineralen. Zeespaghetti dient gegeten te worden als een bijgerecht of basis voor een salade.

AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN

Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. 

Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering.

Na openen, gekoeld en in water bewaren en binnen 10 dagen consumeren.

Wist je dat zeespaghetti: meer weetjes en recept zie onder extra informatie

VOEDINGSWAARDEN PER 100 gram 
Energie 15 Kcal / 62 KJ
Vetten
   waarvan verzadigd
0 g
0 g
Koolhydraten
   waarvan suikers
0,7 g
0 g
Vezels 4,6 g
Eiwitten 0,7 g
Zout 0,6 g


 

 Wist ud dat:

  • •    Groeit in Portugal, Spanje, Ierland, Bretagne, Engeland en Noorwegen.
  • Als botanische naam Himanthalia Elongata heeft en in Frankrijk Zeeboontjes wordt genoemd.
  • •    Door ons wordt gehaald uit Bretagne en Ierland.
  • •    In Nederland wel vaak op het strand te vinden is.
  • •    Wanneer het is aangespoeld beter niet meer gegeten kan worden.
  • •    Groeit op rotsen en geoogst kan worden tussen April en Juli.
  • •    Niet groeit in Nederland omdat wij weinig rotsen hebben.
  • •    Wel 2,5 meter lang kan worden.
  • •    Wanneer je het weekt of kookt, de hoeveelheid vermeerderd en de kleur veranderd.
  • •    Ruikt naar de zee en dat de geur kort versterkt wordt wanneer je het kookt.
  • •    Niet ruikt naar zeewier als je niet weet dat het om zeewier gaat.
  • •    Wanneer je het rauw eet, vrij zout/zilt is en zacht wordt in je mond.
  • •    Ook gefrituurd kan worden en kan worden gegeten als zoutje.
  • •    Leuk is om mee te decoreren en vanwege de lange slierten gebruikt kan worden door de gewone spaghetti af als bedje(nestje) voor je visje of geitenkaasje.
  • •    Recepten terug te vinden zijn op www.receptenmetzeewier.nl. Op www.zeewierwijzer.nl vind je alle informatie, zoals voedingswaarden, over zeespaghetti en ander zeewieren.

Zeespaghetti salade

Ingredienten:

# Marinoe BIO zeespaghetti

# Olijfolie

# Sojasaus

# Rijstazijn

# Komkommer

# Sesamzaadjes.

De zeespaghetti 5 minuten koken met een scheutje balsamico azijn.

Alle ingrediënten mengen. Heerlijk met Zeeuwse crisps!

Zeespaghetti BIO 160 g heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Zeespaghetti BIO 160 g


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items