opc_loader
Gratis verzenden

 Wij verzenden vanaf € 35,00 gratis door heel Nederland

Buitenland

Wereld van Zeewier verzendt ook naar het buitenland. Voor bestellingen minder dan € 50,00 wordt € 10,00 verzendkosten in rekening gebracht, daarboven € 8,50, vanaf  €100,- zonder kosten. 

Promotie
24,95
Nuttige links voor

Informatie over zeewier: 

www.zeewierwijzer.nl

Informatie over recepten met zeewier: 

www.receptenmetzeewier.nl

Informatie over zeekraal:

www.zeekraalwijzer.nl

Zeeuws zeewier: 

www.seaweedharvestholland.nl

Groothandels en winkels: 

www.yourwell.nl

Gastenboek
Marie 
gisteren een lekkere vegan burger gemaakt...
John van Grevenbroek 
Net mijn bestelling ontvangen, daar mogen...

Zeespaghetti BIO 160 g

Artikelnr: 5004

Biologische Zeespaghetti is gezond vanwege het hoge gehalte aan vitaminen, mineralen en taninef. Dit decoratieve zeewier uit Frankrijk heeft een milde smaak


 



 

5,95

Zeespaghetti of zeeboontjes -Himanthalia Elongata – is een bruin zeewier dat 4-6 meter lang kan worden. Het groeit bij een maximale diepte van 20 meter. Het wier hecht zich met behulp van een wortel aan een rots en is bij eb bereikbaar. Het groeit het hele jaar, maar voor culinair gebruik zijn de jonge scheuten het meest interessant omdat ze zachter zijn en een mildere smaak hebben. 

Zeespaghetti bevat een hoog gehalte aan mineralen, zoals magnesium, ijzer maar vooral calcium waarvan het gehalte hoger is dan dat in melk. Het gebruik is aan te raden bij verschillende groepen die een verhoogd risico lopen om tekorten van deze mineralen: zwangere vrouwen, jong volwassenen, bejaarden en vegetariërs.

Jodium, onmisbaar in onze voeding, is in hogere concentraties aanwezig in zeespaghetti dan in graanproducten, groenten of rauwkost. Er zijn bepaalde bevolkingsgroepen die een verhoogd risico hebben op tekorten van jodium: vrouwen die zwanger of in de menopauze zijn, en bewoners die ver van de zee wonen.

De voedingsvezels in zeespaghetti bevorderen de spijsvertering en stoelgang. Vitamine C speelt een belangrijke rol in ons immuunsysteem, de huid, en onze botten/gebeente.

De antioxidanten zoals vitamine C en caroteen (provitamine A) zijn belangrijk om cardiovasculaire risico’s te verminderen.

Jonge zeespaghetti is erg dun en kwetsbaar en lijkt veel op het Japanse zeewier Hijiki en Arame.

ingrediënten: 100% zeewier Zeespaghetti (Himanthalia Elongata)

Herkomst: Frankrijk

Gebruik

Laat de zeespaghetti uitdruipen en spoel het om met water. Het kan koud worden gebruikt. Of doe de spaghetti in kokend water (met balsamico azijn) en laat het 2-3 minuten meekoken of fruit het in de koekenpan met boter of olie. De zeespaghetti past prima bij vlees-, vis-, ei- en roerbakgerechten, maar klein gesneden ook in salades, soepen, sauzen, stampotten, spaghetti enz... 

Algemeen: de aanbevolen dosering is ongeveer 5 gram zeewier per dag.

Advies: Zeespaghetti is GEEN pasta vervanger, daarvoor is het te machtig en bevat het teveel mineralen. Zeespaghetti dient gegeten te worden als een bijgerecht of basis voor een salade.

AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN

Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. 

Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en visbevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering.

Na openen, gekoeld en in water bewaren en binnen 10 dagen consumeren.

Wist je dat zeespaghetti: meer weetjes en recept zie onder extra informatie

VOEDINGSWAARDEN PER 100 gram 
Energie 15 Kcal / 62 KJ
Eiwitten 0,7 g
Koolhydraten
   waarvan suikers
0,7 g
0 g
Vet
   waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 4,6 g
Zout 0,6 g


 

   Als botanische naam Himanthalia Elongata heeft en in Frankrijk Zeeboontjes wordt genoemd.

•    Groeit in Portugal, Spanje, Ierland, Bretagne, Engeland en Noorwegen.

•    Door ons wordt gehaald uit Bretagne en Ierland.

•    In Nederland wel vaak op het strand te vinden is.

•    Wanneer het is aangespoeld beter niet meer gegeten kan worden.

•    Groeit op rotsen en geoogst kan worden tussen April en Juli.

•    Niet groeit in Nederland omdat wij weinig rotsen hebben.

•    Wel 2,5 meter lang kan worden.

•    Wanneer je het weekt of kookt, de hoeveelheid vermeerderd en de kleur veranderd.

•    Ruikt naar de zee en dat de geur kort versterkt wordt wanneer je het kookt.

•    Niet ruikt naar zeewier als je niet weet dat het om zeewier gaat.

•    Wanneer je het rauw eet, vrij zout/zilt is en zacht wordt in je mond.

•    Ook gefrituurd kan worden en kan worden gegeten als zoutje.

•    Leuk is om mee te decoreren en vanwege de lange slierten gebruikt kan worden door de gewone spaghetti af als bedje(nestje) voor je visje of geitenkaasje.

•    Recepten terug te vinden zijn op www.receptenmetzeewier.nl. Op www.zeewierwijzer.nl vind je alle informatie, zoals voedingswaarden, over zeespaghetti en ander zeewieren.

Zeespaghetti salade

Ingredienten:

#Marinoe BIO zeespaghetti

# Olijfolie

# Sojasaus

# Rijstazijn

# Komkommer

# Sesamzaadjes.

De zeespaghetti minuten koken met een scheutje balsamico azijn.

Alle ingrediënten mengen. Heerlijk op chipje uit zee.

 

Zeespaghetti BIO 160 g heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Best verkochte artikelen
Laatst bekeken items