opc_loader

Zeespaghetti BIO 40 g

Artikelnr: 6002
AlgAran

Biologische Zeespaghetti gezonde en decoratieve smaakmaker van Iers zeewier

4,95
x

Zeespaghetti is gezond vanwege het hoge gehalte aan vitaminen, mineralen en tanine.

Jonge zeespaghetti is erg dun en kwetsbaar en lijkt veel op het Japanse zeewier Hijiki en Arame.
Zeespaghetti is als volgt bereiden: spoel de gewenste hoeveelheid zeewier met koud water; kook het in water met een paar druppels balsamico azijn; snij de strengen in kleine stukjes en voeg ze toe aan salades, soepen, sauzen en stamppotten..
De zeespaghetti heeft een milde smaak.

Etiket voedingswaarden

Analyse van zware metalen

Gebruik: spoel af met water en kook het met een paar druppeltjes 
balsamico azijn.

Advies; Zeespaghetti is GEEN pasta vervanger, daarvoor is het te machtig en bevat het teveel mineralen. Zeespaghetti dient gegeten te worden als een bijgerecht of basis voor een salade.


Aanbevolen dosering: tot 5 gram per dag
Bewaren: koel en droog; 
Ingrediënten: 100% Zeewier, gedroogd (zeespaghetti/Himanthalia elongata)
Allergenen: kan sporen van schaal en schelpdieren bevatten.
Herkomst: Ierland

Wist je dat zeespaghetti:
•    Als botanische naam Himanthalia Elongata heeft en in Frankrijk Zeeboontjes wordt genoemd.
•    Groeit in Portugal, Spanje, Ierland, Bretagne, Engeland en Noorwegen.

•    Door ons wordt gehaald uit Bretagne en Ierland.

•    In Nederland wel vaak op het strand te vinden is.
•    Wanneer het is aangespoeld beter niet meer gegeten kan worden.
•    Groeit op rotsen en geoogst kan worden tussen April en Juli.
•    Niet groeit in Nederland omdat wij weinig rotsen hebben.
•    Wel 2,5 meter lang kan worden.
•    Wanneer je het weekt of kookt, de hoeveelheid vermeerderd en de kleur veranderd.
•    Ruikt naar de zee en dat de geur kort versterkt wordt wanneer je het kookt.
•    Niet ruikt naar zeewier als je niet weet dat het om zeewier gaat.
•    Wanneer je het rauw eet, vrij zout/zilt is en zacht wordt in je mond.
•    Ook gefrituurd kan worden en kan worden gegeten als zoutje.
•    Leuk is om mee te decoreren en vanwege de lange slierten gebruikt kan worden door de gewone spaghetti af als bedje(nestje) voor je visje of geitenkaasje.
•    Recepten terug te vinden zijn op www.zeewierwijzer.nl  en dat je hier ook ander informatie, zoals voedingswaarden, kan vinden over zeespaghetti en ander zeewieren.

Zo ziet echte lekkere Zeepasta eruit: spaghetti aangevuld met zeespaghetti!

zeepasta met zeespaghetti

Zeespaghetti salade

Ingredienten:

# AlgAran bio zeespaghetti

# Olijfolie

# Sojasaus

# Rijstazijn

# Komkommer

# Sesamzaadjes.

De zeespaghetti koken met een scheutje balsamico azijn.

Alle ingrediënten mengen. Heerlijk op chipje uit zee.

 

Zeespaghetti BIO 40 g heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Best verkochte artikelen
Nieuwe producten
Laatst bekeken items