WakameNL is door de Dutch Seaweed Group in de Oosterschelde (Schelphoek) biologisch geteeld zeewier. Met respect en aandacht voor de omgeving wordt de wakame daar in deze zuivere wateren geteeld, op basis van zelf gekweekt uitgangsmateriaal (sporen) en daarna bij lage temperaturen gedroogd.
Wakame vlokken zijn heerlijk zilte smaakmakers die je bij vele gerechten op een eenvoudige manier kunt gebruiken. Kook deze vlokken enkele minuten mee met soepen, bouillons, sauzen, groenten, rijst, pasta….. Of voeg het kort geweekt toe aan je gerechten, bijv. stamppotten, rijst- pasta- en eigerechten. Kortom: kook eens met zeewier in plaats van zout! Dankzij WakameNL proef je umami (de 5e smaak). Wel zo lekker, en met weinig natrium zeker zo gezond! Met het de handige maaldop kun je de vlokken fijn malen en strooien over je (warme) bereidingen
Een leuk recept van Rineke Dijkinga met dit mooie wier.
Ingrediënten: 100% wakame gedroogd* (Undaria pinnatifida)
* = van biologische oorsprong
In handige strooiflesje voor een fijne maling.
Herkomst: Nederland
Kan sporen van vis, schaal- en weekdieren bevatten
Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Eenmaal geopend in een luchtdichte verpakking bewaren.
Gebruik: Week het ca. 5 minuten in koud water en voeg het toe aan het gerecht of maal het en strooi het over je gerechten.
Aanbevolen dosering: bij dagelijks gebuik tot 5 gram gedroogd per dag
Klik hier voor Zeeuws zeewier in het nieuws:
Gemiddelde voedingswaarde per 100 g:
Energie: 164 kcal / 675 kJ
Vet: 2 g
waarvan verzadigd: 1,3 g
Koolhydraten: 40,1 g
waarvan suikers < 0,2 g
Vezels: 38,2 g
Eiwitten: 15,9 g
Zout: 16,4 g