WakameNL is door de Dutch Seaweed Group in de Oosterschelde (Schelphoek) geteeld zeewier. Met respect en aandacht voor de omgeving wordt de wakame daar in deze zuivere wateren geteeld, op basis van zelf gekweekt uitgangsmateriaal (sporen) en daarna bij lage temperaturen gedroogd.
Wakame vlokken zijn heerlijk zilte smaakmakers die je bij vele gerechten op een eenvoudige manier kunt gebruiken. Kook deze vlokken enkele minuten mee met soepen, bouillons, sauzen, groenten, rijst, pasta….. Of voeg het kort gekookt toe aan je gerechten, bijvb. stamppotten, rijst- pasta- en eigerechten. Kortom: kook eens met zeewier in plaats van zout! Wel zo lekker, umami (de 5e smaak), en, met weinig natrium, zeker zo gezond! Met het strooi molentje kun je de vlokken fijn malen en strooien over uw (warme) bereidingen
Ingrediënten: 100% wakame gedroogd (Undaria pinnatifida)
In handige strooiflesje voor een fijne maling.
Herkomst: Nederland
Kan sporen van zand, zout, schaal- en weekdieren bevatten
Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Eenmaal geopend in een luchtdichte verpakking bewaren.
Gebruik: Week het ca. 5 minuten in koud water en voeg het toe aan het gerecht.
Aanbevolen dosering: tot 5 gram gedroogd per dag
Klik hier voor Zeeuws zeewier in het nieuws:
Gemiddelde voedingswaarde per 100 g:
Energie: 164 kcal / 675 kJ
Vet: 2 g
waarvan verzadigd: 1,3 g
Koolhydraten: 40,1 g
waarvan suikers < 0,2 g
Vezels: 38,2 g
Eiwitten: 15,9 g
Zout: 16,4 g