Ingredienten: geteelde zeevenkel (Crithum maritimum), water, zout, zuurteregelaar (melkzuur), antioxidant (citroenzuur)
Herkomst: Zeevenkel of zeekervel is een meerjarige zeegroente. De plant wordt al sinds 1936 in Griekenland geteeld.
Wist je dat het al eeuwenlang een belangrijk onderdeel is van het dieet van de volkeren die in het Middellandse Zee gebied leven. Van oudsher hebben de mensen die de zeevenkel consumeerden deze ingemaakt. Ze zette de het op zuur om het op deze manier het vele jaren door te kunnen bewaren.
Smaak: Zeevenkel dank zijn naam aan de anijsachtige smaak van venkel. Maar daarnaast heeft het een kruidige, zilte smaak dat typisch is veel zee-groenten.
Gebruik: Zeevenkel is klaar voor gebruik en past uitstekend in salades, sauzen en tapanades, maar ook prima in groente-, ei-, en graangerechten. Zeevenkel gaat heerlijk samen met vlees en vis gerechten. Het vocht in de pot kan gebruikt worden in sauzen, dressings en salades.
Het is heerlijk en gezond om te eten net als bijvoorbeeld zeekraal en lamsoor door de vitaminen en mineralen en het lage gehalte aan natrium. Het is een goede bron van de mineralen en erg rijk aan vitamine C, antioxidanten, meervoudig onverzadigde vetten (omega 3 en 6), vezels. en calcium.
Recept: kijk onder het kopje "extra informatie".
AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN
Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking in de koelkast, maximaal en maand. Consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat.
Lees het hele blog over zeevenkel hier: https://www.yourwell.nl/zeevenkel-of-zeekervel/
Bekijk hier onze site: https://salterra.nl/
VOEDINGSWAARDEN PER 100 gram |
Energie | 26 Kcal / 112 KJ |
Eiwitten | 4,3 g |
Vet waarvan verzadigd | 0,5 g 0,1 g |
Koolhydraten waarvan suikers | 1,5 g 0,2 g |
|
Vezels | 1,7 g |
Zout | 4,12 g |