Papaya Faya
1 Artikelen
Papaya Faya
Dit recept op basis van Caribische tafelsaus bevat de zoetheid van rijpe en sappige guave met hete Madame Jeanette pepers en zeewier (dulse). Madame Jeanette (Capsicum chinense) is een hete, gele chilipeper-cultivar die oorspronkelijk uit Suriname komt. Deze peper is zeer heet, gemiddeld 65x heter dan de spaanse rode peper op de scovilleschaal (ontwikkeld door Wilbur Scoville in 1912, meet de heetheid van chilipeper en pittige sauzen). Echt voor de liefhebber van zeer pittig dus! De smaak is enigszins fruitig en doet denken aan mango en ananas. Minimale dosering, maximaal resultaat! Prijswinnaar, Silver Medal, bij de National Chilli Awards 2023 van de Clifton Chilli Club. Zie ook: https://www.cliftonchilliclub.com/national-chilli-awards-2023-r Allergenen: tarwe (gluten), mosterd zaad Ingredienten: Guava (71%), azijn, ui, zeezout Madame Jeanette pepers (6%), zeezout, habanero pepers, knoflook, ingelegde uien, augurken, bloemkool , suiker, tarwebloem, mosterd zaad, dulse zeewier (Palmaria palmata), raapzaadolie, specerijen. Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram Energie: 297 kJ / 71 kcal Vet: 0.73g waarvan verzadigde vetten: 0.1 g Koolhydraten: 13.9 g waarvan suikers: 8.66 g Vezels: 2,44 g Eiwitten: 2,23 g Zout: 5, 04 g