DIVERSEN
Van kookboeken en wierenwaaier tot ansichtkaarten
17 Artikelen
Ideaal om te vullen met grof zeewier en/of zeegroente uit onze navul-verpakkingen. Diameter 4 cm, hoogte 12 cm
Ideaal om te vullen met zeewier en/of zeegroente uit onze navul-verpakkingen. Diameter 4 cm, hoogte 11,5 cm
Atargatis
Ingrediënten: Knotswier (Ascophyllum nodosum) Herkomst: IJsland Wist je dat men eeuwen geleden, aan dieren die niet floreerden, zeewier gaf om de algemene gezondheid te verbeteren. Niet zo verwonderlijk, want tegenwoordig weet men door scheikundige analyse dat zeewier een rijke organische bron is van gemakkelijk opneembare mineralen, sporenelementen, vitaminen en aminozuren. Gebruik: wordt vooral ingezet bij honden, katten, paarden en kleinvee. Het is grof gehakseld en daardoor minder gevoelig voor oxidatie (door het hoge ijzergehalte) dan fijnere kwaliteiten die in de handel zijn. Gebruik per dag, gemengd door het voer: Katten/ Honden tot 15 kg tot 1/2 theelepel tot 30 kg tot 1 theelepel v.a. 31 kg tot 2 theelepels Paard 1 tot 4 eetlepels Zeewier is in het bijzonder aangewezen als uw paard tekenen van mineraaltekorten vertoont: bij eten van zand eten van stalmest likken aan voorwerpen... Kleinvee 1/2 tot 1 eetlepel Vanwege het jodium gehalte adviseren wij het zeewier als een kuur om de maand te voeren. Let op bij dieren met schildklierproblemen Dagelijkse toevoegen ervan aan het voer van uw dier: Bevordert de algemene gezondheid en verhoogt de vitaliteit. Bevordert de stofwisseling Verbetert de basisconditie en helpt beter te presteren. Verbetert het immuunsysteem Doet de vacht meer glanzen. Ondersteunt de spijsvertering. Het zeewier bevat onder ander vitamine: A, B1, B2, B6, B12, C ,E, K en mineralen: o.a. jodium, chloor, natrium, calcium, magnesium, seleen, mangaan, zwavel, zink en ijzer. Het dagelijkse toevoegen van zeewier aan het voer van uw dier bevordert door het harmonisch complex van voedingsstoffen de algemene stofwisseling. AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis en kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering. VOEDINGSWAARDEN IN PROCENTEN Ruwe Eiwitten 10% Koolhydraten 63,5 % Ruw Vet 2,4 % Ruwe Vezels 3,8 % Ruwe as (mineralen) 20,3 %
New Book Collective
In het boek " Zeegroenten "deelt Zeewierchef Donald Deschagt van het restaurant Le Homard en la Moule , in het Belgische Bredene, met ons originele, laagdrempelige recepten met zeewier en zeegroenten. Ga ook eens aan de slag met heerlijke veelzijdige groente zoals zeekraal, lamsoor, zeevenkel, wakame en kombu: Maak eens een speltcroque met zeewierpesto, mosselen met zeekraal en wakame, smoothie met zeesla .. . Bijzonder lekker, maar ook gezond en goed voor het milieu!
VBK Uitgeverij
Koken met zeewier en zilte groenten is het kookboek van Toine Wilke . Nasi goreng met wakame, pasta carbonara met zeespaghetti en poké bowl met zeekraal : zeewier en zilte groenten bieden oneindig veel culinaire mogelijkheden. Ontdek hoe je op een simpele manier je maaltijd kunt opleuken met deze gezonde, duurzame en heerlijke producten uit zee en duin. Met basisinformatie over aankoop, bereiding, bewaartips en andere 'seacrets', zodat je thuis snel aan de slag kunt.
Ingredienten: Een leuke aanbieding om kennis te maken met verschillende zeewier producten in mooi geschenkdoos. Ook -- voordeliger - verkrijgbaar zonder (geschenk) doos . Klik hier . Superbon chips Zeeuwse crisps 60 g Rooibos met blaaswier BIO 100 g Eipasta met algen 250 g Zeesla vlokken 25 g Wakame BIO 25 g Nori snacks met olijfolie 10 g Keltisch zeewierzout 55 g Zeewier spread 160 g Mayonaise met zeewier Inclusief folders Kan sporen bevatten van: SESAM, TARWE, GLUTEN, EI, VIS, SCHAAL- en WEEKDIEREN Samenstelling van het pakket kan iets afwijken door beschikbaarheid van de producten.
Terra Lannoo
In Proef de Zee zet Anne Fleur Sanders de eigenschappen van de verschillende wieren op een rij en geeft ze verrassende recepten van vegetarische gerechten zoals zeespaghetti met burrata, geroosterde tomaatjes en basilicum, maar ook van gerechten waarin wieren worden gecombineerd met vis, schaal- of schelpdieren zoals aramesalade met forel en gemberdressing en van zoete gerechten zoals chlorellameringues. De beschrijvingen en recepten van Anne Fleur Sanders, de styling van Anya van de Wetering en Kamer 465 en de fotografie van Bella Thewes maken van Proef de zee een fantastisch boek dat inspireert om aan de slag te gaan met zeewier!
Veltman Uitgeverij
Een mooie aanvulling op de kookboeken met zeewier is het nieuwe boek "Het zeewier kookboek" van de op Malta geboren en voormalig chef-kok van Yotam Ottolenghi's 'NOPI', Nicole Pisani. Zeewier is van oudsher een belangrijk culinair ingrediënt in Azië en is onlangs herontdekt: koken met zeewier is wereldwijd, van Californië tot Cornwall en van Scandinavië tot Schotland, een trend. Zeewier is een van de gezondste producten van de natuur. Het is rijk aan eiwitten, oplosbare vezels en essentiële vetzuren, terwijl het arm is aan calorieën. Bovendien bevat het een hele reeks antioxidanten, is het goed voor de darmen en een goede bron van mineralen. In dit boek worden de geschiedenis en de gezonde eigenschappen van dit veelzijdige ingrediënt verkend, en natuurlijk bevat het ook recepten voor heerlijke gerechten, zowel zoet als hartig, van soepen en salades tot popcorn, cocktails en huidverzorgingsproducten.
Zeewieren zijn een zeer diverse groep organismen. Ze staan aan de basis van de voedselketen van vele mariene ecosystemen en vormen een belangrijk aspect van de Nederlandse kust. Deze veldgids behandelt meer dan 130 soorten uit de roodwieren, bruinwieren en groenwieren die goed met het blote oog of met een veldloep te herkennen zijn. De gids beschrijft van elke soorten de kenmerken, het onderscheid met de gelijkende soorten, de habitat, seizoenspatronen en de verspreiding. De honderden foto's maken de gids bruikbaar voor onderwaterdeterminaties in het getijdensgebied en op het strand. Daarnaast geeft de uitgebreide introductie informatie over de beste vindplaatsen in Nederland, de ecologie van zeewieren, exoten, toepassingen en recepten.
Wildwier
De Wierenwaaier door Ellen Schoenmakers en Guido Krijger Ellen Schoenmakers is samen met haar partner Guido Krijger eigenaar van Wild Wier, een bedrijf dat zich bezig houdt met het oogsten en verwerken van zeewier. Ellen en Guido: Zeewier is magisch, het zit bomvol voedingsstoffen en vitamines, sporenelementen en mineralen. Je kunt het eten en op je lijf smeren. Bovendien is het eten van Zeewier als vleesvervanger ook goed voor de Aarde: het leidt niet tot gezondheidsklachten, uitgeputte hulpbronnen en milieuproblemen zoals de vleesconsumptie. Met Wild Wier willen wij een bijdrage leveren aan de bekendheid van dit verse Zeeuwse en duurzame product. Wij willen laten zien dat we kunnen samenleven mét de natuur . De ‘vruchten plukken’ zonder het ecosysteem te verstoren of zelfs (indien mogelijk) een toegevoegde waarde zijn. Zeewier gebruiken is gewoon heel slim en moet van de rand, naar het midden van het bord. Zowel thuis als in de restaurants! Onlangs gaven ze de “Wierenwaaier” uit, een gids voor eetbare en algemene zeewiersoorten in nederland, en was er een uitgebreid artikel over Ellen en Guido in de Volkskrant . Kijk voor meer informatie op : www.wildwier.nl Staand of wandelend langs de Zeeuwse ‘rotskust’ kun je met de Wierenwaaier 27 wiersoorten herkennen door hun beschrijvingen en foto’s. Bovendien kom je er ook achter hoe je ze kunt eten en wat de gezondheidsvoordelen zijn. De waaier bestaat uit 35 losse bladen (70 bedrukte zijden) van 13×13 cm (met afgeronde hoeken) die met elkaar verbonden zijn met een ring. De waaier is gemaakt van duurzaam watervast ‘stonepaper'(cradle to cradle) en is bedrukt met biologisch afbreekbare inkt. Let op: Het is in Nederland wettelijk verboden om zonder vergunning zeewier te snijden.
Zeekraal, lamsoor, oesterblad, zeewier: stuk voor stuk zijn het voorbeelden van zilte smaakmakers. Langs de Nederlandse en Belgische kust, maar ook in andere landen, neemt de verzilting van de grond toe, dus ook van landbouwgrond. Het telen van zilte groente is een oplossing voor gebruik van deze landbouwgrond, maar dit kan ook thuis! Zilte groente kun je overal telen; in de tuin, op het balkon, in de kas, in je kamer, of zelfs op het aanrecht, of je nu aan de kust woont of niet. Het boek Zilt leert je hoe je met zilte teelt de heerlijkste groente kunt telen en, niet onbelangrijk, hoe je deze in verrassende en smaakvolle gerechten kunt verwerken. Want niet alleen is de toename van zilte producten in ons eetpatroon een oplossing voor de landbouw, de groenten zijn rijk aan mineralen, vitaminen en vaak ook voedingsvezels. Leuk en informatief kookboek geschreven door Annette van Ruitenburg, Ellen van Straten en Sabien Bosman
Ingredienten: Connemara zeewier meststof. 100% Knotswier* (Ascophyllum nodosum). *van biologische oorsprong. Herkomst: Deze biologische zeewier meststof is met de hand geoogst in de schone wateren aan de westkust van Ierland. Wist je dat Connemara zeewier: Versnelt grasgroei in uw gazon Stimuleert wortel- en bladgroei Verbetert de bodemstructuur en vruchtbaarheid Zorgt ervoor dat groenten en fruit langer vers en houdbaar blijven Bevordert snelle bloei en zorgt voor mooiere bloemen Verhoogt het suikergehalte in fruit Beschermt tegen omgevingsstress, schimmels en ongedierte Gebruiksaanwijzing: Kan overal in de tuin gebruikt worden. Je kunt de meststof voor het planten in de aarde aanbrengen of over de grond strooien. Gebruik 1/2 cup (120 ml) per 4l water voor huisplanten. Voor sierbomen, struiken, groenten en gazon 1 cup (240 ml) per 4l water. Gebruik 1/6 cup (40 ml) per 4l water om de bloei van groenten en fruit te stimuleren per rij van 30 meter. Gebruiksfrequentie: Sierbomen en struiken: eerste keer wanneer de eerste knoppen te zien zijn, daarna elke 2 weken. Huisplanten: eerste keer wanneer de eerste knoppen te zien zijn, daarna elke 2 weken totdat de plant volgroeid is, daarna 1 keer per maand. Gazon: bij beginnende groei, daarna elke maand (strooi extra bij droogte, seizoensveranderingen en omgevingsstress) Groenten en fruit: elke 3-4 weken tijdens het bloeiseizoen Meer informatie: Biostimulanten gemaakt van zeewier (groentennieuws.nl) Het zeewier zit boordevol aminozuren, sporenelementen en mineralen zoals; magnesium, borium, calcium, en kalium.
Ingredienten: Geconcentreerd zeewier extract 100% Biologisch Herkomst: Donegal Ierland Wist je dat Garden Force zeewier meststof - Rijk is aan voedingsstoffen - Verhoogt de opbrengst en verbetert de kwaliteit van gewassen en bloemen - Verbetert de opname van voedingsstoffen in planten - Helpt bij het ontwikkelen van het wortelstelsel van planten - Vermindert effecten van vorst, droogte en andere stressoren - Bouwt weerstand op tegen plagen en plantenziekten Gebruik: Garden Force zeewier meststof kan gebruikt worden voor: Bodem drenken, bladvoeding, zaadkieming, hydrocultuur en andere bemestingsprocessen. Gebruiksaanwijzingen: Goed schudden alvorens te verdunnen met water. Maak klaar voor slechts één toepassing. Gebruik een sproeier of gieter. Kan worden toegevoegd aan / of gemengd met andere producten. Gebruiksfrequentie en toepassing: - Aardappelen/aardbeien/tomaten: 1 keer per 2 weken | Voeg 30 ml toe aan 5 liter water - Bloemen: Week zaden, bollen 12 uur voor het planten | Voeg 30 ml toe aan 5 liter water - Sla / Brassica's: 1 keer per 3 weken | Voeg 30 ml toe aan 5 liter water - Gras: 1 keer per 3 weken | 10 – 20 ml per m² Uitzondering: Bij schimmelaantasting of droogte – 60 ml toevoegen aan 5 liter water. Bewaren: Bewaar op een koele, droge plaats, vermijd overmatige hitte, vocht en langdurige blootstelling aan direct zonlicht. Buiten bereik van kinderen houden .
Ingrediënten: Een leuke aanbieding om kennis te maken met 10 verschillende zeewier producten. Ook verkrijgbaar in geschenkdoos. Superbon chips 135 g Zeeuwse crisps 60 g Rooibos met blaaswier BIO 100 g Eipasta met algen 250 g Zeesla vlokken 25 g Wakame BIO 25 g Nori snacks met olijfolie 10 g Keltisch zeewierzout 55 g Zeewier spread 160 g Wakame fijn in Zeeland geteeld 30 g Inclusief folders Kan sporen bevatten van: SESAM, TARWE, GLUTEN, EI, VIS, SCHAAL- en WEEKDIEREN Samenstelling van het pakket kan iets afwijken door beschikbaarheid van de producten.
Een mooi kookboek met eenvoudig te bereiden recepten, voor iedereen die soms wat inspiratie nodig heeft. Maar ook om te laten zien dat koken met zeewier niet moeilijk hoeft te zijn. Zeewier & co biedt meer dan 60 heerlijke recepten met diverse soorten zeewier. Je kan de verse zeewieren in het boek natuurlijk ook vervangen door de gedroogde varianten. Klik op de naam van het zeewier en weet gelijk welk zeewier je kunt gebruiken. Combineer wakame in de lente met doperwtjes & radijs en in de winter met raap, pastinaak of appel. Gebruik kombu als basis voor je noedelsoep. Maak crostini met geitenkaas, lentegroente & wakame of kelp noedels met knapperige groenten, garnalen & zeespaghetti . Ontdek dat je wieren perfect kunt gebruiken in zalige zoetigheden zoals choco- dulse brownies of citroen-meringuetaart met wakame . Van lekkere snacks, spreads, hoofd- en bijgerechten tot en met desserts. Zeewier & co biedt naast de recepten degelijke productinformatie, bewaartips en meer.
From cookbooks, seaweed fan to postcards