VOEDING
Voeding rijk aan smaak, vitaminen en mineralen. Makkelijk te gebruiken, moeilijk te weerstaan!
95 Artikelen
Porto-Muiños
Omschrijving: Biologische Furikake met handgeoogst zeewier uit de Portugese wateren bij Galicie Noord-Spanje. Als je alleen de naam furikake hoort, denk je misschien dat je het nog nooit gegeten hebt. Maar voor iedereen die wel eens sushi of andere Japanse gerechten heeft gegeten, is de kans groot dat je het toch al een keer geproefd hebt! Het wordt namelijk gebruikt als topping op veel verschillende gerechten: als smaakmaker voor gekookte rijst, op (rauwe) vis, salade, noedelsoep en ook over sushi of in je poké bowl. Wat is dit veelzijdige goedje dan precies? We vertellen je er alles over. Ingrediënten: Witte en zwarte sesam zaadjes*, zeesla (Ulva rigida)*, Nori (Porphyra spp)*, Wakame (Undaria pinnatifida)* en zout *van biologische oorsprong Herkomst: Galicie, Spanje Gebruik: strooi het direct in bereide gerechten, rijst, pasta en nog veel meer recepten Allergenen: kan sporen van weekdieren, vis en schaaldieren bevatten. Referentiewaarde voor voedingsstoffen. Ongeveer 26 g product bevat 150 µg jodium GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram Energie 675 kJ / 163kcal Vetten waarvan verzadigde vetzuren 21 g 2,4g Koolhydraten waarvan suikers 2,6 g 0 g Voedingsvezels 3,7 g Eiwitten 1,5 g Zout 1,7 g
Breizh Import
“Er moet wel iets raadselachtig heiligs zijn aan zout. Het zit in onze tranen en in de zee.” – Khalil Gibran, Libanees-Amerikaanse dichter Ingrediënten: 100% zeezout. Herkomst: Het grijze Keltisch zeezout wordt op ambachtelijke wijze en met de hand in de zoutmoerassen van Guérande (Bretagne) gewonnen. Gebruik: Dit zeer mineraalrijke Keltische gedroogde grove zeezout is een smaakmaker voor veel gerechten. Heerlijk als marinade voor vis bijvoorbeeld. Als zoutwateroplossing ook ideaal als aanvullend mineralencomplex.. In zak als navulling voor zoutmolen. Keltisch zout is niet alleen voor menselijke consumptie geschikt. Ook dieren hebben baat bij extra mineralen door toevoeging van dit keukenzout aan het voer of het drinkwater. Of gebruik het als bemesting voor kamer- of tuinplanten of om de grond te mineraliseren. Zelfs als tandpasta wordt Sel gris toegepast. Het zout is natuurzuiver, ongeraffineerd, mineraalrijk (o.a. magnesium, calcium en ijzer) Wat is een Sole? Een Sole is een mineraalrijk zoutwater. Door het drinken van een “Sole” krijgt je lichaam vele mineralen binnen die een heilzame werking hebben. Een Sole maken is erg makkelijk. Vul een klein glazen potje met 1/3 grof Keltisch zeezout en 2/3 (bron) water. Schud het mengsel en bewaar het op een donkere en koele plaats. Voeg dagelijks een theelepel van de Sole toe aan een glas water. De Sole zal stimulerend werken en bovendien, ingenomen voor het ontbijt, de spijsvertering op gang brengen.. Zeezout in bad Keltisch zeezout heeft ook een prima werking in bad. Het is een echte zee-ervaring waarbij de vele mineralen in ket zeezout een gezondheid bevorderende werking hebben en ook nog eens een krachtige werking hebben bij een geïrriteerde huid. Doe ca 300 gram grof Keltisch zeezout in bad, of ca 100 gram in een voetenbad.
Connemara Seaweed Company
Biologisch Iers sea moss poeder, ook wel carrageen of Iers mos poeder genoemd, op vele manieren te gebruiken. Het wordt ook wel zeemos genoemd. Ingredienten: 100% zeewier: Iers sea moss (Chondrus crispus/Iers mos/carrageen)* *van biologische oorsprong . Herkomst: Ierland Iers sea moss is een superfood boordevol mineralen en antioxidanten. Het is rijk aan eiwit, jodium, ijzer, natrium, fosfor, magnesium, calcium, koper, zwavel, vitamine A, C en carrageen. In totaal bevat het 15 van de 18 voor de mens essentiële mineralen, Smaak: licht naar schaaldieren Meer informatie over Iers sea moss vind je bij dr. Sebi ; Wat is Sea moss? Of anders bi j Dr Jetske Ultee over huidverzorging Gebruiksaanwijzing: Voeg 1 theelepel (ca 4 gram) poeder toe aan je eten, shake of smoothie of warme drank. Of maak er een gel van (zie recept). Wist je dat je Iers sea moss ook kunt gebruiken als bindmiddel voor soepen en sauzen of taarten, maar tevens, in gelvorm, als gezichts- en haarmasker om de huid te hydrateren? Recept : Gel maken van sea moss poeder. De poeder is klaar voor gebruik. Neem 25 gram sea moss poeder en doe het in een pan. Voeg 500 ml water toe en laat 30 minuten weken. Breng het geheel aan de kook terwijl je af en toe roert, 1 a 2 minuten aan de kook houden. Blendeer het geheel tot een gladde gel ontstaat. Voor een extra vitamine boost, smaak en geur kan je citroensap/sinaasappelsap toevoegen tijdens het blenderen. Doe het in een afsluitbare pot en laat het afkoelen en zet het in de ijskast. Het zal dan nog iets meer indikken. Houd er wel rekening mee, wanneer je vocht van iets anders toevoegt je minder water gebruikt. Mocht je een dikkere gel willen, gebruik dan meer zeewier of minder water. Tip: Zie hier hoe je met ook met andersoortige Sea moss (o.a.Mastocarpus stellatus) kun je gel maken. Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram Energie: 686 kJ / 167 kcal Vetten: 0,4 g waarvan verzadigd: 0,3 g Koolhydraten: 53 g waarvan suikers: Eiwit: 9,18 g Zout: 1,94 g
Connemara Seaweed Company
Biologisch Iers sea moss, ook wel carrageen of Iers mos genoemd, is op vele manieren te gebruiken. Het wordt ook wel zeemos genoemd. Ingredienten: 100% zeewier: Iers sea moss (Chondrus crispus/Iers mos/carrageen)* *van biologische oorsprong . Herkomst: Ierland Iers sea moss is een superfood boordevol mineralen en antioxidanten. Het is rijk aan eiwit, jodium, ijzer, natrium, fosfor, magnesium, calcium, koper, zwavel, vitamine A, C en carrageen. In totaal bevat het maar liefst 92 van de 102 mineralen die in het menselijk lichaam actief zijn en daarvan zijn er 15 van de 18 essentiële mineralen, Smaak: milde schaaldierensmaak Meer informatie over Iers sea moss vind je bij dr. Sebi ; Wat is Sea moss? Of anders bi j Dr Jetske Ultee over huidverzorging Gebruiksaanwijzing: Voeg toe aan salades, eiergerechten, soep en purees Of maak er een gel van (zie recept). Iers sea moss is ook zeer geschikt als bindmiddel voor soepen en sauzen of taarten, maar tevens, in gelvorm, als gezichts- en haarmasker om de huid te hydrateren Recept : Gel maken van Iers sea moss KOKEN Neem 25 gram Sea moss Doe het in een vergiet en spoel goed het af onder de kraan. Het is mooi schoon zeewier, maar toch even kijken naar harde of lelijke stukjes en haal die eruit. Doe het in een pan en laat het 15 minuten weken in 500 tot 600 ml schoon water. Het neemt dan toe in volume. Breng het, al roerende, aan de kook en laat het heel even zachtjes pruttelen. Blendeer het net zolang tot dat je een mooie gladde gel hebt. (Liefst met een staafmixer) Doe het in een afsluitbare pot en laat het afkoelen en zet het daarna in de koelkast. Het zal dan nog iets meer indikken. Je kan het ook invriezen. Niet langer houdbaar dan 10 dagen in de koelkast. Mocht je de gel te dik vinden dan kan je er tijdens het blenden nog water maar bijvoorbeeld ook citroen- en/of sinaasappelsap aan toevoegen voor een extra vitaminen boost. OPWARMEN Wil je het Sea moss niet aan de kook brengen dan kan je er ook voor kiezen om het, na het weken, op te warmen tot 30°/40°C (2 tot 3 minuten op halfhoog vuur) en daarna goed te blenden. WEKEN Wanneer je er voor kiest om het niet te koken of verwarmen, laat het dan na het wassen van het zeewier 2 á 3 uur weken(langer mag ook.) Blend het dan goed. Het liefst met een staafmixer. Zet het voor 2 á 3 uur in de ijskast. Blend opnieuw goed en laat het een nachtje verder indikken. De volgende ochtend heb je een volwaardige gel. Het algemeen advies is dat je ongeveer 5 gram gedroogd zeewier per dag mag binnen krijgen, bij dagelijks gebruik. Dus of je de gel nu maakt met een liter water of met 500 ml, je mag de gel die je maakt van 25 gram Sea moss, binnen 5 dagen mag consumeren! Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram Energie: 686 kJ / 167 kcal Vetten: 0,4 g waarvan verzadigd: 0,3 g Koolhydraten: 53 g waarvan suikers: <0,1 g Eiwit: 9,18 g Zout: 1,94 g
Ingredienten : Noedels gemaakt van bruinerijstmeel* en gierstmeel*, SOJA - zeewierpasta van (miso* [90%, water, SOJA*, rijst*, zout] en wakame zeewier*, wit SESAMZAAD* 5%. * = biologisch Ook verkrijbaar: Miso noodle soup Spicy. Smaak: Miso heeft een sterke hartig, zoute smaak. De umami smaak is afkomstig van het wakame zeewier Beschrijving: De biologische Miso noedel soup original is een ode aan de heerlijke smaken uit de Aziatische keuken. Deze snelle en eenvoudige maaltijd is de perfecte manier om je smaakpapillen te verwennen. Wist je dat? . Miso een traditioneel condiment is uit de Japanse keuken dat wordt vervaardigd door het fermenteren van sojabonen met zout en koji (de schimmel Aspergillus oryzae) en soms rijst, gerst, zeewier of andere ingrediënten. Gebruik: Slechts kokend water toevoegen en 5 minuten laten staan. AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Niet geschikt voor mensen met gluten bevattende granen-, schaaldieren-, vis of weekdieren allergie GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram Energie 299 Kcal / 1251 Kj Vetten waarvan verzadigd 3,8 g 0,27 g Koolhydraten waarvan suikers 57 g 0 g Vezels 3,3 g Eiwitten 7,7 g Zout 4,4 g
Seamore
Ingredienten : Noedels gemaakt van bruinerijstmeel* en gierstmeel*, SOJA - zeewierpasta (miso* 94% [water, SOJA*, rijst*, zout] en wakame zeewier* 4%, wit SESAMZAAD*, chilipeper* 1%). *= biologisch Ook verkrijgbaar in een naturel variant. Smaak: Miso heeft een sterke hartig, zoute smaak. De umamiesmaak is afkomstig van het wakame zeewier. De pittige smaak is afkomstig van biologische chilipeper. Beschrijving: De biologische Miso noodles soup original is een ode aan de heerlijke smaken uit de Aziatische keuken. Deze snelle en eenvoudige maaltijd is de perfecte manier om je smaakpapillen te verwennen. Wist je dat? . Miso een traditioneel condiment is uit de Japanse keuken dat wordt vervaardigd door het fermenteren van sojabonen met zout en koji (de schimmel Aspergillus oryzae) en soms rijst, gerst, zeewier of andere ingrediënten. Gebruik: Open het deksel half, voeg de sjabonenpasta toe met 350 ml kokend water, sluit het deksel en 5 minuten laten staan. Bewaar: koel en droog AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Kan sporen van schaal, weekdieren en vis bevatten GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDEN PER 100 gram Energie 300 Kcal / 1251 Kj Vetten waarvan verzadigd 3,8 g 0,27 g Koolhydraten waarvan suikers 57 g 0 g Vezels 3,3 g Eiwitten 7,7 g Zout 4,4 g
Biologisch op land, in bassins geteeld, fijn zeesla zeewier. Te strooien als topping, smaakmaker en zoutalternatief over vele gerechten. Zeesla heeft een intense zeesmaak, zoals mosselen. Ingrediënten: 100% zeesla (Ulva lactuca)* *van biologische oorsprong Herkomst: Israel Kan sporen van VIS, WEEK- en SCHAALDIEREN bevatten GEMIIDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 G Energie (kj / kcal) 1045 / 251 Vetten (g) 1,8 waarvan verzadigde vetzuren (g) 0,8 Koolhydraten (g) 14 waarvan suikers (g) 0 Vezels (g) 37,1 Eiwitten (g) 26,1 Zout (g) 3,75
Zeeuwsche Zoute
Ingredienten: 100% Zeeuwse Zeekraal Zeekraal is een bron van: Kalium / Chloride/ Calcium/ / Fosfor/ Magnesium/ Ijzer/ Zink/ Koper/ Mangaan. Herkomst: Het zeekraal vindt zijn oorsprong in Zeeland en wordt door Zeeuws Zilt verbouwd op het overgangs gebied tussen land en zee. Smaak: Zilt zout Gebruik het bijvoorbeeld op een stuk goed gebakken vis of geef een boost aan je omelet. Maar ook heerlijk om mee te koken met je rijst, pasta, aardappelen en groenten. Vooral handig als smaakmaker aan tafel. LET OP: De molen is gemaakt van recyclebare producten, die deels biologisch afbreekbaar zijn. Hierdoor is de molen NIET geschikt voor meeralig gebruik.Wanneer je hem opnieuw vult met zeekraal bestaat er een kans dat het zeekraal niet goed gemalen wordt. Het glas mag in de glasbak en de dop mag bij het groenafval. Meer weten over de molen lees volgend artikel. https://zeeuwschezoute.nl/zeeuwsche-zoute-nu-ook-verkrijgbaar-in-een-volledig-recyclebare-zoutmolen/
Zeeuwsche Zoute
Ingredienten: 100% Zeeuwse wakame (Undaria pinnatifida) Herkomst: Het zeewier vindt zijn oorsprong in de Oosterschelde. Het zeewier wordt gesneden door Jan Kruijsse van de Zeeuwse Zeewierhandel. Smaak: Je proeft de ultieme ziltige smaak van de Oosterschelde. Nootachtig. Gebruik het bijvoorbeeld op een stuk goed gebakken vis of geef een boost aan je omelet. Maar ook heerlijk om mee te koken met je rijst, pasta, aardappelen en groenten. LET OP: De molen is gemaakt van recyclebare producten, die deels biologisch afbreekbaar zijn. Hierdoor is de molen NIET geschikt voor meermalig gebruik.Wanneer je hem opnieuw vult met wakame bestaat er een kans dat de wakame niet goed gemalen wordt. Het glas mag in de glasbak en de dop mag bij het groenafval. Meer weten over de zoutmolen lees volgend artikel. https://zeeuwschezoute.nl/zeeuwsche-zoute-nu-ook-verkrijgbaar-in-een-volledig-recyclebare-zoutmolen/
Ingredienten: Tapiocazetmeel, 43% Oosterschelde zeewier (Ascodophyllum nodosum), zonnebloemolie, zeezout, kruiden, specerijen, azijn. Herkomst: Nederland (Oosterschelde Zeeland) Smaak: De Zeeuwse Zeewier Crisps zijn lekker krokant en je proeft duidelijk de smaak van het 'Oosterschelde' zeewier. Wist je dat de zeewier akkers van Jan Kruijsse liggen in de Oosterschelde, een van de grootste natte natuurgebieden van Nederland. Op de klok en de maan stromen deze akkers ieder etmaal twee keer vol met zuiver zeewater, dit heet eb en vloed en geeft Jan z'n werkdag aan, want alleen als het eb is kan Jan op een duurzame manier oogsten. De Zeeuwse zeewier crisps zijn Zeker Zeeuws, een erkend Zeeuws streekproduct. Gebruik: Dit heerlijk gezonde zeewierzoutje kan je eten als snack of als kroepoek bij de rijst. Serveer het bij een visje of gebruik het als toastje, bijvoorbeeld met zeewier tapenade. AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram Energie 497 Kcal / 2077 KJ Vetten waarvan verzadigd 27 g 2,4 g Koolhydraten waarvan suikers 59 g 0,6 g Vezels 7,1 g Eiwitten 1,3 g Zout 2,4 g
Wereld van Zeewier kan een groot aantal zeewieren in kg verpakking leveren . Stuur een email en wij informeren je over de mogelijkheden en prrijzen.
Porto-Muiños
Ingredienten : gedroogd zeewier* (zeesla/Ulva Spp., nori/Porphyra yezoensis en wakame/Undaria Pinnatifida) *van biologische oorsprong. Herkomst : met de hand geoogst in de natuurlijke omgeving van het wier aan de kust van Galicie (Golf van Biskaje en Portugese wateren). 3-Zeewierenmix is een mix van 3 soorten zeewier met verschillende kleuren en smaken: zeesla (groenwier), nori (roodwier), wakame (bruinwier). De fijne schaaldierachtige textuur van zeesla en nori wordt gecombineerd met de licht krokante en vleesachtige textuur van wakame. 3 Zeewierenmix heeft 3 verschillende smaken. Zeesla (zuring), nori (champignon), wakame (oesters). Gebruik: Gebruik de 3-Zeewierenmix geweekt ( zodat je er zelf een salade van kan maken) of geroosterd in salades of verwerk het in soepen, ei-gerechten, kroketten, sauzen, stampotten, pasteien. Maar je kan het ook meekoken met je groenten rijst of pasta. Ook heerlijk te gebruiken als garnering over vis en zeevruchten of toegevoegd aan rijst- en pastagerechten. Wordt ook gebruikt om thee van te trekken. Weken in voldoende water gedurende 5 minuten. Giet het water af en laat de mix nog 5 minuten weken. De 3-Zeewierenmix neemt 6 keer in gewicht toe. Kooktijd: 2 minuten Algemeen: De aanbevolen maximale dosering is ongeveer 5 gram gedroogd zeewier per dag . Composteerbaare folie De composteerbare folie wordt gemaakt van cellulose uit hout. Doordat dit 100% composteerbaar is kan het product na gebruik weer als voeding dienen voor nieuwe gewassen volgens het cradle to cradle principe. De folie is stevig, olie-, vocht- en diepvriesbestendig, geschikt voor gebruik tot 40°C en heeft een heldere, transparante uitstraling. De folie die Porto Muiños gebruikt is een duurzaam alternatief voor milieubelastende plastic producten en zijn gecertificeerd voor composteerbaarheid, zowel industrieel als GFT, volgens de EN13432, hetgeen betekent dat het volledig afbreekt tot CO₂ en water in een maximale periode van 12 weken AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering. VOEDINGSWAARDEN PER 100 G Energie (kj / kcal) 780 / 188 Vetten (g) 1,3 waarvan verzadigde vetzuren (g) 0,6 Koolhydraten (g) 9,6 waarvan suikers (g) 0 Vezels (g) 31 Eiwitten (g) 19 Zout (g) 7,6
Schulz & König
Ingrediënten: water, natriumalginaat (geleermiddel), mineralenmengsel (dicalciumfosfaatanhydraat, ijzerpyrofosfaat, zinksulfaat, kopersulfaat, mangaansulfaat, kaliumjodaat), zout, calciumlactaat, aroma Herkomst: Duitsland De noedels zijn gemaakt van water, kelp en toegevoegde mineralen. 100% veganistisch en raw. Zelfs het calciumlactaat bevat geen grondstoffen van dierlijke oorsprong. Netto uitlek gewicht: 250 g. Wist je dat Iedereen die door een koolhydraatarm dieet geen pasta of noedels wil, kan of mag eten, met deze noedels uit kelp eindelijk zonder schuldgevoel kan genieten van heerlijke pasta-achtige gerechten zonder koolhydraten, vet, suiker en gluten. Smaak: Neutraal van smaak en geur. Gebruik: Giet de noedels af in een vergiet en spoel ze kort af onder stromend water. Lekker om te roerbakken met groenten, ei, vlees en/of vis of als vermicelli in de soep. Te gebruiken i.p.v. bijvoorbeeld pasta (spaghetti) en deegnoedels (bami). Voeg als laatste de noedels toe en verwarm ze ongeveer 2 minuten mee. De noedels kunnen zowel rauw als gekookt gegeten worden. Aan de noedels zijn bovendien belangrijke mineralen zoals calcium, kalium, koper, mangaan, zink en ijzer toegevoegd, om de voedingswaarde te vergroten. Kijk hier hoe kelp noedels worden gemaakt. Recept: 5-Calorieën noedels met kelp AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 G Energie (kj / kcal) 21 / 5 Vetten (g) waarvan verzadigde vetzuren (g) Koolhydraten (g) waarvan suikers (g) Eiwit (g) Zout (g) 0,77 Mineralen per 100 g % Adequaat niveau van inname Calcium 540 mg 68 % Fosfor 290 mg 41 % IJzer 10 mg 71 % Zink 4,0 mg 40 % Koper 5,0 mg 50 % Mangaan 0,5 mg 25 % Jodium 25 mcg 17 %
Porto-Muiños
Ingredienten: Ingrediënten: Agar-Agar* (E-406) poeder. *van biologische oorsprong Herkomst: Spanje Wist je dat het woord agar-agar komt uit het Maleis en betekent gelei. Gebruik: Voor voedselgebruik als geleermiddel, verdikkingsmiddel en stabilisator. Gelerend en stabiliserend in jam, gelei, sappen, compotes, taarten, vla, yoghurt, wrongel, etc. Verdikkingsmiddel, in lage concentratie, in vla, ijs, mayonaise en andere sauzen. Voorafgaande voorbereiding is vereist in drie stappen: Los op in warm water en kook onder krachtig roeren tot het volledig is opgelost. Gelvorming treedt op bij afkoeling en het behoudt de textuur bij kamertemperatuur. Zeer zachte textuur 0,8 g / 500 ml. Zachte textuur 1,5 g / 500 ml. Harde textuur 5 g / 500 ml. Zeer harde textuur 7 g / 500 ml. Resultaten gebaseerd op tests uitgevoerd door PORTO-MUIÑOS. We raden elke gebruiker aan zijn eigen tests uit te voeren en zijn specifieke resultaten te controleren. Algemeen: Bij dagelijks gebruik is de aanbevolen maximale dosering ongeveer 5 gram gedroogd zeewier per dag. AANVULLENDE INFORMATIE Bewaar op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Recept: Agar agar GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDEN PER 100 gram Energie 170 Kcal / 681 KJ Vetten waarvan verzadigd 0 g 0 g Koolhydraten waarvan suikers 0,5 g 0 g Vezels 84 g Eiwitten 0 g Zout 0,25 g
Porto-Muiños
Koop er 1 voor jezelf en krijg er 1 gratis om weg te geven! Ingredienten: Agar-Agar (E-406) poeder. van biologische oorsprong. Herkomst: Zeewier met de hand geoogst in zijn natuurlijke omgeving in Spaanse wateren Wist je dat het woord agar-agar komt uit het Maleis en betekent gelei. Gebruik: Voor voedselgebruik als geleermiddel, verdikkingsmiddel en stabilisator. Gelerend en stabiliserend in jam, gelei, sappen, compotes, taarten, vla, yoghurt, wrongel, etc. Verdikkingsmiddel, in lage concentratie, in vla, ijs, mayonaise en andere sauzen. Voorafgaande voorbereiding is vereist in drie stappen: Los op in warm water en kook onder krachtig roeren tot het volledig is opgelost. Gelvorming treedt op bij afkoeling en het behoudt de textuur bij kamertemperatuur. Zeer zachte textuur 0,8 g / 500 ml. Zachte textuur 1,5 g / 500 ml. Harde textuur 5 g / 500 ml. Zeer harde textuur 7 g / 500 ml. Resultaten gebaseerd op tests uitgevoerd door PORTO-MUIÑOS. We raden elke gebruiker aan zijn eigen tests uit te voeren en zijn specifieke resultaten te controleren. Algemeen: Bij dagelijks gebruik is de aanbevolen maximale dosering ongeveer 5 gram gedroogd zeewier per dag. Recept: Agar Agar AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaar op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering. VOEDINGSWAARDEN PER 100 gram Energie 170 Kcal / 681 KJ Vetten waarvan verzadigd 0 g 0 g Koolhydraten waarvan suikers 0,5 g 0 g Vezels 84 g Eiwitten 0 g Zout 0,25 g
Bestel er 1 en krijg er 1 gratis! Ingredienten: extract van zeewier (knoopwier/Gracilaria verrucosa). Herkomst: Frankrijk Het staat als additief geregistreerd met E406 in de internationale Codex Alimentarius. Agar Agar kan een grote hoeveelheid vocht opnemen. Wist je dat het woord agar-agar komt uit het Maleis en betekent gelei. Gebruik: Biologische Agar agar voor het maken van allerlei desserts, sauzen, crème, gebonden soepen, smoothie, taart, gelei, mousse, jam, enz... Agar agar is 100% natuurlijk. Het wordt in veel producten gebruikt als verdikkingsmiddel of emulgator. Ook is agar agar geschikt om te gebruiken bij het maken van jam (agar agar mengen met suiker), de basis is 2 gram per halve liter vloeistof of 4 gram per kilo fruit (verhouding afhankelijk van de fruitsoort. Twee gram in een halve liter melk of water dat gedurende 5 minuten wordt gekookt, koelt af tot een gelei met een aangename textuur. Andere suggesties: gebruik agar agar bij geleren, visgerechten of groenten. Afslanken: Agar heeft een verzadigingseffect, doordat agar agar veel vocht opneemt zwelt het op in de maag waardoor er eerder een verzadigingsgevoel optreedt. Recept: Agar agar AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. VOEDINGSWAARDEN PER 100 G Energie (kj / kcal) 757 / 181 Vetten (g) 0,2 waarvan verzadigde vetzuren (g) 0 Koolhydraten (g) 0 waarvan suikers (g) 0 Vezels (g) 7,7 Eiwitten (g) 0,1 Zout (g) 2
AlgAran
Atlantic Wakame heeft een hoog calcium– en magnesium gehalte. Dit zeewier wordt aanbevolen om de botten in een goede conditie te brengen en te houden. Rijk aan vitaminen en mineralen past ook dit zeewier uitstekend in een gezonde levensstijl. Wanneer je dit zeewier verwerkt in soepen en sauzen zal het moeilijk zijn om het te onderscheiden van andere groenten. Ingrediënten: 100% Zeewier, gedroogd* (Atlantic wakame/Alaria esculenta) * Van biologische oorsprong Herkomst: Ierland Gebruik : kook het mee met soepen en sauzen; afspoelen voor gebruik Algemeen: de aanbevolen dosering is ongeveer 5 gram zeewier per dag. AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram Energie 84 Kcal / 354 KJ Eiwitten 13 g Koolhydraten waarvan suikers 1,4 g < 0,1 g Vet waarvan verzadigd 1,4 g 0,7 g Vezels 39,1 g Zout 4,5 g Vitamine B2 0,3 mg Vitamine B12 2 mcg Calcium 795 mg Magnesium 761 mg Zink 5 mg Dit product is biologisch gecertificeerd en duurzaam geoogst, monsters worden getest op zware metalen, pesticiden en herbiciden, radioactiviteit en microbiologische vervuilingen.
Salterra
Ingredienten: Natuurazijn*, zeeaster (2%). *biologisch Herkomst: De zeeaster is afkomstig van de kwelders bij de Waddenzee. NIEUW!! Azijn met zeeaster BIO 250 ml Het is een ambachtelijk bereide biologische azijn met zeeaster. Zeeaster is een zeegroente en geen zeewier) en kan in kleur teruglopen, dit heeft echter geen invloed op de smaak. Smaak: zacht, fris en zilt Gebruik: Heerlijk als basis voor een vinaigrette samen met bijvoorbeeld Salterra zeegroentenolie. AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Kan sporen van VIS, WEEK- en SCHAALDIEREN bevatten. Koel en droog bewaren, na openen koel bewaren (4 - 7 'C) *= van biologische oorsprong.
Ingrediënten: Quinoa wit* 46%, quinoa rood* 26%, quinoa zwart* 26%, kelp* (kombu) 2% van biologische oorsprong. Herkomst: Quinoa kent zijn oorsprong in het Andes gebied in Zuid-Amerika . In Bolivia en Peru wordt relatief veel verbouwd. Wat is quinoa? (uitgesproken als kien-wah). Quinoa is een oud gewas/plant met rode of oranje pluimen. Het zaad lijkt op graan en de blaadjes lijken op spinazie. Die blaadjes worden overigens niet gegeten. De zaadjes zijn wit, rood of zwart van kleur. De plant kan tussen 60 centimeter en 2 meter hoog worden en wordt maar één jaar oud. In Nederland is quinoa ook wel bekend als gierstmelde. Wist je dat Quinoa geen graan is. Maar het wordt wel een pseudograan genoemd. Een pseudograan is een gewas dat op dezelfde manier geteeld wordt als graan. Ook worden de zaden op dezelfde manier gebruikt. Quinoa wordt tegenwoordig ook in Nederland geteeld. Smaak: Het ziet eruit als couscous, is zo veelzijdig als rijst, maar kent een rijkere, meer nootachtige smaak. Quinoa wordt ook wel het wondergraan genoemd. Gebruik: Quinoa is ook bij uitstek geschikt voor een heerlijk frisse salade. Quinoa salade kun je bijvoorbeeld maken als bijgerecht, maar is op warme zomerse dagen ook heerlijk als maaltijd. Of gebruik het in plaats van rijst omdat het meer eiwitten bevat dan tarwe, rijst of aardappel. Het is bovendien glutenvrij. Maar ook, als muesli, in kokosyoghurt is het een welkome afwisseling. Dus vervang de muesli, rijst en/of andere granen/koolhydraten, nu door de Biologische Quinoa van smaakt. Net zo makkelijk in gebruik. Quinoa zit boordevol vitamines en mineralen, is rijk aan ijzer en magnesium en bevat ook veel eiwitten. Recept: Quinoa LET OP: Kan sporen bevatten van schaaldieren, vis, pinda’s (aardnoten), noten, sesamzaad, weekdieren. Algemene Voedingswaarden per 100 g: Energie: 1578 kJ / 377 kcal Vetten: 5,7 g waarvan verzadigd: 0 g Koolhydraten: 65 g waarvan verzadigd: 0,99 g Vezels: 6,3 g Eiwitten: 14 g Zout: 0,12 g Jodium: 8660 µg
Ingrediënten: Water, lijnzaad*, kikkererwtenmeel*, zonnebloempitten*, sesamzaad* , rijst*, zout, zeewier* (nori*, dulse*), chilipeper* * = van biologische oorsprong. Herkomst: Nederland Smaak: De crackers smaken hartig en lekker knapperig. Wist je dat deze heerlijke crackers gedurende het maakproces niet verhit worden boven de 46 graden, waardoor de voedingsstoffen optimaal behouden blijven. Deze crackers op basis van lijnzaad, kikkererwten en zeewier zijn 100% biologisch, glutenvrij en vegan. Ze bevatten 75% minder koolhydraten, zijn vezelrijk, een bron van eiwitten en zitten boordevol gezonde rauwe biologische ingrediënten. Gebruik: Ideaal voor tijdens het ontbijt of de lunch, maar ook lekker als tussendoortje. Net als bij gewone crackers kun je ze beleggen met alles waar je zin in hebt. AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bevat: sesam Algemene Voedingswaarden per 100 g: Energie: 1334 kJ / 321 kcal Vetten: 19 g waarvan verzadigd: 1,3 g Koolhydraten: 17 g waarvan verzadigd: 1,9 g Vezels: 14 g Eiwitten: 13 g Zout: 0,71 g
Wild Irish Seaweeds
Ingrediënten: 100% zeewier: blaaswier (Fucus vesiculosus)* *van biologische oorsprong Herkomst : Ierland Wist u dat blaaswier behoort tot de groep bruinwieren en dat bruinwieren veel jodium bevatten? Biologisch blaaswier poeder is een superfood rijk aan o.a. jodium. Jodium is een mineraal dat betrokken is bij veel processen in het menselijk lichaam. Het ondersteunt onder andere de functie van de schildklier, het metabolisme en het zenuwstelsel en draagt bij aan een gezonde huid. Gebruiksaanwijzing: Voeg 1 theelepel (ca 4 gram) poeder toe aan je eten, shake of smoothie Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram Energie: 942 kJ / 227 kcal Vetten: 4,6 g waarvan verzadigd: 1,31 g Koolhydraten: 61 g waarvan suikers: 0,2 g Eiwit: 3,78 g Zout: 2,73 g
Superbon
Ingredienten: Aardappel (65,2%), zonnebloemolie (30,8%), zeewier (zeesla) . Herkomst: Spanje. Onze superbon chips worden bereid in Cheuca, in de buurt van Madrid, hoofdstad van Planeet Chips. Aardappelchips met zeewier. En verder helemaal niets! Geen conserveringsmiddelen of kleurstoffen en dus ook geen zout toegevoegd ..... Onze chips bevat slechts een derde van het zoutgehalte in reguliere aardappelchips. Smaak: De chips zijn krokant en hebben een volle aardappelsmaak. AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN geen VOEDINGSWAARDE PER 100 G Energie (kj / kcal) 2131 / 511 Vetten (g) 29 waarvan verzadigde vetzuren (g) 3,4 Koolhydraten (g) 50 waarvan suikers (g) 0,9 Vezels (g) 8,8 Eiwitten (g) 8,4 Zout (g) 0,37 Zonder additieven.
Porto-Muiños
Ingrediënten: Codium spp. van biologische oorsprong Herkomst: Codium zeewier is biologisch gecertificeerd en met de hand verzameld zeewier in de natuurlijke omgeving van het zeewier aan de kust van Galicië (Golf van Biskaje en Portugese wateren). Wist je dat Codium, in het Nederlands, ook wel viltwier wordt genoemd. Die Nederlandse benaming dankt het donkergroene zeeplantje aan zijn stevige sponsachtige buisvormige vertak-kingen die recht op staan en wel tot ca 5mm dik en tot 40 centimeter lang kunnen worden en waarop een harig dons zicht- en voelbaar is, wat het plantje een viltige feel geeft. De Engelse benamingen voor deze variant spreken dan weer tot een heel andere verbeelding. Van dead man’s fingers tot stag seaweed en oyster thief. Smaak: Dit donkergoene zeewier heeft de intense volle smaak van de zee. Gebruik: Dit fijngemalen zeewier, in poedervorm, zit in een handig strooiflesje en is klaar voor gebruik. Voeg direct als extra ingrediënt toe aan het eind van de bereiding bij het maken van vinaigrettes, tartaar, sauzen, crèmes, soepen, rijst en bijgerechten. Ook voor bij vis, vlees, kroketten en roerei. Algemeen: bij dagelijks gebruik is de aanbevolen dosering is ongeveer 5 gram zeewier per dag. AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis en kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. VOEDINGSWAARDEN PER 100 G Energie (kj / kcal) 619 / 149 Vetten (g) 3,1 waarvan verzadigde vetzuren (g) 1 Koolhydraten (g) 4,4 waarvan suikers (g) 0 Vezels (g) 23 Eiwitten (g) 14 Zout (g) 35,7
Verduijns
Ingredienten: tarwe bloem (gluten) , plantaardige margarine (palmvet, water, emulgator: mono- en diglyceriden van vetzuren, voedingszuur: citroenzuur), maltodextrine (van mais), zout, zeewier 1,5% (zeesla/Ulva lactuca), melk poeder, rijsmiddel: natriumcarbonaat, ei poeder, peper, soja bloem, kleurstof: betacaroteen. Herkomst: Verduijn’s is oorspronkelijk opgericht in het dorp Breskens (Zeeland) in de garage van het huis van oprichter Piet Verduijn. Sinds 1986 is het bedrijf in handen van kleinzoons Jean Pierre & Henk. Smaak: Geniet van ‘de smaak van de zee’ met deze crackers met zongedroogde zeewier. Deze wordt met de hand direct geoogst uit de zee. Gebruik: Lekker met een glas witte wijn en heerlijk als onderlegger voor caviaar, zalm of andere hartige delicatessen! AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Kan sporen van noten, pinda's, sesam zaad, mosterd en schaal- en weekdieren bevatten. Koel en droog bewaren. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram Energie 2060 Kcal / 494 KJ Vetten waarvan verzadigd 25 g 12 g Koolhydraten waarvan suikers 61 g 1,2 g Eiwitten 6,3 g Zout 2,8 g
Sea Crunchy
Speciale aanbieding: Bestel er 1 en krijg 1 zak automatisch gratis (tht 10-1 2024) Ingredienten: gedroogd zeewier (nori/porphyra yezoensis) (75%), koolzaadolie, sesam olie, suiker, zeezout, sesam zaad Herkomst : Zuid-Korea Smaak: Chrunchy, umami, licht gezouten. Gebruik: Makkelijk te gebruiken smaakmaker o.b.v. geroosterde zeewier vlokken. In handig hersluitbaar zakje. Lekker als topping, door de salade, pasta, rijst, over de pizza of als snack. Algemeen: de aanbevolen dosering is ongeveer 5 gram zeewier per dag. AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Allergenen: sesam Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. De verpakking bevat een zuurstof absorberend zakje, dat niet eetbaar is. Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering. VOEDINGSWAARDEN PER 100 G Energie (kj / kcal) 2636 / 630 Vetten (g) 52 waarvan verzadigde vetzuren (g) 15 Koolhydraten (g) 24 waarvan suikers (g) 7 Vezels (g) 0 Eiwitten (g) 16 Zout (g) 2,6
Klepper & Klepper
Ingredienten: suiker, glucosestroop, gemodificeerd zetmeel (aardappel), melasse, zoethoutwortelextract, zeezout, salmiakzout, zeewier, zout, plantaardig koolstof, aroma’s, plantaardige olie (kokos), ewier, zout, kleurstof (plantaardig , plantaardige olie (kokos), glansmiddel (carnaubawas). Herkomst: Nederland Zeewier in drop: Bij de totstandkoming van de Beste Pittig Zoute Drop ooit, besloten Klepper & Klepper het net even wat anders aan te pakken. Nu zult u zeggen: maar er zijn toch wel meer pittig zoute dropjes te vinden op dit aardbolletje? En dat klopt, maar geen van die dropjes is pittig zout vanwege het ingrediënt waardoor de Beste Pittig Zoute Drop ooit pittig zout is.... ZEEWIER . Smaak: Pittig zout en umamie. De Beste Pittig Zoute Drop Ooit is zo heerlijk pittig zout, doordat er zeewier in zit. Hoe dat zo kwam? Dat kwam zo: Op zoek naar de smaak "umami": Op een fraaie dag was Klepper Jr. bij de Japanner gaan eten. En Japanners hebben, zo weet u misschien wel, een naam voor de vijfde basissmaak. Het is een smaak die niet zoet te noemen is maar ook niet zout. Hij valt eigenlijk maar moeilijk te omschrijven. Gelukkig hebben de Japanners er een woord voor bedacht. Het is een smaak die, als je ‘m proeft, eigenlijk voor directe voldoening zorgt: umami. Het woord umami betekent letterlijk heerlijke smaak. In 1908 bewees de Japanse scheikundige Kikune Kikeda dat er naast zoet, zuur, zout en bitter een vijfde basissmaak bestaat. De smaak umami is te vinden in een stofje dat glutamaat heet. Umami verhoogt de speekselafscheiding en versterkt zoute en zoete smaken. Het zit bijvoorbeeld in belegen kaas, champignons, ketchup en… zeewier. Een dropje met zeewier. Dat klinkt zo krankzinnig dat het wel eens zou kunnen werken. Bovendien heeft zeewier niet alleen een umami smaak, het heeft ook een zalige, zilte smaak. Die door umami nog eens extra wordt aangezet. Als je dat in drop stopt, zo redeneerde Klepper Sr., dan zou dat wel eens een heel fraai, pittig zout dropje kunnen opleveren. Los van de heerlijke pittig zoute umamismaak, heeft zeewier bovendien nog wel meer aardig eigenschappen. Zo is het een goede bron voor ijzer en eiwitten. En zit het boordevol mineralen, zoals fosfor, calcium en jodium. Niet dat je daar ook maar iets van merkt als je een dropje eet (daarvoor zijn de hoeveelheden te klein), maar van het idee alleen al voel je jezelf gezonder worden. ANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN: Geen Vegan en glutenvrij. Bio compostable verpakking. Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram: Energie: 1330 kJ / 315 kcal Vetten: waarvan verzadigd: Koolhydraten: 76 g waarvan suikers: 54 g Eiwitten: 1,5 g Zout: 5,5 g
Ingrediënten: Sesam zaad* (30%), geroosterde hazelnoten * (21%), geroosterde amandelen * (21%), zonnebloempitten*, dulse (Palmaria palmata) zeewier* (8%), knoflook korrels*, komijn poeder*. *Van biologische herkomst Herkomst: Salterra Dukkah is een biologische mix van noten, zaden en specerijen die zijn oorsprong vindt in Egypte. Wist je dat het bijzondere van Salterra Dukkah is dat er zeewier aan toegevoegd is voor een licht zilte en hartige smaak, zodat er geen zout nodig is. Gebruik: Lekker over salades, door de rijst en als dip met brood en olijfolie, maar ook in een poke bowl. Recept: Zie exta informatie Allergenen: bevat sesamzaad en noten (hazelnoten en amandelen) Geen zout toegevoegd. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram Energie 2460 kJ / 590 kcal Vetten waarvan verzadigde vetzuren 50,2 g 4,3 g Koolhydraten waarvan suikers 7,8 g 3,7 g Voedingsvezels 5,2 g Eiwitten 22,8 g Zout 0,025 g
Porto-Muiños
Ingrediënten: gedroogd zeewier* (Palmaria palmate/dulse) *van biologische oorsprong Herkomst: Met de hand geoogst zeewier in zijn natuurlijke omgeving aan de kust van West-Ierland en Bretagne Wist je dat dulse een geweldige bron van essentiële vitamines en mineralen zoals calcium, jodium, magnesium. Dat maakt dulse poeder bij uitstek geschikt is om te verwerken in smoothies en shakes. Zo krijg je alles binnen wat je nodig hebt! Gebruik: Dulse poeder kun je, naast de verwerking in smoothies, natuurlijk ook gedroogd als smaakmaker over je hele gerecht strooien, bijvoorbeeld op salades, bij vlees- en visgerechten. Het wordt ook gebruikt in soepen, roerei, kroketten, taarten of pasteitjes, rijst, pasta, enz ... Aan het eind van de bereiding toevoegen. Algemeen: Bij dagelijks gebruik is de aanbevolen maximale hoeveelheid ongeveer 5 gram gedroogd zeewier per dag. Recept: Heavy Metal Detox Smoothie Ingrediënten 2 bananen 125 g (wilde) bosbessen 1 handje peterselie 1 tl dulse poeder 250-400 ml Water of kokoswater AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 G Energie (kj / kcal) 937 / 224 Vetten (g) 0.5 waarvan verzadigde vetzuren (g) 0,1 Koolhydraten (g) 21 waarvan suikers (g) 0,2 Vezels (g) 31 Eiwitten (g) 18 Zout (g) 4,4 1 g product bevat ca. 150 mcg jodium
Porto-Muiños
Ingredienten: gedroogd zeewier* ( Palmaria palmate/dulse) Palmaria = Latijns voor handpalm) *van biologische oorsprong Herkomst: Zeewier met de hand geoogst in zijn natuurlijke omgeving aan de kust van West-Ierland. Dulse heeft een hand- of waaierachtige vorm. De diep rood/bruin/paars gekleurde, platte bladeren (ongeveer 30 cm lang) groeien direct vanaf het ‘houvast’ en zien er uit als een waaiende palm. Wist je dat dulse heel veel eiwitten bevat en daardoor bij uitstek geschikt is als vleesvervanger. Wanneer je dulse, kort, bakt/frituurt in de hete olie wordt de rokerige smaak versterkt en is het alsof je bacon proeft. Smaak: Volle, rokerige smaak die lijkt op die van zoute bacon. Smelt bijna in je mond. De beet is zacht en taai. Gebruik: Week de dulse 5 minuten in voldoende water, kook het 15 minuten of voeg het toe aan het kookvocht van je groenten, rijst, pasta. Dulse neemt 4 keer in gewicht toe. Dulse vlokken kan je gedroogd strooien over je gerecht bijvoorbeeld over salades. Je kunt ze bakken/ roosteren als snack of als kruiden gebruiken met vlees- en visgerechten. Het wordt ook gebruikt in soepen, sauzen, roereieren, kroketten, pasteien of pasteitjes stoofschotels enz... Dulse is een goede bron van eiwitten, vitaminen, mineralen en bevat weinig natrium en relatief veel jodium. Recept: Dulse Algemeen: Bij dagelijks gebruik is de aanbevolen maximale dosering ongeveer 5 gram gedroogd zeewier per dag. AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering. Composteerbaare folie De composteerbare folie wordt gemaakt van cellulose uit hout. Doordat dit 100% composteerbaar is kan het product na gebruik weer als voeding dienen voor nieuwe gewassen volgens het cradle to cradle principe. De folie is stevig, olie-, vocht- en diepvriesbestendig, geschikt voor gebruik tot 40°C en heeft een heldere, transparante uitstraling. De folie die Porto Muiños gebruikt is een duurzaam alternatief voor milieubelastende plastic producten en zijn gecertificeerd voor composteerbaarheid, zowel industrieel als GFT, volgens de EN13432, hetgeen betekent dat het volledig afbreekt tot CO₂ en water in een maximale periode van 12 weken. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram Energie 224 Kcal / 937 KJ Vetten waarvan verzadigd vetten 0,5 g 0,1 g Koolhydraten waarvan suikers 21 g 0,2 g Vezels 31 g Eiwitten 18 g Zout 4,4 g
Salterra
Ingrediënten: TARWEmeel*, scharrelEI (15%), en algen/Nannochloropsis gaditana (1,5%). *van durum tarwe Herkomst: Nederland Eierpasta met algen. Om het scharrelei op een andere manier onder de aandacht te brengen maakt Aalshof verse eierpasta’s. Deze pasta’s zijn in tegenstelling tot de gangbare pasta’s gemaakt van tarwemeel en scharreleieren in plaats van tarwemeel en water. Het is een pasta van 8 mm brede reepjes, waaraan algen zijn toegevoegd voor een licht zilte smaak en groene kleur. Eieren maken de pasta nog voedzamer en smakelijker De opkomst van Algen! Iedereen is dol op de alg, een vriendelijk ogend groen plantje dat rijkelijk in de natuur aanwezig is en over ontzettend veel goede eigenschappen beschikt. Algen kweek je snel en duurzaam. Het enige wat je nodig hebt is een bak met water, wat zonlicht en wat mineralen. Deze zoutwateralg wordt gekweekt in bassins in een kas in de provincie Flevoland. Hier wordt zoutwater onttrokken uit de diepe aardlagen uit de pleistocene periode. Nadat de algen het bassin volledig hebben ingenomen wordt met behulp van een centrifuge de algenmassa gescheiden van het water. Na verdere indroging krijgen we de grondstof voor onze pasta. In de pasta geven algen iets extra’s. Door de ziltige smaak en de combinatie van de samenstelling kan men spreken van een Umami smaak; het versterkt de smaak van het product waar men het aan toevoegt. Door de unieke samenstelling van het product is het een uitstekende bron voor Omega-3 vetzuren. Verder bevatten de algen hoogwaardige eiwitten, antioxidanten en vitamines en passen ze uitstekend in een gezonde maaltijd zonder negatieve bijwerkingen. Algenpasta gecombineerd met een lekker visje biedt een smaaksensatie die het gevoel oproept van een heerlijke serene dag aan zee. Gebruik: Een voortreffelijke basis voor al uw gerechten. Recept: kijk onder het kopje Extra informatie AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Allergenen: Tarwe, eieren Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram Energie 376 kcal / 1573 kJ Vetten waarvan verzadigd 2,9 g 0,4 g Koolhydraten waarvan suikers 52,7 g 0,5 g Vezels 9,2 g Eiwitten 13 g Zout <0,05 g
Porto-Muiños
Wat is het? Biologische fusilli pasta gemaakt van erwtenmeel en wakame zeewier. Vegan en glutenvrij. Het zeewier in de pasta zorgt niet alleen voor extra smaak maar ook voor een gezondheidsboost. Rijk aan nutriënten: Bron van vezels, rijk aan eiwitten en jodium, bron van magnesium, ijzer en zink. Gebruiksaanwijzing: Kook 6-7 min. in water (optioneel: met een snufje zout), water afgieten en verwerken in gerecht. Ingrediënten: Erwtenmeel* (89%), gedroogd wakame zeewier* (Undaria pinnatifida). * = van biologische oorsprong Allergenen: Kan sporen bevatten van vis, week- en schaaldieren. Gemiddelde voedingswaarden per 100 g: Energie - 1341 kJ / 317 kcal Vetten - 1,7 g waarvan verzadigd - 0,5 g Koolhydraten - 48 g waarvan verzadigd - 2,4 g Vezels - 7,3 g Eiwit - 23 g Zout - 0,32 g
Breizh Import
“Er moet wel iets raadselachtig heiligs zijn aan zout. Het zit in onze tranen en in de zee.” – Khalil Gibran, Libanees-Amerikaanse dichter Ingrediënten: 100% zeezout. Herkomst: Dit zeer mineraalrijke Keltische fijne zeezout is afkomstig uit het Franse Guerande. Gebruik: Te gebruiken als tafelzout en als smaakmaker voor al uw gerechten. Ook prima om met kruiden te mengen. Cosmetica toepassing als scrubzout. Inhoud: 400 gram.
Breizh Import
Ingrediënten: 100% zeezout. Herkomst: Frankrijk Wist u dat Fleur de sel minder zout is dan fijn keukenzout of gros sel en sommige mensen zelfs de mineralen uit zee proeven. Maar het gaat bij fleur de sel boven alles om de knapperige textuur. Krokant van buiten maar smeltend op de tong, waardoor de zoutbloem zijn smaak geleidelijk afgeeft. Probeer dat op rauwe groente, aardappeltjes uit de oven of een gebakken stukje vlees en je hoeft absoluut geen kenner te zijn om onder de indruk te raken van fleur de sel. Fleur de sel, de ‘Rolls Royce’ van de tafelzouten, is een culinair tafelzout in een sierpot van gerecycled glas. Fleur de sel uit Guerande (Zuid-Bretagne) komt voort uit de nauwe samenwerking tussen natuur en voorvaderlijke bekwaamheid van de zout winner, de "paludier". Op enkele zomeravonden, na de warme uren op de zonovergoten vlakte 'plukt' de paludier het zeldzame Fleur de Sel dat aan de oppervlakte van de zoutpan gekristalliseerd is. Simpelweg gedroogd door de zon zal dit zout, dat van nature rijk is aan mineralen (magnesium, calcium, kalium) de smaak van zowel de meest simpele als meest fijne gerechten verheffen. Ook verkrijgbaar in navulverpakking van 125 g. Voor Fransen is het heel simpel. Een kookliefhebber heeft genoeg aan 3 soorten zout: – gros sel (grof zeezout) voor het kookwater van groente, pasta, rijst of aardappelen (en liefst ‘gros sel gris ‘ = onbewerkt zeezout) – fijn keukenzout voor sauzen, ragouts of ander gerechten – fleur de sel voor het nazouten na het koken en het bestrooien van rauwe groenten, boter, chocolade etc. Omdat juist de textuur bijzonder is bij dit zout is het zonde om fleur de sel tijdens het koken te gebruiken. Je strooit het op het laatste moment over het klare gerecht of over een vers product. Dat overigens ook zoet kan zijn, fleur de sel is heerlijk op karamel of chocolade bijvoorbeeld. Ambachtelijk, eerlijk en puur natuur! Handmatig en traditioneel gewonnen Romig zacht van smaak Zongedroogd, onbewerkt en zonder toevoegingen Natuurzuiver en mineraalrijk Minder natrium dan gewoon zeezout Inhoud: 125 gram
Breizh Import
Ingrediënten: 100% zeezout. Herkomst: Frankrijk Wist u dat Fleur de sel minder zout is dan fijn keukenzout of gros sel en sommige mensen zelfs de mineralen uit zee proeven. Maar het gaat bij fleur de sel boven alles om de knapperige textuur. Krokant van buiten maar smeltend op de tong, waardoor de zoutbloem zijn smaak geleidelijk afgeeft. Probeer dat op rauwe groente, aardappeltjes uit de oven of een gebakken stukje vlees en je hoeft absoluut geen kenner te zijn om onder de indruk te raken van fleur de sel. Fleur de sel, de ‘Rolls Royce’ van de tafelzouten, is een culinair tafelzout in een sierpot van gerecycled glas. Fleur de sel uit Guerande (Zuid-Bretagne) komt voort uit de nauwe samenwerking tussen natuur en voorvaderlijke bekwaamheid van de zout winner, de "paludier". Op enkele zomeravonden, na de warme uren op de zonovergoten vlakte 'plukt' de paludier het zeldzame Fleur de Sel dat aan de oppervlakte van de zoutpan gekristalliseerd is. Simpelweg gedroogd door de zon zal dit zout, dat van nature rijk is aan mineralen (magnesium, calcium, kalium) de smaak van zowel de meest simpele als meest fijne gerechten verheffen. Ook verkrijgbaar in navulverpakking van 125 g. Voor Fransen is het heel simpel. Een kookliefhebber heeft genoeg aan 3 soorten zout: – gros sel (grof zeezout) voor het kookwater van groente, pasta, rijst of aardappelen (en liefst ‘gros sel gris ‘ = onbewerkt zeezout) – fijn keukenzout voor sauzen, ragouts of ander gerechten – fleur de sel voor het nazouten na het koken en het bestrooien van rauwe groenten, boter, chocolade etc. Omdat juist de textuur bijzonder is bij dit zout is het zonde om fleur de sel tijdens het koken te gebruiken. Je strooit het op het laatste moment over het klare gerecht of over een vers product. Dat overigens ook zoet kan zijn, fleur de sel is heerlijk op karamel of chocolade bijvoorbeeld. Ambachtelijk, eerlijk en puur natuur! Handmatig en traditioneel gewonnen Romig zacht van smaak Zongedroogd, onbewerkt en zonder toevoegingen Natuurzuiver en mineraalrijk Minder natrium dan gewoon zeezout Inhoud: 200 gram.
Porto-Muiños
Ingrediënten: Zwarte thee* (54%), groene thee* (33%), nori zeewier* (10%) (Porphyra spp), sinaasappelschil* en natuurlijke sinaasappelaroma's. *Biologisch Herkomst: Het zeewier in de thee is geteeld in het Noordwesten van de Pacifische oceaan. Gebruik: Breng water aan de kook en laat het vervolgens 1 minuut afkoelen. Voeg een theelepel thee (2 g) per kopje (250 ml) toe en laat het 5 minuten trekken. Geniet van een gezond maar bovenal heerlijk kopje zeewier thee. Smaak: Zwarte en groene thee met de smaak van sinaasappel nori zeewier. AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Kan sporen van vis, week- en schaaldieren bevatten. Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Doosje is gemaakt van gerecycled karton. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDEN PER 100 ml thee Energie 6 Kcal / 23 kJ Vetten waarvan verzadigd 0,6 g 0,1 g Koolhydraten waarvan suikers 0 g 0 g Eiwitten 0 g Zout 0 g Jodium 200 mcg (=133% van de Referentie Inname)
Porto-Muiños
Ingrediënten: Groene thee* (83%), wakame zeewier* (Undaria pinnatifida, 10%), citroenschil*, citroen- en bergamot aroma. *biologisch Herkomst: Het Atlantische zeewier in deze groene thee is met de hand geoogst in de natuurlijke omgeving van het wier aan de kust van Galicie (Golf van Biskaje en Portugese wateren) Wistje dat Groene thee afkomstig is uit Japan en in de afgelopen periode enorm aan populariteit heeft gewonnen. Gebruik: Breng water aan de kook en laat het vervolgens 1 minuut afkoelen. Voeg een theelepel thee (2 g) per kopje (250 ml) toe en laat het 5 minuten trekken. Geniet van een gezond maar bovenal heerlijk kopje zeewier thee. Smaak: Een frisse, zachte citrus smaak met een zilte toon van zeewier. Je ruikt de zee, maar je proeft de zee! AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Kan sporen van vis schaal en weekdieren bevatten. Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Doosje is gemaakt van gerecycled karton. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDEN PER 100 ml thee Energie 6 kcal / 23 kJ Vetten 0,6 g 0,1g Koolhydraten waarvan suikers 0 g 0 g Eiwitten 0 g Zout 0 g Jodium 149 mcg (99% RI*) RI= Referentie Inname jodium: 149 mcg (99% R.I.)
Breizh Import
“Er moet wel iets raadselachtig heiligs zijn aan zout. Het zit in onze tranen en in de zee.” – Khalil Gibran, Libanees-Amerikaanse dichter Ingrediënten: 100% zeezout. Herkomst: Het grijze Keltisch zeezout wordt op ambachtelijke wijze en met de hand in de zoutmoerassen van Guérande (Bretagne) gewonnen. Het is gedroogd bij lage temperatuur, waardoor de samenstelling van het zout intact blijft. Het verschil met vochtig zeezout is dus alleen het percentage vocht (ca 4% t.o.v. 6 à 7% voor het vochtig zeezout). Gebruik: Dit zeer mineraalrijke Keltische grove zeezout is een smaakmaker voor veel gerechten. Heerlijk als marinade voor vis bijvoorbeeld. Als zoutwateroplossing ook ideaal als aanvullend mineralencomplex. Sel gris is niet alleen voor menselijke consumptie geschikt. Ook dieren hebben baat bij extra mineralen door toevoeging van dit keukenzout aan het voer of het drinkwater. Of gebruik het als bemesting voor kamer- of tuinplanten of om de grond te mineraliseren. Zelfs als tandpasta wordt Sel gris toegepast. Het zout is natuurzuiver, ongeraffineerd, mineraalrijk (o.a. magnesium, calcium en ijzer) en gedroogd* om te gebruiken in een handige zoutmolen. Deze navulbare molen is uitsluitend geschikt voor het malen van gedroogd , grof Keltische zeezout. De zoutmolen heeft twee maalstanden: grof en fijn. Standaard is de korrel ingesteld op fijn, maar door het maalwerk uit te trekken, is het ook mogelijk om de korrel wat grover in te stellen. Inhoud: 80 gram.
Breizh Import
“Er moet wel iets raadselachtig heiligs zijn aan zout. Het zit in onze tranen en in de zee.” – Khalil Gibran, Libanees-Amerikaanse dichter Ingrediënten: Zeezout (90%), gedroogd zeewier (10% dulse/Palmaria palmata, zeesla/Ulva sp., nori/ Porphyra sp.) Herkomst: Verrassende mengeling van Keltisch zeezout uit Guerande met biologisch zeewier uit Bretagne (dulse, zeesla, nori). Smaak: Rijk aan kleur, smaak en geur. Gebruik: Dit zeer mineraalrijke Keltische grove zeezout met biologisch zeewier is een smaakmaker voor veel gerechten. Heerlijk over sla, sauzen, ei, aardappels en groente, maar ook als marinade voor vis bijvoorbeeld. Deze 100% natuurlijke smaakmaker is heerlijk bij visgerechten in handige zoutmolen. En als zoutwateroplossing ook ideaal als aanvullend mineralencomplex. "Sel gris" is niet alleen voor menselijke consumptie geschikt. Ook dieren hebben baat bij extra mineralen door toevoeging van dit keukenzout aan het voer of het drinkwater. Of gebruik het als bemesting voor kamer- of tuinplanten of om de grond te mineraliseren. Zelfs als tandpasta wordt Sel gris toegepast. Zeewier bevat veel waardevolle vitaminen en mineralen, plantaardige eiwitten en vezels. Het is tevens een belangrijke bron van jodium. Hierdoor heeft het zeewier een sterk ontgiftende werking. Bio certificering zorgt voor strikte voorwaarden bij de oogst. Het zeewier wordt regelmatig getest op zware metalen en andere ongewenste verontreinigingen en is gedroogd bij lage temperatuur, waardoor de waardevolle samenstelling intact is gebleven. De zoutmolen heeft twee maalstanden: grof en fijn. Standaard is de korrel ingesteld op fijn, maar door het maalwerk uit te trekken, is het ook mogelijk om de korrel wat grover in te stellen. Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Allergenen: Kan sporen van schaaldieren bevatten
Breizh Import
“Er moet wel iets raadselachtig heiligs zijn aan zout. Het zit in onze tranen en in de zee.” – Khalil Gibran, Libanees-Amerikaanse dichter Ingrediënten: 100% zeezout. Herkomst: Het grijze Keltisch zeezout wordt op ambachtelijke wijze en met de hand in de zoutmoerassen van Guérande (Bretagne) gewonnen. Gebruik: Dit zeer mineraalrijke Keltische grove zeezout is een smaakmaker voor veel gerechten. Heerlijk als marinade voor vis bijvoorbeeld. Als zoutwateroplossing ook ideaal als aanvullend mineralencomplex.N.B. Niet geschikt voor navulling in zoutmolen. Sel gris is niet alleen voor menselijke consumptie geschikt. Ook dieren hebben baat bij extra mineralen door toevoeging van dit keukenzout aan het voer of het drinkwater. Of gebruik het als bemesting voor kamer- of tuinplanten of om de grond te mineraliseren. Zelfs als tandpasta wordt Sel gris toegepast. Het zout is natuurzuiver, ongeraffineerd, mineraalrijk (o.a. magnesium, calcium en ijzer) Het is vochtig zeezout (ca 6 à 7% vochtig zeezout). Wat is een Sole? Een Sole is een mineraalrijk zoutwater. Door het drinken van een “Sole” krijgt je lichaam vele mineralen binnen die een heilzame werking hebben. Een Sole maken is erg makkelijk. Vul een klein glazen potje met 1/3 grof Keltisch zeezout en 2/3 (bron) water. Schud het mengsel en bewaar het op een donkere en koele plaats. Voeg dagelijks een theelepel van de Sole toe aan een glas water. De Sole zal stimulerend werken en bovendien, ingenomen voor het ontbijt, de spijsvertering op gang brengen.. Zeezout in bad Keltisch zeezout heeft ook een prima werking in bad. Het is een echte zee-ervaring waarbij de vele mineralen in ket zeezout een gezondheid bevorderende werking hebben en ook nog eens een krachtige werking hebben bij een geïrriteerde huid. Doe ca 300 gram grof Keltisch zeezout in bad, of ca 100 gram in een voetenbad.
Breizh Import
“Er moet wel iets raadselachtig heiligs zijn aan zout. Het zit in onze tranen en in de zee.” – Khalil Gibran, Libanees-Amerikaanse dichter Ingrediënten: 100% zeezout. Herkomst: Het grijze Keltisch zeezout wordt op ambachtelijke wijze en met de hand in de zoutmoerassen van Guérande (Bretagne) gewonnen. Gebruik: Dit zeer mineraalrijke Keltische grove zeezout is een smaakmaker voor veel gerechten. Heerlijk als marinade voor vis bijvoorbeeld. Als zoutwateroplossing ook ideaal als aanvullend mineralencomplex.N.B. Niet geschikt voor navulling in zoutmolen. Sel gris is niet alleen voor menselijke consumptie geschikt. Ook dieren hebben baat bij extra mineralen door toevoeging van dit keukenzout aan het voer of het drinkwater. Of gebruik het als bemesting voor kamer- of tuinplanten of om de grond te mineraliseren. Zelfs als tandpasta wordt Sel gris toegepast. Het zout is natuurzuiver, ongeraffineerd, mineraalrijk (o.a. magnesium, calcium en ijzer) Het is vochtig zeezout (ca 6 à 7% vochtig zeezout). Wat is een Sole? Een Sole is een mineraalrijk zoutwater. Door het drinken van een “Sole” krijgt je lichaam vele mineralen binnen die een heilzame werking hebben. Een Sole maken is erg makkelijk. Vul een klein glazen potje met 1/3 grof Keltisch zeezout en 2/3 (bron) water. Schud het mengsel en bewaar het op een donkere en koele plaats. Voeg dagelijks een theelepel van de Sole toe aan een glas water. De Sole zal stimulerend werken en bovendien, ingenomen voor het ontbijt, de spijsvertering op gang brengen.. Zeezout in bad Keltisch zeezout heeft ook een prima werking in bad. Het is een echte zee-ervaring waarbij de vele mineralen in ket zeezout een gezondheid bevorderende werking hebben en ook nog eens een krachtige werking hebben bij een geïrriteerde huid. Doe ca 300 gram grof Keltisch zeezout in bad, of ca 100 gram in een voetenbad.
Nice soft food with vitamins and minerals