Kombu is een bruin zeewier met lang gerekte, dikke bladen en een intense smaak. Kombu wordt traditioneel gebruikt om water op smaak te brengen voor soep, bouillon, groente, stampotten, vis, zeevruchten, sauzen e.d. De aanbevolen dosering voor 1 liter is 1 gram gedroogde kombu. Ook om mee te koken bij rijst en peulvruchten, om sneller te laten garen en voor een betere vertering.
Ingredienten: gedroogd zeewier* (kombu/Laminaria Ochroleuca) *van biologische oorsprong
Nu in composteerbaar zakje!
Herkomst: Spanje
Gebruik
Kook de kombu 5 minuten. Haal de kombu uit het vocht wanneer het op smaak is en gebruik alleen het vocht. Kombu kun je hergebruiken door de het te laten drogen en elke keer weer te gebruiken tot het helemaal is opgelost.
Algemeen: Bij dagelijks gebruik is de aanbevolen maximale dosering ongeveer 5 gram gedroogd zeewier per dag.
AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN
Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat.
Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering.
VOEDINGSWAARDEN | PER 100 G |
Energie (kj / kcal) | 745 / 179 |
Vetten (g) | 0,5 |
waarvan verzadigde vetzuren (g) | 0,1 |
Koolhydraten (g) | 18 |
waarvan suikers (g) | 0 |
Vezels (g) | 34 |
Eiwitten (g) | 9,2 |
Zout (g) | 5,1 |