Porto-Muiños
31 Artikelen
Porto-Muiños
Omschrijving: Biologische Furikake met handgeoogst zeewier uit de Portugese wateren bij Galicie Noord-Spanje. Als je alleen de naam furikake hoort, denk je misschien dat je het nog nooit gegeten hebt. Maar voor iedereen die wel eens sushi of andere Japanse gerechten heeft gegeten, is de kans groot dat je het toch al een keer geproefd hebt! Het wordt namelijk gebruikt als topping op veel verschillende gerechten: als smaakmaker voor gekookte rijst, op (rauwe) vis, salade, noedelsoep en ook over sushi of in je poké bowl. Wat is dit veelzijdige goedje dan precies? We vertellen je er alles over. Ingrediënten: Witte en zwarte sesam zaadjes*, zeesla (Ulva rigida)*, Nori (Porphyra spp)*, Wakame (Undaria pinnatifida)* en zout *van biologische oorsprong Herkomst: Galicie, Spanje Gebruik: strooi het direct in bereide gerechten, rijst, pasta en nog veel meer recepten Allergenen: kan sporen van weekdieren, vis en schaaldieren bevatten. Referentiewaarde voor voedingsstoffen. Ongeveer 26 g product bevat 150 µg jodium GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram Energie 675 kJ / 163kcal Vetten waarvan verzadigde vetzuren 21 g 2,4g Koolhydraten waarvan suikers 2,6 g 0 g Voedingsvezels 3,7 g Eiwitten 1,5 g Zout 1,7 g
Porto-Muiños
Ingredienten : gedroogd zeewier* (zeesla/Ulva Spp., nori/Porphyra yezoensis en wakame/Undaria Pinnatifida) *van biologische oorsprong. Herkomst : met de hand geoogst in de natuurlijke omgeving van het wier aan de kust van Galicie (Golf van Biskaje en Portugese wateren). 3-Zeewierenmix is een mix van 3 soorten zeewier met verschillende kleuren en smaken: zeesla (groenwier), nori (roodwier), wakame (bruinwier). De fijne schaaldierachtige textuur van zeesla en nori wordt gecombineerd met de licht krokante en vleesachtige textuur van wakame. 3 Zeewierenmix heeft 3 verschillende smaken. Zeesla (zuring), nori (champignon), wakame (oesters). Gebruik: Gebruik de 3-Zeewierenmix geweekt ( zodat je er zelf een salade van kan maken) of geroosterd in salades of verwerk het in soepen, ei-gerechten, kroketten, sauzen, stampotten, pasteien. Maar je kan het ook meekoken met je groenten rijst of pasta. Ook heerlijk te gebruiken als garnering over vis en zeevruchten of toegevoegd aan rijst- en pastagerechten. Wordt ook gebruikt om thee van te trekken. Weken in voldoende water gedurende 5 minuten. Giet het water af en laat de mix nog 5 minuten weken. De 3-Zeewierenmix neemt 6 keer in gewicht toe. Kooktijd: 2 minuten Algemeen: De aanbevolen maximale dosering is ongeveer 5 gram gedroogd zeewier per dag . Composteerbaare folie De composteerbare folie wordt gemaakt van cellulose uit hout. Doordat dit 100% composteerbaar is kan het product na gebruik weer als voeding dienen voor nieuwe gewassen volgens het cradle to cradle principe. De folie is stevig, olie-, vocht- en diepvriesbestendig, geschikt voor gebruik tot 40°C en heeft een heldere, transparante uitstraling. De folie die Porto Muiños gebruikt is een duurzaam alternatief voor milieubelastende plastic producten en zijn gecertificeerd voor composteerbaarheid, zowel industrieel als GFT, volgens de EN13432, hetgeen betekent dat het volledig afbreekt tot CO₂ en water in een maximale periode van 12 weken AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering. VOEDINGSWAARDEN PER 100 G Energie (kj / kcal) 780 / 188 Vetten (g) 1,3 waarvan verzadigde vetzuren (g) 0,6 Koolhydraten (g) 9,6 waarvan suikers (g) 0 Vezels (g) 31 Eiwitten (g) 19 Zout (g) 7,6
Porto-Muiños
Ingredienten: Ingrediënten: Agar-Agar* (E-406) poeder. *van biologische oorsprong Herkomst: Spanje Wist je dat het woord agar-agar komt uit het Maleis en betekent gelei. Gebruik: Voor voedselgebruik als geleermiddel, verdikkingsmiddel en stabilisator. Gelerend en stabiliserend in jam, gelei, sappen, compotes, taarten, vla, yoghurt, wrongel, etc. Verdikkingsmiddel, in lage concentratie, in vla, ijs, mayonaise en andere sauzen. Voorafgaande voorbereiding is vereist in drie stappen: Los op in warm water en kook onder krachtig roeren tot het volledig is opgelost. Gelvorming treedt op bij afkoeling en het behoudt de textuur bij kamertemperatuur. Zeer zachte textuur 0,8 g / 500 ml. Zachte textuur 1,5 g / 500 ml. Harde textuur 5 g / 500 ml. Zeer harde textuur 7 g / 500 ml. Resultaten gebaseerd op tests uitgevoerd door PORTO-MUIÑOS. We raden elke gebruiker aan zijn eigen tests uit te voeren en zijn specifieke resultaten te controleren. Algemeen: Bij dagelijks gebruik is de aanbevolen maximale dosering ongeveer 5 gram gedroogd zeewier per dag. AANVULLENDE INFORMATIE Bewaar op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Recept: Agar agar GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDEN PER 100 gram Energie 170 Kcal / 681 KJ Vetten waarvan verzadigd 0 g 0 g Koolhydraten waarvan suikers 0,5 g 0 g Vezels 84 g Eiwitten 0 g Zout 0,25 g
Porto-Muiños
Koop er 1 voor jezelf en krijg er 1 gratis om weg te geven! Ingredienten: Agar-Agar (E-406) poeder. van biologische oorsprong. Herkomst: Zeewier met de hand geoogst in zijn natuurlijke omgeving in Spaanse wateren Wist je dat het woord agar-agar komt uit het Maleis en betekent gelei. Gebruik: Voor voedselgebruik als geleermiddel, verdikkingsmiddel en stabilisator. Gelerend en stabiliserend in jam, gelei, sappen, compotes, taarten, vla, yoghurt, wrongel, etc. Verdikkingsmiddel, in lage concentratie, in vla, ijs, mayonaise en andere sauzen. Voorafgaande voorbereiding is vereist in drie stappen: Los op in warm water en kook onder krachtig roeren tot het volledig is opgelost. Gelvorming treedt op bij afkoeling en het behoudt de textuur bij kamertemperatuur. Zeer zachte textuur 0,8 g / 500 ml. Zachte textuur 1,5 g / 500 ml. Harde textuur 5 g / 500 ml. Zeer harde textuur 7 g / 500 ml. Resultaten gebaseerd op tests uitgevoerd door PORTO-MUIÑOS. We raden elke gebruiker aan zijn eigen tests uit te voeren en zijn specifieke resultaten te controleren. Algemeen: Bij dagelijks gebruik is de aanbevolen maximale dosering ongeveer 5 gram gedroogd zeewier per dag. Recept: Agar Agar AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaar op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering. VOEDINGSWAARDEN PER 100 gram Energie 170 Kcal / 681 KJ Vetten waarvan verzadigd 0 g 0 g Koolhydraten waarvan suikers 0,5 g 0 g Vezels 84 g Eiwitten 0 g Zout 0,25 g
Porto-Muiños
Ingrediënten: Codium spp. van biologische oorsprong Herkomst: Codium zeewier is biologisch gecertificeerd en met de hand verzameld zeewier in de natuurlijke omgeving van het zeewier aan de kust van Galicië (Golf van Biskaje en Portugese wateren). Wist je dat Codium, in het Nederlands, ook wel viltwier wordt genoemd. Die Nederlandse benaming dankt het donkergroene zeeplantje aan zijn stevige sponsachtige buisvormige vertak-kingen die recht op staan en wel tot ca 5mm dik en tot 40 centimeter lang kunnen worden en waarop een harig dons zicht- en voelbaar is, wat het plantje een viltige feel geeft. De Engelse benamingen voor deze variant spreken dan weer tot een heel andere verbeelding. Van dead man’s fingers tot stag seaweed en oyster thief. Smaak: Dit donkergoene zeewier heeft de intense volle smaak van de zee. Gebruik: Dit fijngemalen zeewier, in poedervorm, zit in een handig strooiflesje en is klaar voor gebruik. Voeg direct als extra ingrediënt toe aan het eind van de bereiding bij het maken van vinaigrettes, tartaar, sauzen, crèmes, soepen, rijst en bijgerechten. Ook voor bij vis, vlees, kroketten en roerei. Algemeen: bij dagelijks gebruik is de aanbevolen dosering is ongeveer 5 gram zeewier per dag. AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis en kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. VOEDINGSWAARDEN PER 100 G Energie (kj / kcal) 619 / 149 Vetten (g) 3,1 waarvan verzadigde vetzuren (g) 1 Koolhydraten (g) 4,4 waarvan suikers (g) 0 Vezels (g) 23 Eiwitten (g) 14 Zout (g) 35,7
Porto-Muiños
Ingrediënten: gedroogd zeewier* (Palmaria palmate/dulse) *van biologische oorsprong Herkomst: Met de hand geoogst zeewier in zijn natuurlijke omgeving aan de kust van West-Ierland en Bretagne Wist je dat dulse een geweldige bron van essentiële vitamines en mineralen zoals calcium, jodium, magnesium. Dat maakt dulse poeder bij uitstek geschikt is om te verwerken in smoothies en shakes. Zo krijg je alles binnen wat je nodig hebt! Gebruik: Dulse poeder kun je, naast de verwerking in smoothies, natuurlijk ook gedroogd als smaakmaker over je hele gerecht strooien, bijvoorbeeld op salades, bij vlees- en visgerechten. Het wordt ook gebruikt in soepen, roerei, kroketten, taarten of pasteitjes, rijst, pasta, enz ... Aan het eind van de bereiding toevoegen. Algemeen: Bij dagelijks gebruik is de aanbevolen maximale hoeveelheid ongeveer 5 gram gedroogd zeewier per dag. Recept: Heavy Metal Detox Smoothie Ingrediënten 2 bananen 125 g (wilde) bosbessen 1 handje peterselie 1 tl dulse poeder 250-400 ml Water of kokoswater AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 G Energie (kj / kcal) 937 / 224 Vetten (g) 0.5 waarvan verzadigde vetzuren (g) 0,1 Koolhydraten (g) 21 waarvan suikers (g) 0,2 Vezels (g) 31 Eiwitten (g) 18 Zout (g) 4,4 1 g product bevat ca. 150 mcg jodium
Porto-Muiños
Ingredienten: gedroogd zeewier* ( Palmaria palmate/dulse) Palmaria = Latijns voor handpalm) *van biologische oorsprong Herkomst: Zeewier met de hand geoogst in zijn natuurlijke omgeving aan de kust van West-Ierland. Dulse heeft een hand- of waaierachtige vorm. De diep rood/bruin/paars gekleurde, platte bladeren (ongeveer 30 cm lang) groeien direct vanaf het ‘houvast’ en zien er uit als een waaiende palm. Wist je dat dulse heel veel eiwitten bevat en daardoor bij uitstek geschikt is als vleesvervanger. Wanneer je dulse, kort, bakt/frituurt in de hete olie wordt de rokerige smaak versterkt en is het alsof je bacon proeft. Smaak: Volle, rokerige smaak die lijkt op die van zoute bacon. Smelt bijna in je mond. De beet is zacht en taai. Gebruik: Week de dulse 5 minuten in voldoende water, kook het 15 minuten of voeg het toe aan het kookvocht van je groenten, rijst, pasta. Dulse neemt 4 keer in gewicht toe. Dulse vlokken kan je gedroogd strooien over je gerecht bijvoorbeeld over salades. Je kunt ze bakken/ roosteren als snack of als kruiden gebruiken met vlees- en visgerechten. Het wordt ook gebruikt in soepen, sauzen, roereieren, kroketten, pasteien of pasteitjes stoofschotels enz... Dulse is een goede bron van eiwitten, vitaminen, mineralen en bevat weinig natrium en relatief veel jodium. Recept: Dulse Algemeen: Bij dagelijks gebruik is de aanbevolen maximale dosering ongeveer 5 gram gedroogd zeewier per dag. AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering. Composteerbaare folie De composteerbare folie wordt gemaakt van cellulose uit hout. Doordat dit 100% composteerbaar is kan het product na gebruik weer als voeding dienen voor nieuwe gewassen volgens het cradle to cradle principe. De folie is stevig, olie-, vocht- en diepvriesbestendig, geschikt voor gebruik tot 40°C en heeft een heldere, transparante uitstraling. De folie die Porto Muiños gebruikt is een duurzaam alternatief voor milieubelastende plastic producten en zijn gecertificeerd voor composteerbaarheid, zowel industrieel als GFT, volgens de EN13432, hetgeen betekent dat het volledig afbreekt tot CO₂ en water in een maximale periode van 12 weken. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram Energie 224 Kcal / 937 KJ Vetten waarvan verzadigd vetten 0,5 g 0,1 g Koolhydraten waarvan suikers 21 g 0,2 g Vezels 31 g Eiwitten 18 g Zout 4,4 g
Porto-Muiños
Wat is het? Biologische fusilli pasta gemaakt van erwtenmeel en wakame zeewier. Vegan en glutenvrij. Het zeewier in de pasta zorgt niet alleen voor extra smaak maar ook voor een gezondheidsboost. Rijk aan nutriënten: Bron van vezels, rijk aan eiwitten en jodium, bron van magnesium, ijzer en zink. Gebruiksaanwijzing: Kook 6-7 min. in water (optioneel: met een snufje zout), water afgieten en verwerken in gerecht. Ingrediënten: Erwtenmeel* (89%), gedroogd wakame zeewier* (Undaria pinnatifida). * = van biologische oorsprong Allergenen: Kan sporen bevatten van vis, week- en schaaldieren. Gemiddelde voedingswaarden per 100 g: Energie - 1341 kJ / 317 kcal Vetten - 1,7 g waarvan verzadigd - 0,5 g Koolhydraten - 48 g waarvan verzadigd - 2,4 g Vezels - 7,3 g Eiwit - 23 g Zout - 0,32 g
Porto-Muiños
Ingrediënten: Zwarte thee* (54%), groene thee* (33%), nori zeewier* (10%) (Porphyra spp), sinaasappelschil* en natuurlijke sinaasappelaroma's. *Biologisch Herkomst: Het zeewier in de thee is geteeld in het Noordwesten van de Pacifische oceaan. Gebruik: Breng water aan de kook en laat het vervolgens 1 minuut afkoelen. Voeg een theelepel thee (2 g) per kopje (250 ml) toe en laat het 5 minuten trekken. Geniet van een gezond maar bovenal heerlijk kopje zeewier thee. Smaak: Zwarte en groene thee met de smaak van sinaasappel nori zeewier. AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Kan sporen van vis, week- en schaaldieren bevatten. Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Doosje is gemaakt van gerecycled karton. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDEN PER 100 ml thee Energie 6 Kcal / 23 kJ Vetten waarvan verzadigd 0,6 g 0,1 g Koolhydraten waarvan suikers 0 g 0 g Eiwitten 0 g Zout 0 g Jodium 200 mcg (=133% van de Referentie Inname)
Porto-Muiños
Ingrediënten: Groene thee* (83%), wakame zeewier* (Undaria pinnatifida, 10%), citroenschil*, citroen- en bergamot aroma. *biologisch Herkomst: Het Atlantische zeewier in deze groene thee is met de hand geoogst in de natuurlijke omgeving van het wier aan de kust van Galicie (Golf van Biskaje en Portugese wateren) Wistje dat Groene thee afkomstig is uit Japan en in de afgelopen periode enorm aan populariteit heeft gewonnen. Gebruik: Breng water aan de kook en laat het vervolgens 1 minuut afkoelen. Voeg een theelepel thee (2 g) per kopje (250 ml) toe en laat het 5 minuten trekken. Geniet van een gezond maar bovenal heerlijk kopje zeewier thee. Smaak: Een frisse, zachte citrus smaak met een zilte toon van zeewier. Je ruikt de zee, maar je proeft de zee! AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Kan sporen van vis schaal en weekdieren bevatten. Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Doosje is gemaakt van gerecycled karton. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDEN PER 100 ml thee Energie 6 kcal / 23 kJ Vetten 0,6 g 0,1g Koolhydraten waarvan suikers 0 g 0 g Eiwitten 0 g Zout 0 g Jodium 149 mcg (99% RI*) RI= Referentie Inname jodium: 149 mcg (99% R.I.)
Porto-Muiños
Wat is het? Biologische fusilli pasta gemaakt van kikkererwtenmeel en nori zeewier. Vegan en glutenvrij. Het zeewier in de pasta zorgt niet alleen voor extra smaak maar ook voor een gezondheidsboost. Rijk aan nutriënten: Bron van vezels, rijk aan eiwitten en jodium, bron van magnesium, ijzer en zink. Gebruiksaanwijzing: Kook 4-5 min. in water (optioneel: met een snufje zout), water afgieten en verwerken in gerecht. Ingrediënten: Kikkererwtenmeel* (89%), gedroogd nori zeewier* (Porphyra spp). * = van biologische oorsprong Allergenen: Kan sporen bevatten van vis, week- en schaaldieren. Gemiddelde voedingswaarden per 100 g: Energie - 1488 KJ / 353 Vetten - 5,3 g waarvan verzadigd - 1 g Koolhydraten - 48 g waarvan verzadigd - 2,8 g Vezels - 10 g Eiwit - 23 g Zout - 0,3 g
Porto-Muiños
Ingredienten : gedroogd zeewier* (kombu/Laminaria Ochroleuca) *van biologische oorsprong. Herkomst: Spanje Laminaria , dat ‘dun blad’ betekent in het Latijn, kent bijna 300 soorten, waaronder kombu. Deze zeewieren zijn olijfbruin van kleur en kunnen zeer verschillend zijn van structuur en aantal bladeren. Sommigen hebben een enkel, breed blad, anderen hebben meerdere bladeren, sommigen zijn smal en buigzaam, anderen zijn weer omvangrijk en bijna leerachtig. Wist je dat kombu voor het eerst vermeld werd in het Nihonshoki (de Kronieken van Japan) in 797. Kombu werd waarschijnlijk al eerder gebruikt maar omdat het redelijk snel verteert zijn er geen overblijfselen gevonden. Rond 1400 werd een nieuwe droogtechniek ontdekt; het zeewier kon langer dan een paar dagen worden bewaard en werd een belangrijk export product van de Japanse Tohoku regio. Met de kolonisatie en toegenomen scheepvaartmogelijkheden verspreidde het gebruik van kombu zich over heel Japan. Sinds deze tijd (1800) werd kombu populair in de traditionele keuken van Okinawa. Nog steeds is de consumptie van kombu per huishouden in Okinawa het hoogst van alle prefecturen in Japan. In de twintigste eeuw wordt een manier gevonden om kombu te telen en wordt het goedkoper en makkelijker verkrijgbaar. Wist je ook dat kombu zeewier kan helpen bij het verminderen van winderigheid? Kombu zeewier is rijk aan een natuurlijke suiker genaamd oligosaccharide, dat niet door het menselijke spijsverteringsstelsel kan worden afgebroken. Hierdoor passeert het grotendeels onverteerd naar de dikke darm, waar het fungeert als voedselbron voor gunstige darmbacteriën.Deze gunstige bacteriën fermenteren de oligosacchariden en produceren korteketenvetzuren, zoals butyraat. Korteketenvetzuren hebben verschillende voordelen, waaronder het bevorderen van een gezonde darmflora, het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de darmgezondheid. Bovendien bevat Kombu zeewier ook enzymen die kunnen helpen bij het afbreken van bepaalde complexe koolhydraten die winderigheid kunnen veroorzaken, zoals raffinose en stachyose. Door deze koolhydraten af te breken voordat ze de dikke darm bereiken, kan Kombu zeewier helpen bij het verminderen van de gasproductie en winderigheid. Smaak: Natuurlijke smaakversterker, met een karakteristieke, vleesachtige smaak. Geroosterd smaakt het naar bacon. Zoet en zilt. Gebruik: Alle kelp/kombu wieren moeten gekookt worden voor gebruik. Laat de vlokken 20-30 minuten in warm water wellen, of kook de vlokken tot ze volledig opgelost zijn in het gerecht waarin het zeewier is verwerkt. Gebruik de kombu gedroogd, vers, bevroren, geroosterd, in de pan gebakken, ingemaakt, gekookt, gewokt, gemarineerd of gekonfijt. Gebruik het bij vlees, of als een wrap voor vis wanneer je deze in de oven bakt of in een stoompan klaarmaakt. Gebruik kombu in soep en sauzen, of voeg het toe aan het kookvocht van je groenten, rijst en granen. Wanneer je kombu meekookt met je peulvruchten zorgt dat voor een snellere garing en een betere vertering. Ook lekker als thee . De aanbevolen dosering voor 1 liter is 1 gram gedroogde kombu. Rijk aan j odium, calcium, kalium, magnesium, ijzer, natrium, chroom, eiwit, mannitol, fosfor, alginaat, fucoidan, laminarin, caroteen, germanium, fytohormonen, en de vitaminen A, C, D, E, K en B complex. Recept: Kombu Algemeen: Bij dagelijks gebruik is de aanbevolen maximale dosering ongeveer 5 gram gedroogd zeewier per dag . AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering. VOEDINGSWAARDEN PER 100 G Energie (kj / kcal) 745 / 179 Vetten (g) 0,5 waarvan verzadigde vetzuren (g) 0,1 Koolhydraten (g) 18 waarvan suikers (g) 0 Vezels (g) 34 Eiwitten (g) 9,2 Zout (g) 5,1
Porto-Muiños
Ingredienten : gedroogd zeewier* (kombu/Laminaria Ochroleuca) *van biologische oorsprong. Herkomst: Spanje Laminaria , dat ‘dun blad’ betekent in het Latijn, kent bijna 300 soorten, waaronder kombu. Deze zeewieren zijn olijfbruin van kleur en kunnen zeer verschillend zijn van structuur en aantal bladeren. Sommigen hebben een enkel, breed blad, anderen hebben meerdere bladeren, sommigen zijn smal en buigzaam, anderen zijn weer omvangrijk en bijna leerachtig. Wist je dat kombu voor het eerst vermeld werd in het Nihonshoki (de Kronieken van Japan) in 797. Kombu werd waarschijnlijk al eerder gebruikt maar omdat het redelijk snel verteert zijn er geen overblijfselen gevonden. Rond 1400 werd een nieuwe droogtechniek ontdekt; het zeewier kon langer dan een paar dagen worden bewaard en werd een belangrijk export product van de Japanse Tohoku regio. Met de kolonisatie en toegenomen scheepvaartmogelijkheden verspreidde het gebruik van kombu zich over heel Japan. Sinds deze tijd (1800) werd kombu populair in de traditionele keuken van Okinawa. Nog steeds is de consumptie van kombu per huishouden in Okinawa het hoogst van alle prefecturen in Japan. In de twintigste eeuw wordt een manier gevonden om kombu te telen en wordt het goedkoper en makkelijker verkrijgbaar. Wist je ook dat kombu zeewier kan helpen bij het verminderen van winderigheid? Kombu zeewier is rijk aan een natuurlijke suiker genaamd oligosaccharide, dat niet door het menselijke spijsverteringsstelsel kan worden afgebroken. Hierdoor passeert het grotendeels onverteerd naar de dikke darm, waar het fungeert als voedselbron voor gunstige darmbacteriën.Deze gunstige bacteriën fermenteren de oligosacchariden en produceren korteketenvetzuren, zoals butyraat. Korteketenvetzuren hebben verschillende voordelen, waaronder het bevorderen van een gezonde darmflora, het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de darmgezondheid. Bovendien bevat Kombu zeewier ook enzymen die kunnen helpen bij het afbreken van bepaalde complexe koolhydraten die winderigheid kunnen veroorzaken, zoals raffinose en stachyose. Door deze koolhydraten af te breken voordat ze de dikke darm bereiken, kan Kombu zeewier helpen bij het verminderen van de gasproductie en winderigheid. Smaak: Natuurlijke smaakversterker, met een karakteristieke, vleesachtige smaak. Geroosterd smaakt het naar bacon. Zoet en zilt. Gebruik: Alle kelp/kombu wieren moeten gekookt worden voor gebruik. Laat de vlokken 20-30 minuten in warm water wellen, of kook de vlokken tot ze volledig opgelost zijn in het gerecht waarin het zeewier is verwerkt. Gebruik de kombu gedroogd, vers, bevroren, geroosterd, in de pan gebakken, ingemaakt, gekookt, gewokt, gemarineerd of gekonfijt. Gebruik het bij vlees, of als een wrap voor vis wanneer je deze in de oven bakt of in een stoompan klaarmaakt. Gebruik kombu in soep en sauzen, of voeg het toe aan het kookvocht van je groenten, rijst en granen. Wanneer je kombu meekookt met je peulvruchten zorgt dat voor een snellere garing en een betere vertering. Ook lekker als thee . De aanbevolen dosering voor 1 liter is 1 gram gedroogde kombu. Rijk aan j odium, calcium, kalium, magnesium, ijzer, natrium, chroom, eiwit, mannitol, fosfor, alginaat, fucoidan, laminarin, caroteen, germanium, fytohormonen, en de vitaminen A, C, D, E, K en B complex. Recept: Kombu Algemeen: Bij dagelijks gebruik is de aanbevolen maximale dosering ongeveer 5 gram gedroogd zeewier per dag . AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering. Composteerbaare folie De composteerbare folie wordt gemaakt van cellulose uit hout. Doordat dit 100% composteerbaar is kan het product na gebruik weer als voeding dienen voor nieuwe gewassen volgens het cradle to cradle principe. De folie is stevig, olie-, vocht- en diepvriesbestendig, geschikt voor gebruik tot 40°C en heeft een heldere, transparante uitstraling. De folie die Porto Muiños gebruikt is een duurzaam alternatief voor milieubelastende plastic producten en zijn gecertificeerd voor composteerbaarheid, zowel industrieel als GFT, volgens de EN13432, hetgeen betekent dat het volledig afbreekt tot CO₂ en water in een maximale periode van 12 weken VOEDINGSWAARDEN PER 100 G Energie (kj / kcal) 745 / 179 Vetten (g) 0,5 waarvan verzadigde vetzuren (g) 0,1 Koolhydraten (g) 18 waarvan suikers (g) 0 Vezels (g) 34 Eiwitten (g) 9,2 Zout (g) 5,1
Porto-Muiños
Ingredienten: Nori zeewier (Porphyra yezoensis) * *van biologische oorsprong Herkomst: Japan Nori sushi vellen, gedroogd en geroosterd Wist je dat chef koks het liefst nori vellen gebruiken waarbij het gewicht minstens 95% uit zeewier bestaat. De beste kwaliteit nori wordt bereikt wanneer er 280 g zeewier wordt gebruikt voor 100 volledige bladen. Smaak: Het heeft een zoete, licht vlezige of olijfachtige zeesmaak. Maar er zijn ook mensen die het vinden smaken naar champignons. Gebrui k: Wordt gebruikt voor het maken van sushi. Je kunt de bladeren ook, met een beetje olijfolie, nogmaals roosteren. Dan worden ze lekker crunchy en heb je een heerlijk norisnack uit het vuistje. Na bereiding is het ook heerlijk over of bij bijvoorbeeld over vis, groenten of salades. Heel leuk is het ook om er met kinderen figuurtje uit te knippen. Rijk aan calcium, jodium, ijzer, fosfor, kalium, mangaan, porphyran, koper, zink en de vitaminen A, B complex, C, E en K. Recepten: Nori sushi vellen Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Let op: Bevat silica drooghoud zakje; niet consumeren! VOEDINGSWAARDEN PER 100 G Energie (kj / kcal) 1219 / 292 Vetten (g) 1,9 waarvan verzadigde vetzuren (g) 0,2 Koolhydraten (g) 25,9 waarvan suikers (g) 0 Vezels (g) 40 Eiwitten (g) 43 Zout (g) 2,1
Porto-Muiños
Ingredienten: gedroogd zeewier ( Porphyra spp Porphyra is het Griekse woord voor ‘paars ) *Van biologische oorsprong Herkomst: Zeewier geteeld in het Noordwesten van de Pacifische oceaan. De thallus (tak met bladeren) is bladvormig met rafelige, brede (tot 20 cm in doorsnede) maar dunne bladeren (slechts één cellaag dik). Deze variëren in lengte van 5 tot wel 45 cm. Het zeewier lijkt op een latex elastisch vel, het is onregelmatig van vorm en dun maar stevig. Het heeft een regenboogkleurige verschijning. Het wier zit in het midden vast aan de ondergrond. Het wier kan periodes van droogte doorstaan en groeit weer verder als het nat wordt. Wist je dat nori in Wales traditioneel gezien wordt als een lekkernij "Welsh laverbread". Dat is eigenlijk gepureerde nori die vooraf is gekookt en heeft dus niets van doen met brood. Maar wist je ook dat nori "ceremonie", "leer" en/of "riten" in het Japans betekent. Nori is ook een afgeleide naam, bijvoorbeeld van de naam Norachiki. Nori is ook het woord voor zeewier. Smaak: Zoet met een licht gerookte, vlezige of olijfachtige smaak. Het heeft ook wel wat weg van gedroogde paddenstoel. Gebruik: Week de nori 5 minuten in voldoende water, kook het 15 minuten of voeg het toe aan het kookvocht van je groenten, rijst, pasta. Nori neemt 6 keer in volume toe. Nori vlokken kan je gedroogd strooien over je gerecht bijvoorbeeld over salades. Je kunt ze bakken/ roosteren als snack of als kruiden gebruiken met vlees- en visgerechten. Het wordt ook gebruikt in soepen, sauzen, roereieren, kroketten, pasteien of pasteitjes stoofschotels enz... Ook wordt nori gedronken als thee . Nori is een roodwier en een goede bron van eiwitten, vitaminen, mineralen en bevat weinig natrium. Recept: Nori Algemeen: Bij dagelijks gebruik is de aanbevolen maximale dosering ongeveer 5 gram gedroogd zeewier per dag. AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaar op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering. Composteerbaare folie De composteerbare folie wordt gemaakt van cellulose uit hout. Doordat dit 100% composteerbaar is kan het product na gebruik weer als voeding dienen voor nieuwe gewassen volgens het cradle to cradle principe. De folie is stevig, olie-, vocht- en diepvriesbestendig, geschikt voor gebruik tot 40°C en heeft een heldere, transparante uitstraling. De folie die Porto Muiños gebruikt is een duurzaam alternatief voor milieubelastende plastic producten en zijn gecertificeerd voor composteerbaarheid, zowel industrieel als GFT, volgens de EN13432, hetgeen betekent dat het volledig afbreekt tot CO₂ en water in een maximale periode van 12 weken VOEDINGSWAARDEN PER 100 gram Energie 222 Kcal / 928 KJ Vetten waarvan verzadigd 2,7 g 1,8 g Koolhydraten waarvan suikers 7,3 g 0 g Vezels 26 g Eiwitten 29 g Zout 1,8 g
Porto-Muiños
Ingredienten: Carnaroli rijst (91%), wakame zeewier (Undaria pinnatifida) (4%), vis bouillon (zout, maltodextrine, smaakversterker -mononatriumglutamaat, dinatriuminosinaat-, vis poeder, vis extract, tarwe zetmeel, tarwe bloem, lactose , plantaardig eiwitextract, gistextract, ontvet soja meel, olijfolie, tomaat, ui, specerijen aroma's ( schaaldieren ), sesam en algen. Herkomst: Het Atlantische zeewier in deze risotto rijst is met de hand geoogst in de natuurlijke omgeving van het wier aan de kust van Galicie (Golf van Biskaje en Portugese wateren) Gebruik: Bereid volgens de aanwijzingen en eet het als voor- of hoofdgerecht. Heerlijk met mosselen en kokkels. Deze kunnen 3 minuten voor het einde van de bereiding worden toegevoegd. U kunt ook schaaldieren als garnalen of rivierkreeften, 2 minuten voor het einde van de bereiding toevoegen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor bijvoorbeeld asperges met parmezaanse kaas als toevoeging om het geheel een Italiaans tintje te geven. Verhit in pan 15 g (2 eetlepels) olijfolie, voeg de inhoud van de zak toe en laat 15 seconden sudderen. Voeg 800 g water toe (bij voorkeur heet) en kook op middelhoog vuur gedurende 15-18 minuten. Roer om aanbakken te voorkomen en voeg indien nodig meer water toe. Voeg een snufje zout toe, laat 1 minuut rusten en serveer. Pairing : witte wijnen, gerijpt in eiken vaten, rose, mouserende wijnen AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Bij dagelijks gebruik is de maximaal geadviseerde hoeveelheid zeewier ongeveer 5 gram gedroogd per dag. Bevat vis, gluten , producten op basis van vis, melkbijproducten ( lactose), soja , producten op basis van schaaldieren, sesam . Kan sporen van weekdieren, ei en selderij bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 G Energie (kj / kcal) 1478 / 349 Vetten (g) 2 waarvan verzadigde vetzuren (g) 0,5 Koolhydraten (g) 72 waarvan suikers (g) 1,4 Vezels (g) 2,4 Eiwitten (g) 10 Zout (g) 2,4
Porto-Muiños
Ingredienten: Carnaroli rijst (90%), gedroogde zeewieren (4%) vis bouillon (zout, maltodextrine, smaakversterker -mononatriumglutamaat, dinatriuminosinaat-, vis poeder, vis extract, tarwe zetmeel, tarwe bloem, lactose , plantaardig eiwitextract, gistextract, ontvet soja meel, olijfolie, tomaat, ui, specerijen aroma's ( schaaldieren ) en sesam. Herkomst: Het Atlantishe zeewier in deze risotto rijst is met de hand geoogst in de natuurlijke omgeving van het wier aan de kust van Galicie (Golf van Biskaje en Portugese wateren). Gebruik: Bereid volgens de aanwijzingen en eet als voor- of hoofdgerecht. Lekker bij mosselen en kokkels. Verhit in pan 15 g (2 eetlepels) olijfolie, voeg de inhoud van de zak toe en laat 15 seconden sudderen. Voeg 800 g water toe (bij voorkeur heet) en kook op middelhoog vuur gedurende 15-18 minuten. Roer om aanbakken te voorkomen en voeg indien nodig meer water toe. Laat 1 minuut rusten en serveer. Rauwe weekdieren (mosselen, kokkels, kokkels, enz.) kunnen 3 minuten voor het koken van de rijst worden toegevoegd. U kunt ook schaaldieren (garnalen, rivierkreeften, garnalen, enz.) 2 minuten toevoegen, eerder gebakken, voordat u klaar bent met koken. Met wilde asperges en Parmezaanse kaas er aan toegevoegd, krijg je nieuwe gerechten met meer nuances. Pairing : bier, jonge witte wijn, mouserende lichte wijn AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Bevat gluten (tarwe), soja, ei, melk en selderij. Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 G Energie (kj / kcal) 1227 / 292 Vetten (g) 1,4 waarvan verzadigde vetzuren (g) 0,3 Koolhydraten (g) 47 waarvan suikers (g) 1,4 Vezels (g) 26 Eiwitten (g) 9,1 Zout (g) 2,3
Porto-Muiños
Wat is het? Biologische fusilli pasta gemaakt van rode linzenmeel en zeesla zeewier. Vegan en glutenvrij. Het zeewier in de pasta zorgt niet alleen voor extra smaak maar ook voor een gezondheidsboost. Rijk aan nutriënten: Bron van vezels, rijk aan eiwit, ijzer en jodium, bron van magnesium en zink Gebruiksaanwijzing: Kook 4-5 min. in water (optioneel: met een snufje zout), water afgieten en verwerken in gerecht. Ingrediënten: Rode linzenmeel* (89%), gedroogd zeesla zeewier* (Ulva lactuca). * = van biologische oorsprong Allergenen: Kan sporen bevatten van vis, week- en schaaldieren. Gemiddelde voedingswaarden per 100 g: Energie - 1383 kJ / 327 Kcal Vetten - 1,9 g waarvan verzadigd - 0,8 g Koolhydraten - 51 g waarvan verzadigd - 1,3 g Vezels - 5,3 g Eiwit - 24 g Zout - 0,1 g
Porto-Muiños
Ingrediënten: Rooibos* ( 65%), groene thee* (22%), zeewier* (10%): wakame zeewier (Undaria pinnatifida), kombu zeewier (Laminaria ochroleuca), nori zeewier (Porphyra spp.), sinaasappelbloesem* en abrikozenaroma. *biologisch Herkomst: Het Atlantishe zeewier in deze thee is met de hand geoogst in de natuurlijke omgeving van het wier aan de kust van Galicie (Golf van Biskaje en Portugese wateren). Gebruik: Kook het water, laat het een minuut afkoelen. Doe het water in een mok (240 ml) en voeg een theelepel thee (2 g) toe.Laat het 5 minuten trekken en geniet van een gezond maar bovenal heerlijk kopje zeewierthee. Smaak: Rooibos en groene thee met een aroma van sinaasappel en abrikoos en een zilte toon van drie soorten zeewier. Je ruikt de zee, maar je proeft de thee! AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Kan sporen van vis, schaal- en weekdieren bevatten. Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Doosje is gemaakt van gerecycled karton. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDEN PER 100 ml thee Energie 6 Kcal / 23 kJ Vetten waarvan verzadigd 0,6 g 0,1 g Koolhydraten waarvan suikers 0 g 0 g Eiwitten 0 g Zout 0 g Jodium 125 mcg (83% Referentie Inname)
Porto-Muiños
Ingrediënten: Rooibos*(85%), valeriaankruid*, sinaasappelschil*, blaaswier zeewier* (Fucus vesiculosus 3%), en oranjebloesem* (1%). *Van biologische oorsprong. Herkomst: Het zeewier in deze rooibos thee is met de hand geoogst in de natuurlijke omgeving van het wier aan de kust van Galicie In de (Golf van Biskaje en Portugese wateren). Dit mengsel combineert de voordelen van het hoofdingrediënt -rooibos- met gezonde Atlantische zeewieren en ontspannende effecten van oranjebloesem en valeriaankruid. Geen cafeïne of stimulerende middelen toegevoegd. Veganistisch product. Intense karamelkleur. Smaak: Lichte en diepe smaak. Delicaat en citrus fris aroma. Aangenaam gevoel. met een zilte toon van zeewier. Je ruikt de zee, maar je proeft de thee! Gebruik: Breng water aan de kook en laat het vervolgens 1 minuut afkoelen. Voeg een theelepel thee (2 g) per kopje toe en laat het 5 minuten trekken voordat u het serveert. AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Doosje is gemaakt van gerecycled karton. Het product kan sporen van noten, melk, soja , week-, schaaldieren en vis en kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDEN PER 100 G Energie (kJ / kcal) 1505 / 360 Vetten (g) < 0,5 waarvan verzadigde vetzuren (g) 0,4 Koolhydraten (g) 80 waarvan suikers (g) < 1 Vezels (g) Eiwitten (g) 6 Zout (g) 0,5
Porto-Muiños
Ingrediënten: rooibos* (89%), kombu zeewier* (Laminaria ochroleuca, 10%), rozenblaadjes* en natuurlijk citroen en vanille aroma. Herkomst: Spanje Smaak: Een ontspannende mix van rooibos met een vleugje bloemen aroma. Je ruikt de zee, maar je proeft de thee! Gebruik: Breng water aan de kook en laat het vervolgens 1 minuut afkoelen. Voeg een theelepel thee (2 g) per kopje (250 ml) toe en laat het 5 minuten trekken. Geniet van een gezond maar bovenal heerlijk kopje zeewier thee. Algemeen: bij dagelijks gebruik is de aanbevolen dosering is ongeveer 5 gram gedroogd zeewier per dag . AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. Doosje is gemaakt van gerecycled karton. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 ml thee Energie (kJ / kcal) 30/ 7 Vetten (g) 0 waarvan verzadigde vetzuren (g) 0 g 0 Koolhydraten (g) 0 waarvan suikers (g) 0 Vezels (g) 2,3 Eiwitten (g) 0 Zout (g) 0,02 Jodium : 650 mcg (=433% van Referentie Inname).
Porto-Muiños
Sea moss zeewier, ook wel carrageen of zeemos genoemd, is een makkelijk te gebruiken biologisch, veganistisch superfood en bindmiddel met 15 van de 18 essentiële mineralen die we als mens nodig hebben. Ook voor gel! Met een doosje Sea moss kun je makkelijk en voordelig ongeveer 300 ml gel maken. Ingredienten: gedroogd Sea moss* (Mastocarpus stellatus) *Van biologische oorsprong Herkomst: met de hand geoogst in zijn natuurlijke omgeving aan de kust van Galicië (Golf van Biskaje en Portugese Wateren). Sea moss heeft een sponzige structuur, met vertakte bladeren en een smalle gekrulde of gedraaide vorm. Sea moss is een klein rood zeewier dat bij verhitting groen wordt. Het heeft een knapperige structuur en is goed vergelijkbaar met Iers mos. Het wordt ook wel "vals Iers mos" genoemd. Wist u dat Sea moss 15 van de 18 essentiële mineralen bevat die we als mens nodig hebben? Sea moss is bovendien: * Vetarm * Suikervrij * Vezelrijk * Een bron van proteïne Smaak: Sea moss heeft een hele lichte zilte smaak. Neutraal genoeg om te verwerken in gerechten en om er een gel van te maken. Gebruik: Hoewel we Sea moss kennen voor het maken van onder andere pudding heeft het een groot scala aan toepassingen, waarvan de belangrijkste eigenschap het binden van vloeistof is. In sauzen, jams, gelei en deserts werkt het als verdikkingsmiddel en stabilisator. Maar het wordt ook rauw gebruikt in bijvoorbeeld salades en meegekookt in pasteien, quiches en stoofschotels. Je kunt het verwerken in cakes of (hartige) taarten als vervanging van eieren of ander bindmiddel. Sea moss gefrituurd is niet alleen lekker, maar ook als decoratie een aanvulling op je gerecht. Zelfs super gezonde snoepjes kun je maken met dit kostelijke wier. Het bevat veel mineralen en antioxidanten. Het is rijk aan eiwit, jodium, ijzer, natrium, fosfor, magnesium, calcium, koper, zwavel, vitamine A, en carrageen. Vanwege deze mineralen en antioxidanten wordt er van Sea Moss vaak een gel gemaakt om toe te voegen aan thee smoothie, shake of soep. Maar ook als huidverzorging: als masker op je gezicht en/of haar, om mee te scrubben (het verwijdert dode huidcellen). Het werkt verstevigend, hydraterend, verzachtend, versterkt haar, huid en nagels, anti-verouderingsmiddel. De gelei kun je ca 2 weken in de koelkast bewaren. Meer informatie over Iers sea moss vind je bij dr. Sebi ; Wat is Sea moss? Of anders bi j Dr Jetske Ultee Recept: Sea moss gel . Tip: Je kunt ook gel maken van Iers mos. poeder. Algemeen: Bij dagelijks gebruik is de aanbevolen maximale hoeveelheid ongeveer 5 gram gedroogd zeewier per dag. AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering. Composteerbaare folie De composteerbare folie wordt gemaakt van cellulose uit hout. Doordat dit 100% composteerbaar is kan het product na gebruik weer als voeding dienen voor nieuwe gewassen volgens het cradle to cradle principe. De folie is stevig, olie-, vocht- en diepvriesbestendig, geschikt voor gebruik tot 40°C en heeft een heldere, transparante uitstraling. De folie die Porto-Muiños gebruikt is een duurzaam alternatief voor milieubelastende plastic producten en zijn gecertificeerd voor composteerbaarheid, zowel industrieel als GFT, volgens de EN13432, hetgeen betekent dat het volledig afbreekt tot CO₂ en water in een maximale periode van 12 weken GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram Energie 184 kcal / 756 kJ Vetten waarvan verzadigd <0,5 g ,<0,1 g Koolhydraten waarvan suikers 3 g 0 g Vezels 52 g Eiwitten 16 g Zout 6,5 g
Porto-Muiños
Ingrediënten: Wakame* zeewier (Undaria pinnatifida), water en zeezout. *Ingrediënten van biologische oorsprong. Herkomst: Wakame zeewier uit de Galicische zee met alle smaak en rijkdom van het koude water van de Atlantische Oceaan. Gebruik: Deze heerlijke zachte wakame is simpel te verwerken in visstoofschotels, salades, soepen, noedels, stoofschotels en roerei.Maar je kan hem ook gebruiken om er een tapanade van te maken omdat hij zich makkelijk laat blenderen. Hij is klaar voor gebruik. Vereist geen voorafgaande voorbereiding om te worden geconsumeerd. Zo simpel kan het zijn. Algemeen: de aanbevolen dosering bij dagelijks gebruik is ongeveer 50 gram vers (= ca 5 gram gedroogd) zeewier per dag. Recept: Zeewiertapenade ( vervang de dulse en zeesla door deze superlekkere wakame uit pot). AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaar bij kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in de koelkast voor maximaal 5 dagen en consumeren vóór de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Het zeewier kan sporen bevatten van weekdieren, schaaldieren en vissen en kleine natuurlijke materialen uit de zee. VOEDINGSWAARDEN PER 100 gram Energie 51 Kcal / 12 KJ Vetten waarvan verzadigde vetzuren 0 g 0 g Koolhydraten waarvan suikers 0,6 g 0 g Vezels 2,3 g Eiwitten 1,2 g Zout 1,2 g
Porto-Muiños
Ingredienten: 100% zeewier* (Undaria pinnatifida) *van biologische oorsprong Herkomst : met de hand geoogst in de natuurlijke omgeving van het wier aan de kust van Galicie (Golf van Biskaje en Portugese wateren) Wakame heeft een olijfgroene tot bruine kleur, met een rubberachtig, lang, glad, enkelvoudig blad met golvende randen, die tot bijna twee meter in lengte kan groeien. Wakame is een tweejarige plant en wordt geoogst in het vroege voorjaar tot aan de zomer. Enkel het middengedeelte van het blad wordt gebruikt, omdat de stengelbasis zeer hard is. Wist je dat wakame in het Japans 'jong meisje betekent. Het wier is vernoemd naar jonge Japanse zeewieroogsters en naar de gracieuze manier waarop de zeeplant in de oceaan door de stroming danst. Wakame heeft een delicate en zoete smaak met een zuiver aroma; je proeft de zee, net als bij oesters. Gebruik: Eet wakame geweld of gemarineerd in soepen, stoofpotten, ovengerechten. Gebruik het geroosterd uit de oven als smaakmaker over bijvoorbeeld de salade. Bak/ frituur of stoom de wakamé. (olie goed heet laten worden). Strooi het geweekt of gedroogd over je eitje of op je boterham met kaas. Pak er vis mee in en laat het vervolgens in de oven garen. Of gebruik het als wrap voor andere ingrediënten. Je kan wakame vlokken ook, ongeveer 2 minuten voor het einde van de kooktijd, toevoegen aan je kookvocht en meekoken met je groenten, rijst, quinoa en noedels . Afgieten en lekker mee eten. Hoe makkelijk kan het zijn! Let wel op dat je niet teveel gebruikt want wakame zet uit i.c. m. met vocht. Het krijgt zijn oorspronkelijke structuur weer terug. Smaak: Wakame heeft een delicate en lichtzoete smaak met een zee aroma; je proeft de zee, net als bij oesters. Met WakameNL proef je umami (de 5 e smaak). Textuur : licht vlezig en vezelachtig Geweekt (ca 10 miuten) : toe te voegen aan salade, soepen of als bijgerecht Geroosterd of gebakken: roerbakken in diverse gerechten, ook als kruiderij te gebruiken Gekookt (ca 5 minuten): te combineren met vis, schaal- en weekdieren. Ook toe te voegen aan salades, eigerechten, kroketten, burgers, rijst en pasta Wakame is een rijke bron van calcium. Ook rijk aan vitamine B en de vitaminen A, C en K. Hoge concentraties eiwit, ijzer, magnesium, jodium, natrium, chroom, zink, fosfor en kalium. Recept: Wakame Algemeen: de aanbevolen maximale dosering is ongeveer 5 gram gedroogd zeewier per dag . AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering. Composteerbaare folie De composteerbare folie wordt gemaakt van cellulose uit hout. Doordat dit 100% composteerbaar is kan het product na gebruik weer als voeding dienen voor nieuwe gewassen volgens het cradle to cradle principe. De folie is stevig, olie-, vocht- en diepvriesbestendig, geschikt voor gebruik tot 40°C en heeft een heldere, transparante uitstraling. De folie die Porto Muiños gebruikt is een duurzaam alternatief voor milieubelastende plastic producten en zijn gecertificeerd voor composteerbaarheid, zowel industrieel als GFT, volgens de EN13432, hetgeen betekent dat het volledig afbreekt tot CO₂ en water in een maximale periode van 12 weken GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram Energie 184 Kcal / 771 KJ Vetten waarvan verzadigd 2,5 g 0,3 g Koolhydraten waarvan suikers 5,7 g 0 g Vezels 41 g Eiwitten 14 g Zout 13 g
Porto-Muiños
Ingredienten: 100% zeewier* (Ulva lactuca) *van biologische oorsprong Herkomst : met de hand geoogst in de natuurlijke omgeving van het wier aan de kust van Galicie (Golf van Biskaje en Portugese wateren) Zeesla. Ook al lijkt het er wel op, zeesla is geen familie van de gewone sla, maar dankt z ijn naam aan de grote groene bladeren. Zoals de naam al zegt groeit het in de zee. En het is dus een wier, geen plant. Ulva is Latijn voor ‘moeras plant’, wat verwijst naar dit nederige, felgroene zeewier. Wist je dat zeesla groeit op een ondergrond waar het zich aan vastklampt met het "houvast". Die ondergrond kan bestaan uit stenen,maar zeesla kan ook op schelpdieren groeien! Smaak: Zeesla heeft een frisse en sterke smaak die lijkt op die van zuring, maar heeft ook wel iets spinazie-achtigs. Gebruik: Eet zeesla vers met citroensap of in een groene salade. Rooster het in de oven op 95º en verkruimel het als smaakmaker in granen, soepen, salades. Voeg het toe aan vlees, vis, oesters en groenten. Of pak er vis mee in. Frituur het, of hak het fijn voor in een salade. Kook het samen met spinazie of fijngesneden kool. Eet het als snack, zoals nori of drink het als hete thee . Of sauteer zeesla in olijfolie en blus dit af met shoyu en gembersiroop. Gedroogd, in vlokken, kan het over patat gestrooid worden als extra smaakmaker. Zeesla wordt ook wel gebruikt in preparaten voor huidverzorging. Het wordt verder verwerkt in diervoeding, bijvoorbeeld voor aquariumvissen. Het bevat hoge gehaltes eiwit, ijzer en calcium, het heeft een laag vetgehalte en is vezelrijk. Daarnaast bevat het mangaan, kalium, kiezelzuur en vitamine A,B en C. Recepten: Zeesla Algemeen: de aanbevolen maximale dosering is ongeveer 5 gram gedroogd zeewier per dag . AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering. Composteerbaare folie De composteerbare folie wordt gemaakt van cellulose uit hout. Doordat dit 100% composteerbaar is kan het product na gebruik weer als voeding dienen voor nieuwe gewassen volgens het cradle to cradle principe. De folie is stevig, olie-, vocht- en diepvriesbestendig, geschikt voor gebruik tot 40°C en heeft een heldere, transparante uitstraling. De folie die Porto Muiños gebruikt is een duurzaam alternatief voor milieubelastende plastic producten en zijn gecertificeerd voor composteerbaarheid, zowel industrieel als GFT, volgens de EN13432, hetgeen betekent dat het volledig afbreekt tot CO₂ en water in een maximale periode van 12 weken GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram Energie 161 Kcal / 667 KJ Vetten waarvan verzadigd 0,5 g 0,2 g Koolhydraten waarvan suikers 5 g 0 g Vezels 35 g Eiwitten 17 g Zout 6,1 g
Porto-Muiños
Ingrediënten: Zeespaghetti zeewier* (Himanthalia elongata – ), zonnebloemolie*, ciderazijn*, knoflookscheuten*, water en zeezout. *Van biologische oorsprong. Herkomst: Zeespaghetti zeewier uit de Galicische Zee, rijk en gezond, met heerlijke malse knoflook. Gebruik: Met knoflook maak je alles lekker, hoor ik je denken. En dat klopt. Maar met de zeespaghetti is het een echte delicatesse. Hij is k laar voor gebruik. Vereist geen voorafgaande voorbereiding om te worden geconsumeerd. Voeg het toe aan je pastasalades, aardappelen met groenten, roerei, gebruik het als garnering voor vis of vlees. Het kan ook worden gebruikt met salades, pasta's, rijst. Ook om roerei, canapés en hapjes mee te maken. Recept: Zeespaghetti Deze zachte variant leent zich uitstekend om een bedje van maken voor je visje of je geitenkaasje en hem dan serveren als voorgerecht met een klein beetje honing en walnoten. Of mengen met onze verse Salterra eipasta met algen of door een roomkaasje voor op een toastje. Hij is klaar voor gebruik. Eenvoudig, simpel en heel er lekker. Aanbevolen dosering: maximaal 50 g per dag. AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in koelkast maximaal 5 dagen. Consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis en kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram Energie 817 Kcal / 198 KJ Vetten waarvan verzadigde vetzuren 20 g 2,2 g Koolhydraten waarvan suikers 2,2 g 0 g Vezels 3,8 g Eiwitten 1,4 g Zout 0,24 g
Porto-Muiños
Ingredienten: 100% zeewier* (Himanthalia elongata) *van biologische oorsprong Herkomst : met de hand geoogst in de natuurlijke omgeving van het wier aan de kust van Galicie (Golf van Biskaje en Portugese wateren) Zeespaghetti of zeeboontjes (Himanthalia Elongata), ook wel riemwier wordt genoemd, bestaat uit twee à drie meter lange groenbruine slierten en groeien bij een maximale diepte van 20 . Deze slierten komen samen in een 'voetje' dat vastgehecht zit aan een steen of schelp. Dat voetje is het eigenlijke wier. De slierten zijn de voortplantingsorganen. Zeespagetti leeft maar een paar jaar en plant zich slechts één keer voort, daarna sterft het. Zeespaghetti is bruin van kleur en wordt groen na koken. Zeespaghetti lijkt zoals de naam zegt een beetje op spaghetti, het heeft een vleesachtige textuur. Wist je dat zeespaghetti elk jaar weer tevoorschijn komt in het midden van de winter. Ze groeien met een wonderbaarlijke snelheid en zijn in het midden van de lente op hun best. Tijdens deze periode worden ze door de duikers van Porto Muinos met de hand geoogst aan de rotskusten van Salicyl. Dit is de periode dat de lange slierten op hun zachtst, meest smaakvol en voedzaam zijn. Smaak: zilte smaak. Gebruik: Kook de zeespaghetti mee met je pasta, rijst en/of groenten. Dit tere, zilte bruinwier lijkt door zijn lange slanke vorm op spaghetti en wordt veel ook als zodanig gegeten. Zeespaghetti is goed te combineren met vis, groenten of groenteschotels en zeevruchten. Maar leent zich ook uitstekend om een bedje van maken voor je geitenkaasje en hem dan serveren als voorgerecht met een klein beetje honing en walnoten. Of meng hem met onze verse Salterra eipasta met algen. Ook lekker door een roomkaasje voor op een toastje. Rijk aan mineralen en vitaminen in het bijzonder vitamine C. In 125 gram zee spaghetti zitten vezels (5% Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid), vitamine C (400% ADH), kalium (40% ADH), magnesium (29% ADH), calcium (25% ADH) en jodium (56% ADH). Recept: Zeespaghetti Algemeen: de aanbevolen maximale dosering is ongeveer 5 gram gedroogd zeewier per dag . AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering. Composteerbaare folie De composteerbare folie wordt gemaakt van cellulose uit hout. Doordat dit 100% composteerbaar is kan het product na gebruik weer als voeding dienen voor nieuwe gewassen volgens het cradle to cradle principe. De folie is stevig, olie-, vocht- en diepvriesbestendig, geschikt voor gebruik tot 40°C en heeft een heldere, transparante uitstraling. De folie die Porto Muiños gebruikt is een duurzaam alternatief voor milieubelastende plastic producten en zijn gecertificeerd voor composteerbaarheid, zowel industrieel als GFT, volgens de EN13432, hetgeen betekent dat het volledig afbreekt tot CO₂ en water in een maximale periode van 12 weken GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram Energie 170 Kcal / 702 KJ Vetten waarvan verzadigd 1 g 0,4 g Koolhydraten waarvan suikers 15 g 0 g Vezels 36 g Eiwitten 7,5 g Zout 7,9 g
Porto-Muiños
Ingrediënten: Zeewier* (wakame/Undaria pinnatifida, zeespaghetti/Himanthalia elongata, zeesla/Ulva spp.), water, ui*, extra vergine olijfolie*, zonnebloemolie*, ciderazijn*, wijnazijn*, knoflook*, zout, oregano*, peterselie*en specerijen*. *Ingrediënten van biologische oorsprong. Herkomst: Biologische Chimichurri zeewier salsa is een saus en/of marinade, die oorspronkelijk, uit de Argentijnse en Uruguayaanse keuken komt. Het zeewier in de Chimichurri is met de hand geoogst in de natuurlijke omgeving van het wier aan de kust van Galicie (Golf van Biskaje en Portugese wateren). Wist je dat de naam zou afkomstig zijn van 'Jimmy McCurry', een Ier uit de 19e eeuw die zich inzette voor de Argentijnse onafhankelijkheidsstrijd en die volgens zeggen de eerste was die deze saus zou hebben bereid. Omdat de naam 'Jimmy McCurry' moeilijk was uit te spreken door de lokale bevolking werd het verbasterd tot 'chimichurri'. Er doen nog andere verhalen de ronde over de oorsprong van de naam, waarvan de meest waarschijnlijke is dat het een verbastering is van de Baskische frase tximitxurri . Smaak: fris en zuur Gebruik: De basis bestaat puur uit olie en azijn waaraan fijn gesneden ui, knoflook en diverse kruiden en specerijen als tijm, peper, oregano, laurier en bieslook zijn toegevoegd. De Chimichurrie van Porto Muinos bevat daarnaast natuurlijk ook zeewier. Het is ideaal bij (op houtskool) gegrild vlees, vis en zeevruchten. Gebruik het om aardappelen en gestoomde, gekookte, geroosterde of gegrilde groenten te bereiden. Eet het met gerookte zalm, met gekookte zeevruchten of bij een salade van tomaat en mozzarella. Recept: In het kookboek Zeewier & Co vind je vele recepten om chimichurrie te gebruiken. AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in koelkast maximaal 5 dagen. Consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis en kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. VOEDINGSWAARDEN PER 100 G Energie (kj / kcal) 821 / 199 Vetten (g) 20 waarvan verzadigde vetzuren (g) 2,7 Koolhydraten (g) 2,7 waarvan suikers (g) < 0,5 Vezels (g) 2,3 Eiwitten (g) 1,1 Zout (g) 1,4
Porto-Muiños
Ingrediënten: zeewier* (53%: zeespaghetti, wakame, zeesla), extra vierge olijfolie*, augurk*, zonnebloemolie*, ui*, kappertjes*, water, zeezout en specerijen* * = van biologische oorsprong Herkomst: Het zeewier in de spread is met de hand geoogst in de natuurlijke omgeving van het wier aan de kust van Galicie (Golf van Biskaje en Portugese wateren). Gebruik: Heerlijk spreads op basis van zeespaghetti, wakame en zeesla die zorgen voor een simpele, maar smaakvolle saus waar jij zelf heel weinig voor hoeft te doen als alleen smeren op een toastje, stokbroodje mengen door de olie als dressing voor salades mengen door de (kokos)room als basis voor je saus AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Kan sporen van weekdieren, schaaldieren en vis bevatten. Bewaar op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats, na openen gekoeld bewaren en binnen 5 dagen consumeren. Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram: Energie: 768 kJ / 186 kcal Vetten: 18 g waarvan verzadigd: 2,8 g Koolhydraten: 3,9 g waarvan suikers: 0 g Voedingsvezels: 3,5 g Eiwit: 1,3 g Zout: 2,2 g
Porto-Muiños
Ingrediënten: zeewier* (53%: zeespaghetti, wakame, zeesla), extra vierge olijfolie*, augurk*, zonnebloemolie*, ui*, kappertjes*, water, zeezout, curry* (bevat mosterd) en specerijen* * = van biologische oorsprong Herkomst: Het zeewier in de spread is met de hand geoogst in de natuurlijke omgeving van het wier aan de kust van Galicie (Golf van Biskaje en Portugese wateren). Gebruik: Heerlijk spreads op basis van zeespaghetti, wakame en zeesla die zorgen voor een simpele, maar smaakvolle saus waar jij zelf heel weinig voor hoeft te doen als alleen smeren op een toastje, stokbroodje mengen door de olie als dressing voor salades mengen door de (kokos)room als basis voor je pasta saus of curry AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Kan sporen van weekdieren, schaaldieren en vis bevatten. Bewaar op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats, na openen gekoeld bewaren en binnen 5 dagen consumeren. Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram: Energie: 768 kJ / 186 kcal Vetten: 18 g waarvan verzadigd: 2,8 g Koolhydraten: 3,9 g waarvan suikers: 0 g Voedingsvezels: 2,2 g Eiwit: 1,3 g Zout: 2,2 g
Porto-Muiños
Ingrediënten: zeewier* (53%: zeespaghetti, wakame, zeesla), extra vierge olijfolie*, augurk*, zonnebloemolie*, ui*, kappertjes*, zwarte olijven*, water, zeezout en specerijen* * = van biologische oorsprong Herkomst: het zeewier in de spread is met de hand geoogst in de natuurlijke omgeving van het wier aan de kust van Galicie (Golf van Biskaje en Portugese wateren). Gebruik: Heerlijk spreads op basis van zeespaghetti, wakame en zeesla die zorgen voor een simpele, maar smaakvolle saus waar jij zelf heel weinig voor hoeft te doen als alleen smeren op een toastje, stokbroodje mengen door de olie als dressing voor salades mengen door de (kokos)room als basis voor je pasta saus of curry AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Kan sporen van weekdieren, schaaldieren en vis bevatten. Bewaar op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats, na openen gekoeld bewaren en binnen 5 dagen consumeren. Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram: Energie: 875 kJ / 213 kcal Vetten: 21 g waarvan verzadigd: 2,4 g Koolhydraten: 2,6 g waarvan suikers: 0 g Voedingsvezels: 3,7 g Eiwit: 1,5 g Zout: 1,7 g