Sea moss is een klein rood zeewier dat bij verhitting groen wordt. Het heeft een knapperige structuur met een hartige schaaldieraroma en is goed vergelijkbaar met Iers mos. Het wordt ook wel "vals Iers mos" genoemd
Ingredienten: gedroogd Sea moss* (Mastocarpus stellatus) *Van biologische oorsprong
Nu in composteerbare verpakking!
Herkomst: EU-agricultuur. Sea moss wordt met de hand geoogst in zijn natuurlijke omgeving aan de kust van Galicië (Golf van Biskaje en Portugese Wateren).
Gebruik
Verwerkt in salades, gebakken als snack. Het wordt gebruikt in soepen, ei-gerechten, sauzen en stoofpotten. Sea moss werkt als verdikkingsmiddel en stabilisator in sauzen, jams, gelei en desserts.
Indicatie: 5 gram gedroogde sea moss per liter vloeistof voor een lopende saus.
- Week de gewenste hoeveelheid gedroogde sea moss in voldoende water gedurende 5 minuten
- Na het weken weegt de massa tot 6 keer zo veel
- Kook het geheel gedurende 20 minuten.
Algemeen: Bij dagelijks gebruik is de aanbevolen maximale hoeveelheid ongeveer 5 gram gedroogd zeewier per dag
AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN
Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat.
Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering.
Zie recept - Sea moss gel - onder extra informatie: Sea moss gel is geweldig voor verbeterde immuniteit, verbeterde spijsvertering en aanvulling van essentiële vitamines.
GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram |
Energie | 184 kcal / 756 kJ |
Vetten waarvan verzadigd | <0,5 g ,<0,1 g |
Koolhydraten waarvan suikers | 3 g 0 g |
Vezels | 52 g |
Eiwitten | 16 g |
Zout | 6,5 g |