Salterra Dukkah, een biologische mix van noten en zaden met komijn en dulse zeewier, zonder toegevoegd zout. Als dip of als crunchy toevoeging aan o.a. rijst en salade. 'Powered by the sea'.
Ingrediënten: Sesamzaad* (30%), geroosterde hazelnoten* (21%), geroosterde amandelen* (21%), zonnebloempitten*, dulse (Palmaria palmata) zeewier* (8%), knoflook korrels*, komijn poeder*. *Van biologische herkomst
Herkomst: Salterra Dukkah is een biologische mix van noten, zaden en specerijen die zijn oorsprong vindt in Egypte. Wist je dat het bijzondere van Salterra Dukkah is dat er zeewier aan toegevoegd is voor een licht zilte en hartige smaak, zodat er geen zout nodig is.
Gebruik: Lekker over salades, door de rijst en als dip met brood en olijfolie, maar ook in een poke bowl.
Recept: Zie exta informatie
Allergenen: bevat sesamzaad en noten (hazelnoten en amandelen)
Geen zout toegevoegd.
Bietjes in zoutkorst met yoghurtdressing
Gemiddeld4 personen75 minuten bereiden
Ingrediënten
Bereiding
1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Meng in een kom 2 el dukkah* met het zout en de eiwitten. Leg op een bakplaat iedere rode biet op een hoopje van het zoutmengsel. Bedek de bieten met de rest van het zoutmengsel en zorg dat ze helemaal ‘ingepakt’ zijn. Bak de bietjes 45-60 minuten – afhankelijk van de grootte van de bieten – tot je er makkelijk een mes in kunt prikken. Neem uit de oven en laat ca. 10 minuten afkoelen.
2 Roer de yoghurt met de citroenschil, het citroensap, de ciderazijn, het knoflookpoeder, een snufje suiker en de verse kruiden tot een gladde dressing. Voeg eventueel wat water toe als de dressing te dik is.
3. Breek de zoutkorst open en pel de bietjes. Snijd ze in stukken en meng ze met de appel en de dressing. Bestrooi met de overige dukkah en serveer met knapperig stokbrood.