Dit zeer mineraalrijke Keltische fijne zeezout is een smaakmaker voor veel gerechten.
“Er moet wel iets raadselachtig heiligs zijn aan zout. Het zit in onze tranen en in de zee.” – Khalil Gibran, Libanees-Amerikaanse dichter
Ingrediënten: 100% zeezout.
Herkomst: Dit zeer mineraalrijke Keltische fijne zeezout is afkomstig uit het Franse Guerande.
Gebruik: Te gebruiken als tafelzout en als smaakmaker voor al uw gerechten. Ook prima om met kruiden te mengen. Cosmetica toepassing als scrubzout.
Inhoud: 400 gram.
Steeds vaker heeft men het over Keltisch zeezout. Maar wat is dat nu eigenlijk en waarin verschilt het van gewoon zeezout?
2000 jaar ambachtelijk
In Guérande liggen nog steeds de door de Kelten aangelegde zoutmoerassen. Zij lieten zeewater naar binnen stromen via een ingenieus kanalenstelsel, waarbij het zout van het ene naar het andere ondiepe bassin werd geleid. Het gehele proces duurde zo’n twee weken, waarna het zout in het laatste bassin door de zon gedroogd werd en handmatig opgeschept. Vandaag de dag wordt in Guérande nog op exact dezelfde manier zout gewonnen als de Kelten dit meer dan 2000 jaar geleden deden. Door absorptie van mineralen uit de klei van de bodems van de zoutmoerassen krijgt het zout zijn lichtgrijze kleur. De wisselwerking tussen klei en zeewater zorgt niet alleen voor zuivering, maar biedt ook ruimte aan verschillende mineralen en spoorelementen en zorgt voor daling van het gehalte aan natriumchloride tot onder de 90% (ca. 33% natrium en ca. 54% chloride). Bij gewoon zeezout is het natriumchloridegehalte 97 tot 99%. Hierdoor is de smaak en het mondgevoel van Keltische zeezout romig zacht en onvergelijkbaar met ander (zee)zout.
Ambachtelijk, eerlijk en puur natuur!
Keltisch zeezout past in een biologisch en bewust leven en is al geadviseerd door vele voedingsdeskundigen en therapeuten.