Ingrediënten: water, natriumalginaat (geleermiddel), mineralenmengsel (dicalciumfosfaatanhydraat, ijzerpyrofosfaat, zinksulfaat, kopersulfaat, mangaansulfaat, kaliumjodaat), zout, calciumlactaat, aroma
Herkomst: Duitsland
De noedels zijn gemaakt van water, kelp en toegevoegde mineralen. 100% veganistisch en raw. Zelfs het calciumlactaat bevat geen grondstoffen van dierlijke oorsprong. Netto uitlek gewicht: 250 g.
Wist je dat Iedereen die door een koolhydraatarm dieet geen pasta of noedels wil, kan of mag eten, met deze noedels uit kelp eindelijk zonder schuldgevoel kan genieten van heerlijke pasta-achtige gerechten zonder koolhydraten, vet, suiker en gluten.
Smaak: Neutraal van smaak en geur.
Gebruik: Giet de noedels af in een vergiet en spoel ze kort af onder stromend water. Lekker om te roerbakken met groenten, ei, vlees en/of vis of als vermicelli in de soep. Te gebruiken i.p.v. bijvoorbeeld pasta (spaghetti) en deegnoedels (bami). Voeg als laatste de noedels toe en verwarm ze ongeveer 2 minuten mee. De noedels kunnen zowel rauw als gekookt gegeten worden.
Aan de noedels zijn bovendien belangrijke mineralen zoals calcium, kalium, koper, mangaan, zink en ijzer toegevoegd, om de voedingswaarde te vergroten.
Kijk hier hoe kelp noedels worden gemaakt.
Recept: 5-Calorieën noedels met kelp
AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN
Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat.
GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE | PER 100 G |
Energie (kj / kcal) | 21 / 5 |
Vetten (g) | < 0,5 |
waarvan verzadigde vetzuren (g) | < 0,1 |
Koolhydraten (g) | < 0,5 |
waarvan suikers (g) | < 0,1 |
Eiwit (g) Zout (g) | < 0,5 0,77 |
Mineralen per 100 g % Adequaat niveau van inname
Calcium 540 mg 68 %
Fosfor 290 mg 41 %
IJzer 10 mg 71 %
Zink 4,0 mg 40 %
Koper 5,0 mg 50 %
Mangaan 0,5 mg 25 %
Jodium 25 mcg 17 %