opc_loader
Grootste assortiment Europees zeewier
Biologisch gecertificeerd
Gratis verzending in NL vanaf 35,- 
Levering in de hele EU

Eierpasta met algen 250 g

Artikelnr: 3037

Salterra eierpasta. Heerlijke kleurrijke pasta op basis van durum tarwe, scharreleieren en algen.

3,95
  • Grootste assortiment Europees zeewier
  • Biologisch gecertificeerd
  • Gratis verzending vanaf 35,- in NL
  • Levering in de hele EU

Ingrediënten: TARWEmeel*, scharrelEI (15%), en algen/Nannochloropsis gaditana (1,5%).  *van durum tarwe

Herkomst: Nederland

Eierpasta met algen. Om het scharrelei op een andere manier onder de aandacht te brengen maakt  Aalshof verse eierpasta’s. Deze pasta’s zijn in tegenstelling tot de gangbare pasta’s gemaakt van tarwemeel en scharreleieren in plaats van tarwemeel en water. Het is een pasta van 8 mm brede reepjes, waaraan algen zijn toegevoegd voor een licht zilte smaak en groene kleur. Eieren maken de pasta nog voedzamer en smakelijker

De opkomst van Algen!

Iedereen is dol op de alg, een vriendelijk ogend groen plantje dat rijkelijk in de natuur aanwezig is en over ontzettend veel goede eigenschappen beschikt. Algen kweek je snel en duurzaam. Het enige wat je nodig hebt is een bak met water, wat zonlicht en wat mineralen. Deze zoutwateralg wordt gekweekt in bassins in een kas in de provincie Flevoland. Hier wordt zoutwater onttrokken uit de diepe aardlagen uit de pleistocene periode. Nadat de algen het bassin volledig hebben ingenomen wordt met behulp van een centrifuge de algenmassa gescheiden van het water. Na verdere indroging krijgen we de grondstof voor onze pasta.

In de pasta geven algen iets extra’s. Door de ziltige smaak en de combinatie van de samenstelling kan men spreken van een Umami smaak; het versterkt de smaak van het product waar men het aan toevoegt. Door de unieke samenstelling van het product is het een uitstekende bron voor Omega-3 vetzuren. Verder bevatten de algen hoogwaardige eiwitten, antioxidanten en vitamines en passen ze uitstekend in een gezonde maaltijd zonder negatieve bijwerkingen. Algenpasta gecombineerd met een lekker visje biedt een smaaksensatie die het gevoel oproept van een heerlijke serene dag aan zee.

Gebruik: Een voortreffelijke basis voor al uw gerechten.

Recept: kijk onder het kopje Extra informatie

AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN

Allergenen: Tarwe, eieren

Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. 

GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram
Energie 376 kcal / 1573 kJ
Vetten
   waarvan verzadigd
2,9 g
0,4 g
Koolhydraten
   waarvan suikers
52,7 g
0,5 g
Vezels 9,2 g
Eiwitten 13 g
Zout <0,05 g

Recept: Coquilles Saint-Jaques op algenpasta & kreeftensaus met kerrie*

Benodigdheden voor 4 personen:

8 coquilles, 2 dl kreeftenjus, kerriepoeder, klontje boter, olijfolie, 2 sjalotjes, 0,5 dl room, 50 gram winterpostelein, 1 grote winterpeen, 200 gram droge algenpasta, 1 romanesco

Bereiding:

Fruit een in blokjes gesneden sjalotje aan en verhit de kerrie op een laag vuur in een weinig boter. Blus af met de kreeftenjus, breng aan de kook en reduceer het geheel. Bind de jus met wat room.

Kruid de coquilles met zout en peper en bak ze krokant aan beide kanten in geklaarde boter met olie.

Breng 2 liter groentebouillon aan de kook en kook de algenpasta al dente. Giet de algenpasta af en meng met olijfolie. 

Snij de winterpeen in spaghetti reepjes en blancheer.

Blancheer de romanesco in roosjes net aan gaar en koel terug in ijswater.

Verwarm de gebakken coquilles kort in een oven van 140 graden. Verwarm de romanesco roosjes en de spaghetti met gesmolten boter en verwarm de saus, niet meer koken. Maak het bord op, eerst de algenpasta met de groenten dan de coquilles met de saus en als laatste de winterpostelein.

Eierpasta met algen 250 g heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Eierpasta met algen 250 g


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items