Eipasta met algen. Om het ei op een andere manier onder de aandacht te brengen maakt Aalshof verse eipasta’s. Deze pasta’s zijn in tegenstelling tot de gangbare pasta’s gemaakt van tarwemeel en scharreleieren in plaats van tarwemeel en water. et is een pasta van 8 mm brede reepjes, waaraan algen zijn toegevoegd voor een licht zilte smaak en groene kleur.
De opkomst van Algen!
Iedereen is dol op de alg, een vriendelijk ogend groen plantje dat rijkelijk in de natuur aanwezig is en over ontzettend veel goede eigenschappen beschikt. Algen kweek je snel en duurzaam. Het enige wat je nodig hebt is een bak met water, wat zonlicht en wat mineralen. Deze zoutwateralg wordt gekweekt in bassins in een kas in de provincie Flevoland. Hier wordt zoutwater onttrokken uit de diepe aardlagen uit de pleistocene periode. Nadat de algen het bassin volledig hebben ingenomen wordt met behulp van een centrifuge de algenmassa gescheiden van het water. Na verdere indroging krijgen we de grondstof voor onze pasta.
In de pasta geven algen iets extra’s. Door de ziltige smaak en de combinatie van de samenstelling kan men spreken van een Umami smaak; het versterkt de smaak van het product waar men het aan toevoegt. Door de unieke samenstelling van het product is het een uitstekende bron voor Omega-3 vetzuren. Verder bevatten de algen hoogwaardige eiwitten, antioxidanten en vitamines en passen ze uitstekend in een gezonde maaltijd zonder negatieve bijwerkingen. Algenpasta gecombineerd met een lekker visje biedt een smaaksensatie die het gevoel oproept van een heerlijke serene dag aan zee.
* Wilt u eens logeren in een strohotel neem dan eens een kijkje op www.aalshof.nl
Ingrediënten: TARWEmeel*, scharrelEI (15%), en algen (1,5%). *van durumtarwe
Gebruik
Een voortreffelijke basis voor al uw gerechten. (Zie ook recept onder extra informatie)
AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN
Allergenen: Tarwe, eieren
Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat.
VOEDINGSWAARDEN PER 100 gram |
Energie | 376 kcal / 1573 kJ |
Eiwitten | 13 g |
Koolhydraten
waarvan suikers | 52,7 g
0,5 g |
Vet
waarvan verzadigd | 2,9 g
0,4 g |
Vezels | 9,2 g |
Zout | ,0,05 g |
Recept: Coquilles Saint-Jaques op algenpasta & kreeftensaus met kerrie*
Benodigdheden voor 4 personen:
8 coquilles, 2 dl kreeftenjus, kerriepoeder, klontje boter, olijfolie, 2 sjalotjes, 0,5 dl room, 50 gram winterpostelein, 1 grote winterpeen, 200 gram droge algenpasta, 1 romanesco
Bereiding:
Fruit een in blokjes gesneden sjalotje aan en myoteer de kerrie in de boter. Blus af met de kreeftenjus, breng aan de kook en reduceer het geheel. Monteer de jus met wat room.
Kruid de coquilles met zout en peper en bak ze krokant aan beide kanten in geklaarde boter met olie.
Breng 2 liter groentebouillon aan de kook en kook de algenpasta al dente. Giet de algenpasta af en meng met olijfolie.
Snij de winterpeen in spaghetti reepjes en blancheer.
Blancheer de romanesco in roosjes net aan gaar en koel terug in ijswater.
Verwarm de gebakken coquilles kort in een oven van 140 graden. Verwarm de romanesco roosjes en de spaghetti met gesmolten boter en verwarm de saus, niet meer koken. Maak het bord op, eerst de algenpasta met de groenten dan de coquilles met de saus en als laatste de winterpostelein.
* informatie op www.desmaakbeleving.nl