opc_loader
Grootste assortiment Europees zeewier
Biologisch gecertificeerd
Gratis verzending in NL vanaf 35,- 
Levering in de hele EU

Drop pittig zout (met zeewier) 200 g

Artikelnr: 2210

De beste drop ooit, met zeewier!

3,75 3,25 U bespaart: 13%
  • Grootste assortiment Europees zeewier
  • Biologisch gecertificeerd
  • Gratis verzending vanaf 35,- in NL
  • Levering in de hele EU

Zeewier in drop:

Wanneer je zegt de beste drop ooit te maken (en, mocht dat nog niet duidelijk zijn: dat zeggen wij bij Klepper & Klepper), dan moet je soms stappen maken die nog nooit zijn gemaakt. Risico’s nemen die nog niet eerder zijn genomen. Ideeën bedenken waar niemand nog aan gedacht heeft. En keuzes maken waardoor anderen zullen denken dat je ze niet allemaal meer op een rijtje hebt. Daar moet je mee om kunnen gaan. Als je zegt de beste drop ooit te maken, dan moet je accepteren dat je niet altijd begrepen zult worden.

Maar bij de totstandkoming van de Beste Pittig Zoute Drop ooit, besloten Klepper & Klepper het net even wat anders aan te pakken. Nu zult u zeggen: maar er zijn toch wel meer pittig zoute dropjes te vinden op dit aardbolletje? En dat klopt, maar geen van die dropjes is pittig zout vanwege het ingrediënt waardoor de Beste Pittig Zoute Drop ooit pittig zout is.... ZEEWIER.

Ja, je leest het goed. De Beste Pittig Zoute Drop Ooit is zo heerlijk pittig zout, doordat er zeewier in zit. Hoe dat zo kwam? Dat kwam zo.

Op zoek naar de smaak "umami":

Op een fraaie dag was Klepper Jr. bij de Japanner gaan eten. En Japanners hebben, zo weet u misschien wel, een naam voor de vijfde basissmaak. Het is een smaak die niet zoet te noemen is maar ook niet zout. Hij valt eigenlijk maar moeilijk te omschrijven. Gelukkig hebben de Japanners er een woord voor bedacht. Het is een smaak die, als je ‘m proeft, eigenlijk voor directe voldoening zorgt: umami.

Het woord umami betekent letterlijk heerlijke smaak. In 1908 bewees de Japanse scheikundige Kikune Kikeda dat er naast zoet, zuur, zout en bitter een vijfde basissmaak bestaat. De smaak umami is te vinden in een stofje dat glutamaat heet. Umami verhoogt de speekselafscheiding en versterkt zoute en zoete smaken. Het zit bijvoorbeeld in belegen kaas, champignons, ketchup en… zeewier.

Het wondergoedje genaamd zeewier:

Een dropje met zeewier. Dat klinkt zo krankzinnig dat het wel eens zou kunnen werken. Bovendien heeft zeewier niet alleen een umami smaak, het heeft ook een zalige, zilte smaak. Die door umami nog eens extra wordt aangezet. Als je dat in drop stopt, zo redeneerde Klepper Sr., dan zou dat wel eens een heel fraai, pittig zout dropje kunnen opleveren.

Los van de heerlijke pittig zoute umamismaak, heeft zeewier bovendien nog wel meer aardig eigenschappen. Zo is het een goede bron voor ijzer en eiwitten. En zit het boordevol mineralen, zoals fosfor, calcium en jodium. Niet dat je daar ook maar iets van merkt als je een dropje eet (daarvoor zijn de hoeveelheden te klein), maar van het idee alleen al voel je jezelf gezonder worden.

Vegan en glutenvrij.

Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram:

Energie:   1330 kJ / 315 kcal

Vetten:   < 0,5 g

   waarvan verzadigd:   < 0,1 g

Koolhydraten:   76 g

   waarvan suikers:   54 g

Eiwitten:   1,5 g

Zout:   5,5 g

Drop pittig zout (met zeewier) 200 g heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Drop pittig zout (met zeewier) 200 g


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items