
Stem op de Dulse van Porto Muinos!
De interesse voor zeewier neemt sterk toe, zowel bij de horeca als particulieren. Dulse is een goede bron van eiwitten, vitaminen, mineralen en bevat weinig natrium.
Stem op dit product als Biologisch beste product van het jaar 2021 en maak kans op mooie prijzen.
Ingredienten: gedroogd zeewier* (Palmaria palmate/dulse) * Van biologische oorsprong
Nu in composteerbare verpakking!
Herkomst: Zeewier met de hand geoogst in zijn natuurlijke omgeving aan de kust van West Ierland.
Gebruik
Week 5 minuten in water en kook 15 minuten mee. Dulse neemt 4 keer in gewicht toe
Dulse vlokken strooi je gedroogd over je gerecht bijvoorbeeld over salades. Je kunt ze bakken als snack, koken als bijgerecht bij vlees- en visgerechten. Het wordt ook gebruikt door soepen, roereieren, kroketten, pasteien of pasteitjes, rijst, pasta, enz...
Algemeen: de aanbevolen dosering is ongeveer 5 gram zeewier per dag.
AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN
Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat.
Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering.
VOEDINGSWAARDEN PER 100 gram |
Energie | 224 Kcal / 937 KJ |
Vetten waarvan verzadigd | 0,5 g 0,1 g |
Koolhydraten waarvan suikers | 21 g 0,2 g |
Vezels | 31 g |
Eiwitten | 18 g |
Zout | 4,4 g |