Dulse is een goede bron van eiwitten, vitaminen, mineralen en bevat weinig natrium. In Ierland wordt het rauw gegeten als snack, maar je kunt het ook bakken of frituren voor een bacon-achtige smaak.
Ingredienten: gedroogd zeewier* (Palmaria palmate/dulse) *Van biologische oorsprong
Nu in composteerbare verpakking!
Herkomst: Zeewier met de hand geoogst in zijn natuurlijke omgeving aan de kust van West-Ierland.
Gebruik:
Week 5 minuten in water en kook 15 minuten mee. Dulse neemt 4 keer in gewicht toe. Dulse vlokken strooi je gedroogd over je gerecht bijvoorbeeld over salades. Je kunt ze bakken als snack, koken als bijgerecht bij vlees- en visgerechten. Het wordt ook gebruikt door soepen, roereieren, kroketten, pasteien of pasteitjes, rijst, pasta, enz...
Algemeen: Bij dagelijks gebruik is de aanbevolen maximale dosering ongeveer 5 gram gedroogd zeewier per dag.
AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN
Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat.
Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering.
VOEDINGSWAARDEN PER 100 gram |
Energie | 224 Kcal / 937 KJ |
Vetten waarvan verzadigd | 0,5 g 0,1 g |
Koolhydraten waarvan suikers | 21 g 0,2 g |
Vezels | 31 g |
Eiwitten | 18 g |
Zout | 4,4 g |