
Salterra
SALTERRA: INNOVATIEVE PRODUCTEN UIT DE ZILTE ZONE
20 Artikelen
Biologisch op land, in bassins geteeld, fijn zeesla zeewier. Te strooien als topping, smaakmaker en zoutalternatief over vele gerechten. Zeesla heeft een intense zeesmaak, zoals mosselen. Ingrediënten: 100% zeesla (Ulva lactuca)* *van biologische oorsprong Herkomst: Israel Kan sporen van VIS, WEEK- en SCHAALDIEREN bevatten GEMIIDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 G Energie (kj / kcal) 1045 / 251 Vetten (g) 1,8 waarvan verzadigde vetzuren (g) 0,8 Koolhydraten (g) 14 waarvan suikers (g) 0 Vezels (g) 37,1 Eiwitten (g) 26,1 Zout (g) 3,75
Ingredienten: Tapiocazetmeel, 43% Oosterschelde zeewier (Ascodophyllum nodosum), zonnebloemolie, zeezout, kruiden, specerijen, azijn. Herkomst: Nederland (Oosterschelde Zeeland) Smaak: De Zeeuwse Zeewier Crisps zijn lekker krokant en je proeft duidelijk de smaak van het 'Oosterschelde' zeewier. Wist je dat de zeewier akkers van Jan Kruijsse liggen in de Oosterschelde, een van de grootste natte natuurgebieden van Nederland. Op de klok en de maan stromen deze akkers ieder etmaal twee keer vol met zuiver zeewater, dit heet eb en vloed en geeft Jan z'n werkdag aan, want alleen als het eb is kan Jan op een duurzame manier oogsten. De Zeeuwse zeewier crisps zijn Zeker Zeeuws, een erkend Zeeuws streekproduct. Gebruik: Dit heerlijk gezonde zeewierzoutje kan je eten als snack of als kroepoek bij de rijst. Serveer het bij een visje of gebruik het als toastje, bijvoorbeeld met zeewier tapenade. AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram Energie 497 Kcal / 2077 KJ Vetten waarvan verzadigd 27 g 2,4 g Koolhydraten waarvan suikers 59 g 0,6 g Vezels 7,1 g Eiwitten 1,3 g Zout 2,4 g
Salterra
Ingredienten: Natuurazijn*, zeeaster (2%). *biologisch Herkomst: De zeeaster is afkomstig van de kwelders bij de Waddenzee. NIEUW!! Azijn met zeeaster BIO 250 ml Het is een ambachtelijk bereide biologische azijn met zeeaster. Zeeaster is een zeegroente en geen zeewier en kan in kleur teruglopen, dit heeft echter geen invloed op de smaak. Smaak: zacht, fris en zilt Gebruik: Heerlijk als basis voor een vinaigrette samen met bijvoorbeeld Salterra zeegroentenolie. Koel en droog bewaren, na openen koel bewaren (4 - 7 'C) *= van biologische oorsprong.
Salterra
Salterra Zeekraalzilt BIO is 100% gedroogde biologische zeekraal, vol zilte mineralen uit zee en kwelder. Kruidige, vezelrijke zoutvervanger. Meer smaak met minder zout. Verpakt in een stazak, handig ook voor navulling van molentjes. De zak is aluminiumvrij, gemaakt van biobased kraftpapier. Zie ook de video over 'het groene zout' met laag natrium gehalte en rijk aan eiwitten, vezels, zink, kalium en vitamine B3: https://youtu.be/dzFpc4HFCnk Biologische zeekraal uit Portugal Geheel natuurlijk, zonder kunstmatige toevoegingen geteeld. Zorgvuldig gedroogd om de zilte smaak te behouden. Zilte mineralen uit zee en kwelder Zeekraal neemt zout op uit oceaan en kwelderbodem. Zeekraalzilt smaakt daarom zout Kruidige vezelrijke zoutvervanger Het zout Zeekraalzilt is niet toegevoegd, maar zit er van nature in. Het bevat relatief weinig "fout" zout (NaCl) en relatief veel "goede" zouten, zoals kalium, magnesium en calcium. Zeekraal is een bron van tal van andere mineralen (o.a. ijzer, koper, mangaan), eiwit en voedingsvezel. Ingrediënten: 100% gedroogde zeekraal (Salicornia europaea) Herkomst: Portugal Gebruik: Voor salade, vis, schaaldieren, pizza en saus, ei- en vele andere gerechten AANVULLENDE INFORMATIE Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Voor meer informatie over zeekraal: https://www.z eekraalwijzer.nl Ook verkrijgbaar in handige flesje met maaldop Zeekraal is een bron van: kalium, chloride, calcium, fosfor, magnesium, ijzer, zink, koper, mangaan en is rijk aan: kalium, chloride, calcium, magnesium GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram Energie 277 Kcal / 1158 KJ Vetten waarvan verzadigde vetzuren 0,41 g 0,28 g Koolhydraten waarvan suikers 56,9 g 4,4 g Voedingsvezels 31,0 g Eiwitten 10 ,1 g Zout waarvan natrium 16,1 g 6,44 g
Salterra
Ingrediënten: TARWEmeel*, scharrelEI (15%), en algen/Nannochloropsis gaditana (1,5%). *van durum tarwe Herkomst: Nederland Eierpasta met algen. Om het scharrelei op een andere manier onder de aandacht te brengen maakt Aalshof verse eierpasta’s. Deze pasta’s zijn in tegenstelling tot de gangbare pasta’s gemaakt van tarwemeel en scharreleieren in plaats van tarwemeel en water. Het is een pasta van 8 mm brede reepjes, waaraan algen zijn toegevoegd voor een licht zilte smaak en groene kleur. Eieren maken de pasta nog voedzamer en smakelijker De opkomst van Algen! Iedereen is dol op de alg, een vriendelijk ogend groen plantje dat rijkelijk in de natuur aanwezig is en over ontzettend veel goede eigenschappen beschikt. Algen kweek je snel en duurzaam. Het enige wat je nodig hebt is een bak met water, wat zonlicht en wat mineralen. Deze zoutwateralg wordt gekweekt in bassins in een kas in de provincie Flevoland. Hier wordt zoutwater onttrokken uit de diepe aardlagen uit de pleistocene periode. Nadat de algen het bassin volledig hebben ingenomen wordt met behulp van een centrifuge de algenmassa gescheiden van het water. Na verdere indroging krijgen we de grondstof voor onze pasta. In de pasta geven algen iets extra’s. Door de ziltige smaak en de combinatie van de samenstelling kan men spreken van een Umami smaak; het versterkt de smaak van het product waar men het aan toevoegt. Door de unieke samenstelling van het product is het een uitstekende bron voor Omega-3 vetzuren. Verder bevatten de algen hoogwaardige eiwitten, antioxidanten en vitamines en passen ze uitstekend in een gezonde maaltijd zonder negatieve bijwerkingen. Algenpasta gecombineerd met een lekker visje biedt een smaaksensatie die het gevoel oproept van een heerlijke serene dag aan zee. Gebruik: Een voortreffelijke basis voor al uw gerechten. Recept: kijk onder het kopje Extra informatie AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Allergenen: Tarwe, eieren Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram Energie 376 kcal / 1573 kJ Vetten waarvan verzadigd 2,9 g 0,4 g Koolhydraten waarvan suikers 52,7 g 0,5 g Vezels 9,2 g Eiwitten 13 g Zout <0,05 g
Salterra
Ingredienten: Tapiocazetmeel, 43% Oosterschelde zeewier (Knotswier / Ascodophyllum nodosum), zonnebloemolie, zeezout, kruiden, specerijen, azijn. Herkomst: Nederland (Oosterschelde Zeeland) Smaak: De Zeeuwse Zeewier Crisps zijn lekker krokant en je proeft duidelijk de smaak van het 'Oosterschelde' zeewier. Wist je dat de zeewier akkers van Jan Kruijsse liggen in de Oosterschelde, een van de grootste natte natuurgebieden van Nederland. Op de klok en de maan stromen deze akkers ieder etmaal twee keer vol met zuiver zeewater, dit heet eb en vloed en geeft Jan z'n werkdag aan, want alleen als het eb is kan Jan op een duurzame manier oogsten. De Zeeuwse zeewier crisps zijn Zeker Zeeuws, een erkend Zeeuws streekproduct. Gebruik: Dit heerlijk gezonde zeewierzoutje kan je eten als snack of als kroepoek bij de rijst. Serveer het bij een visje of gebruik het als toastje, bijvoorbeeld met zeewier tapenade. AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram Energie 497 Kcal / 2077 KJ Vetten waarvan verzadigd 27 g 2,4 g Koolhydraten waarvan suikers 59 g 0,6 g Vezels 7,1 g Eiwitten 1,3 g Zout 2,4 g
Salterra
Kruidige vezelrijke zoutvervanger De zoute smaak van Zeekraalzilt is niet toegevoegd, maar zit er van nature in: relatief weinig "fout" zout (NaCl) relatief veel "goede" zouten, zoals kalium, magnesium en calcium. Zeekraal is een bron van talrijke andere mineralen (oa. ijzer, koper, mangaan), eiwit en voedingsvezel. Ingrediënten: 100% gedroogde zeekraal (Salicornia bigelovvi) Zeekraal is een bron van: Kalium Chloride Calcium Fosfor Magnesium Ijzer Zink Koper Mangaan Herkomst: Mexico Beschrijving: Salterra ZeekraalZilt is 100% gedroogde zeekraal, vol zilte mineralen uit zee en kwelder. Kruidige, vezelrijke zoutvervanger. In composteerbare navulzak voor strooiflesjes. Zie ook de video over 'het groene zout' met laag natriumgehalte en rijk aan proteïne, vezels, zink, kalium en vitamine B3: https://youtu.be/dzFpc4HFCnk Zeekraal van de Mexicaanse kwelder Geheel natuurlijk, zonder kunstmatige toevoegingen geteeld op puur oceaanwater in Baja California Mexcico. Zorgvuldig gedroogd om de zilte smaak te behouden. Zilte mineralen uit zee en kwelder Zeekraal neemt zout op uit oceaan en kwelderbodem. Zeekraalzilt smaakt daarom zout Gebruik: Voor salade, vis, schaaldieren, pizza en saus, ei- en vele andere gerechten AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Ook verkrijgbaar in poedervorm en in kant en klaar flesje met maaldop. Zeekraal is een bron van: kalium, chloride, calcium, fosfor, magnesium, ijzer, zink, koper, mangaan en is rijk aan: kalium, chloride, calcium, magnesium GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram Energie 142 Kcal / 590 KJ Eiwitten 11,3 g Koolhydraten waarvan suikers 28,8 g 2 g Vetten waarvan verzadigde vetzuren 3 g 0,8 g Voedingvezels 22,5 g Zout waarvan natrium 46,2g 18,5 g
Onze oude vertrouwde ZeekraalZilt hebben we vorig jaar vervangen door een fijne, voordeliger en makkelijker te gebruiken variant. Niet iedereen was daar blij mee, sommige mensen vonden de grove, te malen zeekraal prettiger in gebruik. Speciaal voor die mensen hebben we nu de grove variant weer opgenomen in het assortiment. ZeekraalZilt is de zoutvervanger van de toekomst, nu al verkrijgbaar. Deze geweldige kwelderplant geeft ieder gerecht een heerlijke zilte smaak. Het is Europese biologische 100% gedroogde zeekraal, vol zilte mineralen en daarmee een kruidige, vezelrijke zoutvervanger. Voor salade, vis, pizza en saus. Verpakt in een flesje met handige maaldop om door het fijn malen smaak en geur te versterken. Met 85% minder natrium dan gewoon zout! Het zout in zeekraal is geen keukenzout; het is samengesteld uit een laag Na(Cl) gehalte en bevat daarnaast kalium, magnesium, calcium, ijzer, koper en mangaan. Zeekraal bevat tevens meer dan 60 polyfenolen Ingrediënten: 100% gedroogd zeekraal (Salicornia europaea)* *van biologische oorsprong Zeekraal is een bron van: Kalium Chloride Calcium Fosfor Magnesium IJzer Zink Koper Mangaan Herkomst: Portugal AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram Energie 1158 kJ / 277 kcal Vetten waarvan verzadigd 0,61 g 0,28 g Koolhydraten waarvan suikers 56,9 g 1,5 g Vezels 32 g Eiwitten 10,1 g Zout waarvan natrium 15,3 g 6,13 g
Salterra
Ingrediënten : 100% wakame gedroogd* (Undaria pinnatifida) *van biologische oorsprong Herkomst: Nederland Salterra WakameNL is een door de D utch Seaweed Group in Zeeland's schone Oosterschelde biologisch geteeld zeewier. Met respect en aandacht voor de omgeving wordt de wakame daar in deze zuivere wateren geteeld, op basis van zelf gekweekt uitgangsmateriaal (sporen). Zeker Zeeuws gecertificeerd Wist je dat in het Ritsuryo-systeem , het Japanse rechtssysteem dat in de 8e eeuw op papier werd vastgelegd stond vermeld dat wakame (alsook nori en arame) kon worden gebruikt om belasting mee te betalen. De reden hiervoor was de hoge voedingswaarde van zeewier. Gebruik: Wakame vlokken zijn heerlijk zilte smaakmakers die je bij vele gerechten op een eenvoudige manier kunt gebruiken. Smaak: Wakame heeft een delicate en lichtzoete smaak met een zee aroma; je proeft de zee, net als bij oesters. Met WakameNL proef je umami (de 5 e smaak). Smaak: Wakame heeft een delicate en lichtzoete smaak met een zee aroma; je proeft de zee, net als bij oesters . Met WakameNL proef je umami (de 5 e smaak). Textuur : licht vlezig en vezelachtig Geweekt (ca 10 minuten) : toe te voegen aan salade, soepen of als bijgerecht Geroosterd of gebakken: roerbakken in diverse gerechten, ook als kruiderij te gebruiken Gekookt (10-15 minuten): te combineren met vis, schaal- en weekdieren. Ook toe te voegen aan salades, eigerechten, kroketten, burgers, rijst en pasta Recept: Een leuk recept met wakameNL van Rineke Dijkinga met dit mooie wier. Kan sporen van vis, schaal- en weekdieren bevatten Bewaren: op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Eenmaal geopend in een luchtdichte verpakking bewaren. Aanbevolen dosering: bij dagelijks gebuik tot 5 gram gedroogd per dag. Klik hier voor Zeeuws zeewier in het nieuws : Gemiddelde voedingswaarde per 100 g: Energie: 164 kcal / 675 kJ Vet: 2 g waarvan verzadigd: 1,3 g Koolhydraten: 40,1 g waarvan suikers Vezels: 38,2 g Eiwitten: 15,9 g Zout: 16,4 g
Salterra
Ingrediënten: 100% zeezout. Herkomst: Het grijze Keltisch zeezout wordt op ambachtelijke wijze en met de hand gewonnen in de zoutmoerassen van Guérande (Bretagne, Frankrijk). Wist je dat het zout is gedroogd bij lage temperatuur, waardoor de samenstelling van het zout intact blijft. Het verschil met vochtig zeezout is dus alleen het percentage vocht (ca 4% t.o.v. 6 à 7% bij vochtig zeezout). Sel gris is niet alleen voor menselijke consumptie geschikt. Ook dieren hebben baat bij extra mineralen door toevoeging van dit keukenzout aan het voer of het drinkwater. Of gebruik het als bemesting voor kamer- of tuinplanten of om de grond te mineraliseren. Zelfs als tandpasta wordt Sel gris toegepast. Gebruik: Dit zeer mineraalrijke Keltische grove zeezout is een smaakmaker voor veel gerechten. Heerlijk als marinade voor vis bijvoorbeeld. Als zoutwateroplossing ook ideaal als aanvullend mineralencomplex, ook wel "sole"genoemd. Maar ook te gebruiken voor een verkwikkend voetenbad of tandpasta. Ook voor dieren geschikt. Het zout is natuurzuiver, ongeraffineerd, mineraalrijk (o.a. magnesium, calcium en ijzer) en gedroogd om te gebruiken in een handige zoutmolen. Deze navulbare molen is uitsluitend geschikt voor het malen van gedroogd, grof Keltische zeezout. Inhoud: 70 gram. Ook verkrijgbaar: navulzak van 400 g
Salterra
“Er moet wel iets raadselachtig heiligs zijn aan zout. Het zit in onze tranen en in de zee.” – Khalil Gibran, Libanees-Amerikaanse dichter Ingredienten: Zeezout (90%), gedroogd zeewier (10% dulse/Palmaria palmata, zeesla/Ulva spp., nori/ Porphyra spp.) Herkomst: Zilte mengeling van Keltisch zeezout uit Guerande (Frankrijk) met zeewier uit Bretagne (dulse, zeesla, nori). Zeewier bevat veel waardevolle vitaminen en mineralen, plantaardige eiwitten en vezels. Het is tevens een belangrijke bron van jodium. Hierdoor heeft het zeewier een sterk ontgiftende werking. Het zeewier wordt regelmatig getest op zware metalen en andere ongewenste verontreinigingen en zijn gedroogd bij lage temperatuur, waardoor de waardevolle samenstelling intact is gebleven. Gebruik: Dit zeer mineraalrijke Keltische grove zeezout met zeewier is een smaakmaker voor veel gerechten. Heerlijk over sla, sauzen, ei, aardappels en groente, maar ook als marinade voor vis bijvoorbeeld. En als zoutwateroplossing ook ideaal als aanvullend mineralencomplex. Rijk aan kleur, geur en smaak . Deze 100% natuurlijke smaakmaker is ook heerlijk bij visgerechten, makkelijk te gebruiken door handige zoutmolen. Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Allergenen: Kan sporen van week- en schaaldieren bevatten Inhoud: 55 gram
Ingrediënten: Sesam zaad* (30%), geroosterde hazelnoten * (21%), geroosterde amandelen * (21%), zonnebloempitten*, dulse (Palmaria palmata) zeewier* (8%), knoflook korrels*, komijn poeder*. *Van biologische herkomst Herkomst: Salterra Dukkah is een biologische mix van noten, zaden en specerijen die zijn oorsprong vindt in Egypte. Wist je dat het bijzondere van Salterra Dukkah is dat er zeewier aan toegevoegd is voor een licht zilte en hartige smaak, zodat er geen zout nodig is. Gebruik: Lekker over salades, door de rijst en als dip met brood en olijfolie, maar ook in een poke bowl. Recept: Zie exta informatie Allergenen: bevat sesamzaad en noten (hazelnoten en amandelen) Geen zout toegevoegd. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram Energie 2460 kJ / 590 kcal Vetten waarvan verzadigde vetzuren 50,2 g 4,3 g Koolhydraten waarvan suikers 7,8 g 3,7 g Voedingsvezels 5,2 g Eiwitten 22,8 g Zout 0,025 g
Salterra
Het pakket bevat: Salterra Dukkah - een biologische mix van noten, zaden en specerijen die zijn oorsprong vindt in Egypte. Het bijzondere van Salterra Dukkah is dat er zeewier aan toegevoegd is voor een licht zilte en hartige smaak, zodat er geen zout nodig is. Lekker over salades, door de rijst en als dip met brood en olijfolie. https://www.wereldvanzeewier.nl/voeding/dukkah-met-dulse-zeewier-en-komijn-bio-60g Salterra Zeekraalzilt fijn - 100% gedroogde zeekraal, vol zilte mineralen uit zee en kwelder. Kruidige, vezelrijke zoutvervanger. In handig flesje met doseerdop. https://www.wereldvanzeewier.nl/voeding/zeekraalzilt-30-g Wakame gemalen BIO - door de Dutch Seaweed Group in de Oosterschelde (Schelphoek) biologisch geteeld zeewier. Met respect en aandacht voor de omgeving wordt de wakame daar in deze zuivere wateren geteeld, op basis van zelf gekweekt uitgangsmateriaal (sporen) , Umami natriumarm alternatief voor zout https://www.wereldvanzeewier.nl/voeding/zeeuws-geteelde-wakame-20-g
Salterra
Ingrediënten: Water, mosterdzaad* , azijn*, 10% zeewier* (wakame / Undaria pinnatifida), zeezout *van biologische oorsprong. Herkomst: Nederland Smaak: Het is een ambachtelijk bereide biologische mosterd met een zuurtje en een zilte ondertoon van zeewier. Gebrui k: De fijne structuur leent zich uitstekend voor het verwerken van de mosterd in soepen en sauzen. Maar natuurlijk ook heerlijk op je boterham met kaas, zeewierkroketje, bij de vis of in een dressing voor de salade. Het is een mosterd voor de echte liefhebber. AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten. Bewaaradvies: Koel en droog bewaren. Na openen koel bewaren. Gemiddelde voedingswaarde per 100 g: Energie: 635 kJ / 151 kcal Vetten: 9,0 g waarvan verzadigde vetzuren: 0,7 g Koolhydraten: 8,5 g waarvan suikers: 3,4 g Voedingsvezels: 6,7 g Eiwitten: 6,7 g Zout: 2,1 g
Salterra
Ingredienten: Salterra ZeekraalZilt is 100% gedroogde zeekraal (Salicornia bigelovii), vol zilte mineralen uit zee en kwelder . Geheel natuurlijk, zonder kunstmatige toevoegingen. Zeekraal is een bron van: Kalium Chloride Calcium Fosfor Magnesium Ijzer Zink Koper Mangaan Herkomst: Zeekraal van de Mexicaanse kwelder. geteeld op puur oceaanwater in Baja California Mexcico. Smaak: Kruidige, vezelrijke zoutvervanger. Zorgvuldig gedroogd om de zilte smaak te behouden. Zie ook de video over 'het groene zout' met laag natrium gehalte en rijk aan eiwitten, vezels, zink, kalium en vitamine B3: Het Groene ZOUT Gebruik: Verpakt in een flesje met handige doseerdop waardoor maatwerk mogelijk is. Voor salade, vis, schaaldieren, pizza en saus, ei- en vele andere gerechten. Niet meekoken maar pas na de bereiding toevoegen aan uw gerecht. Maar kan wel toegevoegd worden als zoutvervanger in bv uw gehaktballetje. Het zout in Zeekraalzilt is niet toegevoegd, maar zit er van nature in. Het bevat relatief weinig "fout" zout (NaCl) en relatief veel "goede" zouten, zoals kalium, magnesium en calcium. Zeekraal is een bron van tal van andere mineralen (o.a. ijzer, koper, mangaan), eiwit en voedingsvezel. AANVULLENDE INFORMATIE Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Voor meer informatie over zeekraal: https://www.z eekraalwijzer.nl Ook verkrijgbaar in handige navul verpakking GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram Energie 142 Kcal / 590 KJ Vetten waarvan verzadigde vetzuren 3 g 0,8 g Koolhydraten waarvan suikers 28,8 g 2 g Voedingsvezels 22,5 g Eiwitten 11,3 g Zout waarvan natrium 46,2g 18,5 g
LET OP: -op veler verzoek- NU IN GROTERE POT (300 ml) Ingrediënten: Zonnebloemolie*, eigeel*, 7,5% zeewier (wakame/Undaria pinnatifida)*, azijn*, MOSTERD*(water, azijn*, MOSTERDZAAD*, zout, kurkuma*), TARWE glucosestroop*, bindmiddel (Xantaangom)*, zout. Herkomst: Nederland NIEUW!! Mayonaise met wakame BIO 300 ml Het is een ambachtelijk bereide biologische mayonaise met een zilte ondertoon van zeewier. Frisse smaakmaker met wakame zeewier. Een heerlijke zilte mayonaise. Smaak: een zachte frisse smaak, romig en zilt Gebruik: leent zich uitstekend voor een klodder bij je patatje maar ook heerlijk als dressing in de salade of bij vis. AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Kan sporen van VIS, WEEK- en SCHAALDIEREN bevatten. Koel en droog bewaren, na openen koel bewaren (4 - 7 'C) *= van biologische oorsprong. Gemiddelde voedingswaarde per 100 g: Energie: 3060 kJ / 744 kcal Vetten: 81,75 g waarvan verzadigde vetzuren: 9,4 g Koolhydraten: 0,9 g waarvan suikers: 0,58 g Voedingsvezels: 1,7 g Eiwitten: 1,03 g Zout: 0,9 g
Salterra
Keltisch zeezout met zee-eik zeewier optraditionele wijze gerookt, zonder aroma. Te gebruiken om je gerechten een zilte rooksmaak te geven. Ingrediënten: Bretons zeezout, zeewier (2% zee-eik / fucus ) Kan sporen van VIS, WEEK- en SCHAALDIEREN bevatten. Meer informatie over zilte groenten, zeewier en zilte landbouw vind je op www.salterra.nl
Salterra
Ingredienten: Salterra ZeekraalZilt fijn is 100% gedroogde zeekraal (Salicornia bigelovii), vol zilte mineralen uit zee en kwelder . Geheel natuurlijk, zonder kunstmatige toevoegingen. Zeekraal is een bron van: Kalium / Chloride/ Calcium/ / Fosfor/ Magnesium/ Ijzer/ Zink/ Koper/ Mangaan. Herkomst: Mexico Zeekraal van de Mexicaanse kwelder. geteeld op puur oceaanwater in Baja California Mexcico. Smaak: Kruidig en zilt. Zorgvuldig gedroogd om de zilte smaak te behouden. Zie ook de video over 'het groene zout' met laag natrium gehalte en rijk aan eiwitten, vezels, zink, kalium en vitamine B3: Het Groene ZOUT Gebruik: Verpakt in een flesje met handige doseerdop waardoor maatwerk mogelijk is. Voor salade, vis, schaaldieren, pizza en saus, ei- en vele andere gerechten. Niet meekoken maar pas na de bereiding toevoegen aan uw gerecht. Maar kan wel toegevoegd worden als zoutvervanger in bv uw gehaktballetje. Het zout in Zeekraalzilt is niet toegevoegd, maar zit er van nature in. Het bevat relatief weinig "fout" zout (NaCl) en relatief veel "goede" zouten, zoals kalium, magnesium en calcium. Zeekraal is een bron van tal van andere mineralen (o.a. ijzer, koper, mangaan), eiwit en voedingsvezel. AANVULLENDE INFORMATIE Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Voor meer informatie over zeekraal: https://www.z eekraalwijzer.nl Ook verkrijgbaar in handige navul verpakking GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram Energie 142 Kcal / 590 KJ Vetten waarvan verzadigde vetzuren 3 g 0,8 g Koolhydraten waarvan suikers 28,8 g 2 g Voedingsvezels 22,5 g Eiwitten 11,3 g Zout waarvan natrium 46,2g 18,5 g
Salterra
Te gebruiken als dressing of in een vinaigrette, bijvoorbeeld samen met Salterra azijn met zeeaster , over de salade en als dip met bijvoorbeeld stokbrood. Ingrediënten: Zonnebloemolie, 3% zeegroenten: zeesla (Ulva lactuca), zee-eik (Fucus serratus), zeekraal (salicornia) Meer informatie over zilte groenten, zeewier en zilte landbouw vind je op www.salterra.nl
Ingrediënten : 100% wakame gedroogd* (Undaria pinnatifida) *van biologische oorsprong Herkomst: Nederland WakameNL is een door de D utch Seaweed Group in Zeeland's schone Oosterschelde biologisch geteeld zeewier. Met respect en aandacht voor de omgeving wordt de wakame daar in deze zuivere wateren geteeld, op basis van zelf gekweekt uitgangsmateriaal (sporen). Zeker Zeeuws gecertificeerd Wist je dat in het Ritsuryo-systeem , het Japanse rechtssysteem dat in de 8e eeuw op papier werd vastgelegd stond vermeld dat wakame (alsook nori en arame) kon worden gebruikt om belasting mee te betalen. De reden hiervoor was de hoge voedingswaarde van zeewier. Gebruik: Wakame fijn is een heerlijk, crunchy strooisel te gebruiken als alternatief voor zout. Weinig natrium, veel smaak! In flesje met handige doseerdop Smaak: Wakame heeft een delicate en lichtzoete smaak met een zee aroma; je proeft de zee, net als bij oesters. Met WakameNL proef je umami (de 5 e smaak). Recept: Een leuk recept met wakameNL van Rineke Dijkinga met dit mooie wier. Kan sporen van vis, schaal- en weekdieren bevatten Bewaren: op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Eenmaal geopend in een luchtdichte verpakking bewaren. Aanbevolen dosering: bij dagelijks gebuik tot 5 gram gedroogd per dag. Klik hier voor Zeeuws zeewier in het nieuws : Gemiddelde voedingswaarde per 100 g: Energie: 164 kcal / 675 kJ Vet: 2 g waarvan verzadigd: 1,3 g Koolhydraten: 40,1 g waarvan suikers Vezels: 38,2 g Eiwitten: 15,9 g Zout: 16,4 g