Omschrijving: Biologische Furikake met handgeoogst zeewier uit de Portugese wateren bij Galicie Noord-Spanje. Als je alleen de naam furikake hoort, denk je misschien dat je het nog nooit gegeten hebt. Maar voor iedereen die wel eens sushi of andere Japanse gerechten heeft gegeten, is de kans groot dat je het toch al een keer geproefd hebt! Het wordt namelijk gebruikt als topping op veel verschillende gerechten: als smaakmaker voor gekookte rijst, op (rauwe) vis, salade, noedelsoep en ook over sushi of in je poké bowl. Wat is dit veelzijdige goedje dan precies? We vertellen je er alles over.
Ingrediënten: Witte en zwarte sesam zaadjes*, zeesla (Ulva rigida)*, Nori (Porphyra spp)*, Wakame (Undaria pinnatifida)* en zout *van biologische oorsprong
Herkomst: Galicie, Spanje
Gebruik: strooi het direct in bereide gerechten, rijst, pasta en nog veel meer recepten
Allergenen: kan sporen van weekdieren, vis en schaaldieren bevatten.
Referentiewaarde voor voedingsstoffen. Ongeveer 26 g product bevat 150 µg jodium
GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram |
Energie | 675 kJ / 163kcal |
Vetten
waarvan verzadigde vetzuren | 21 g
2,4g |
Koolhydraten
waarvan suikers | 2,6 g
0 g |
Voedingsvezels | 3,7 g |
Eiwitten | 1,5 g |
Zout | 1,7 g |