opc_loader
Grootste assortiment Europees zeewier
Biologisch gecertificeerd
Gratis verzending in NL vanaf 35,- 
Levering in de hele EU

Keltisch grof zeezout 70 g

Artikelnr: 3032

“Er moet wel iets raadselachtig heiligs zijn aan zout. Het zit in onze tranen en in de zee.”
– Khalil Gibran, Libanees-Amerikaanse dichter

Salterra Keltisch zeezout. Ongeraffineerd, mineraalrijk,  grof Keltisch gedroogd zeezout uit Guerande (Frankrijk) in fles met handige maaldop. 'Powered by the sea'.

3,95
  • Grootste assortiment Europees zeewier
  • Biologisch gecertificeerd
  • Gratis verzending vanaf 35,- in NL
  • Levering in de hele EU
Artikelnummers
EAN:
8717953146571

Ingrediënten: 100% zeezout.

Herkomst: Het grijze Keltisch zeezout wordt op ambachtelijke wijze en met de hand gewonnen in de zoutmoerassen van Guérande (Bretagne, Frankrijk). 

Wist je dat het zout is gedroogd bij lage temperatuur, waardoor de samenstelling van het zout intact blijft. Het verschil met vochtig zeezout is dus alleen het percentage vocht (ca 4% t.o.v. 6 à 7% bij vochtig zeezout). Sel gris is niet alleen voor menselijke consumptie geschikt. Ook dieren hebben baat bij extra mineralen door toevoeging van dit keukenzout aan het voer of het drinkwater. Of gebruik het als bemesting voor kamer- of tuinplanten of om de grond te mineraliseren. Zelfs als tandpasta wordt Sel gris toegepast.

Gebruik: Dit zeer mineraalrijke Keltische grove zeezout is een smaakmaker voor veel gerechten. Heerlijk als marinade voor vis bijvoorbeeld. Als zoutwateroplossing ook ideaal als aanvullend mineralencomplex, ook wel "sole"genoemd. Maar ook te gebruiken voor een verkwikkend voetenbad of tandpasta. Ook voor dieren geschikt.

Het zout is natuurzuiver, ongeraffineerd, mineraalrijk (o.a. magnesium, calcium en ijzer) en gedroogd om te gebruiken in een handige zoutmolen.

Deze navulbare molen is uitsluitend geschikt voor het malen van gedroogd, grof Keltische zeezout. 

Inhoud: 70 gram.

Steeds vaker heeft men het over Keltisch zeezout. Maar wat is dat nu eigenlijk en waarin verschilt het van gewoon zeezout?

2000 jaar ambachtelijk

In Guérande (Frankrijke) liggen nog steeds de door de Kelten aangelegde zoutmoerassen. Zij lieten zeewater naar binnen stromen via een ingenieus kanalenstelsel, waarbij het zout van het ene naar het andere ondiepe bassin werd geleid. Het gehele proces duurde zo’n twee weken, waarna het zout in het laatste bassin door de zon gedroogd werd en handmatig opgeschept. Vandaag de dag wordt in Guérande nog op exact dezelfde manier zout gewonnen als de Kelten dit meer dan 2000 jaar geleden deden. Door absorptie van mineralen uit de klei van de bodems van de zoutmoerassen krijgt het zout zijn lichtgrijze kleur. De wisselwerking tussen klei en zeewater zorgt niet alleen voor zuivering, maar biedt ook ruimte aan verschillende mineralen en spoorelementen en zorgt voor daling van het gehalte aan natriumchloride tot onder de 90% (ca. 33% natrium en ca. 54% chloride). Bij gewoon zeezout is het natriumchloridegehalte 97 tot 99%. Hierdoor is de smaak en het mondgevoel van Keltische zeezout romig zacht en onvergelijkbaar met ander (zee)zout.

Ambachtelijk, eerlijk en puur natuur!

  • Handmatig en traditioneel gewonnen
  • Romig zacht van smaak
  • Zongedroogd, onbewerkt en zonder toevoegingen
  • Natuurzuiver en mineraalrijk
  • Minder natrium dan gewoon zeezout

Keltisch zeezout past in een biologisch en bewust leven en is al geadviseerd door vele voedingsdeskundigen en therapeuten.

Keltisch grof zeezout 70 g heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Keltisch grof zeezout 70 g


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items