Codium zeewier is biologisch gecertificeerd en met de hand verzameld zeewier in de natuurlijke omgeving van het zeewier aan de kust van Galicië (Golf van Biskaje en Portugese wateren). Donkergroen zeewier. Zeer intense mariene smaak.
Gebruik
Klaar voor gebruik in handig strooiflesje. Voeg direct als extra ingrediënt toe aan het eind van de bereiding bij het maken van vinaigrettes, tartaar, sauzen, crèmes, soepen, rijst en bijgerechten. Ook voor vis, vlees, kroketten en roerei.
Algemeen: bij dagelijks gebruik is de aanbevolen dosering is ongeveer 5 gram zeewier per dag.
Ingrediënten: Codium spp. van biologische oorsprong
AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN
Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat.
Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis en kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten.
VOEDINGSWAARDEN | PER 100 G |
Energie (kj / kcal) | 619 / 149 |
Vetten (g) | 3,1 |
waarvan verzadigde vetzuren (g) | 1 |
Koolhydraten (g) | 4,4 |
waarvan suikers (g) | 0 |
Vezels (g) | 23 |
Eiwitten (g) | 14 |
Zout (g) | 35,7 |