Ingrediënten: Codium spp. van biologische oorsprong
Herkomst: Codium zeewier is biologisch gecertificeerd en met de hand verzameld zeewier in de natuurlijke omgeving van het zeewier aan de kust van Galicië (Golf van Biskaje en Portugese wateren).
Wist je dat Codium, in het Nederlands, ook wel viltwier wordt genoemd. Die Nederlandse benaming dankt het donkergroene zeeplantje aan zijn stevige sponsachtige buisvormige vertak-kingen die recht op staan en wel tot ca 5mm dik en tot 40 centimeter lang kunnen worden en waarop een harig dons zicht- en voelbaar is, wat het plantje een viltige feel geeft.
De Engelse benamingen voor deze variant spreken dan weer tot een heel andere verbeelding. Van dead man’s fingers tot stag seaweed en oyster thief.
Smaak: Dit donkergoene zeewier heeft de intense volle smaak van de zee.
Gebruik: Dit fijngemalen zeewier, in poedervorm, zit in een handig strooiflesje en is klaar voor gebruik. Voeg direct als extra ingrediënt toe aan het eind van de bereiding bij het maken van vinaigrettes, tartaar, sauzen, crèmes, soepen, rijst en bijgerechten. Ook voor bij vis, vlees, kroketten en roerei.
Algemeen: bij dagelijks gebruik is de aanbevolen dosering is ongeveer 5 gram zeewier per dag.
AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN
Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat.
Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis en kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten.
VOEDINGSWAARDEN | PER 100 G |
Energie (kj / kcal) | 619 / 149 |
Vetten (g) | 3,1 |
waarvan verzadigde vetzuren (g) | 1 |
Koolhydraten (g) | 4,4 |
waarvan suikers (g) | 0 |
Vezels (g) | 23 |
Eiwitten (g) | 14 |
Zout (g) | 35,7 |