opc_loader
Grootste assortiment Europees zeewier
Biologisch gecertificeerd
Gratis verzending in NL vanaf 35,- 
Levering in de hele EU

Grof Keltisch gedroogd zeezout met zeewier 65 g

Artikelnr: 1302

Ongeraffineerd, mineraalrijk grof Keltisch gedroogd zeezout uit Guerande (Frankrijk) met zeewier

5,95
  • Grootste assortiment Europees zeewier
  • Biologisch gecertificeerd
  • Gratis verzending vanaf 35,- in NL
  • Levering in de hele EU
Artikelnummers
EAN:
8719189388015

“Er moet wel iets raadselachtig heiligs zijn aan zout. Het zit in onze tranen en in de zee.”
– Khalil Gibran, Libanees-Amerikaanse dichter

Ingrediënten: Zeezout (90%), gedroogd zeewier (10% dulse/Palmaria palmata, zeesla/Ulva sp., nori/ Porphyra sp.) 

Herkomst: Verrassende mengeling van Keltisch zeezout uit Guerande met biologisch zeewier uit Bretagne (dulse, zeesla, nori).

Smaak: Rijk aan kleur, smaak en geur.

Gebruik: Dit zeer mineraalrijke Keltische grove zeezout met biologisch zeewier is een smaakmaker voor veel gerechten. Heerlijk over sla, sauzen, ei, aardappels en groente, maar ook als marinade voor vis bijvoorbeeld. Deze 100% natuurlijke smaakmaker is heerlijk bij visgerechten in handige zoutmolen. En als zoutwateroplossing ook ideaal als aanvullend mineralencomplex.

"Sel gris" is niet alleen voor menselijke consumptie geschikt. Ook dieren hebben baat bij extra mineralen door toevoeging van dit keukenzout aan het voer of het drinkwater. Of gebruik het als bemesting voor kamer- of tuinplanten of om de grond te mineraliseren. Zelfs als tandpasta wordt Sel gris toegepast.

Zeewier bevat veel waardevolle vitaminen en mineralen, plantaardige eiwitten en vezels. Het is tevens een belangrijke bron van jodium. Hierdoor heeft het zeewier een sterk ontgiftende werking. Bio certificering zorgt voor strikte voorwaarden bij de oogst. Het zeewier wordt regelmatig getest op zware metalen en andere ongewenste verontreinigingen en is gedroogd bij lage temperatuur, waardoor de waardevolle samenstelling intact is gebleven. 

De zoutmolen heeft twee maalstanden: grof en fijn. Standaard is de korrel ingesteld op fijn, maar door het maalwerk uit te trekken, is het ook mogelijk om de korrel wat grover in te stellen.

Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat.

Allergenen: Kan sporen van schaaldieren bevatten

Steed vaker heeft men het over Keltisch zeezout. Maar wat is dat nu eigenlijk en waarin verschilt het van gewoon zeezout?

2000 jaar ambachtelijk

In Guérande liggen nog steeds de door de Kelten aangelegde zoutmoerassen. Zij lieten zeewater naar binnen stromen via een ingenieus kanalenstelsel, waarbij het zout van het ene naar het andere ondiepe bassin werd geleid. Het gehele proces duurde zo’n twee weken, waarna het zout in het laatste bassin door de zon gedroogd werd en handmatig opgeschept. Vandaag de dag wordt in Guérande nog op exact dezelfde manier zout gewonnen als de Kelten dit meer dan 2000 jaar geleden deden. Door absorptie van mineralen uit de klei van de bodems van de zoutmoerassen krijgt het zout zijn lichtgrijze kleur. De wisselwerking tussen klei en zeewater zorgt niet alleen voor zuivering, maar biedt ook ruimte aan verschillende mineralen en spoorelementen en zorgt voor daling van het gehalte aan natriumchloride tot onder de 90% (ca. 33% natrium en ca. 54% chloride). Bij gewoon zeezout is het natriumchloridegehalte 97 tot 99%. Hierdoor is de smaak en het mondgevoel van Keltische zeezout romig zacht en onvergelijkbaar met ander (zee)zout.

Ambachtelijk, eerlijk en puur natuur!

# Handmatig en traditioneel gewonnen
# Romig zacht van smaak
# Zongedroogd, onbewerkt en zonder toevoegingen
# Natuurzuiver en mineraalrijk
# Minder natrium dan gewoon zeezout


Keltisch zeezout past in een biologisch en bewust leven en is al geadviseerd door vele voedingsdeskundigen en therapeuten.

Grof Keltisch gedroogd zeezout met zeewier 65 g heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Grof Keltisch gedroogd zeezout met zeewier 65 g


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: