Breizh Import
8 Artikelen
Breizh Import
“Er moet wel iets raadselachtig heiligs zijn aan zout. Het zit in onze tranen en in de zee.” – Khalil Gibran, Libanees-Amerikaanse dichter Ingrediënten: 100% zeezout. Herkomst: Het grijze Keltisch zeezout wordt op ambachtelijke wijze en met de hand in de zoutmoerassen van Guérande (Bretagne) gewonnen. Gebruik: Dit zeer mineraalrijke Keltische gedroogde grove zeezout is een smaakmaker voor veel gerechten. Heerlijk als marinade voor vis bijvoorbeeld. Als zoutwateroplossing ook ideaal als aanvullend mineralencomplex.. In zak als navulling voor zoutmolen. Keltisch zout is niet alleen voor menselijke consumptie geschikt. Ook dieren hebben baat bij extra mineralen door toevoeging van dit keukenzout aan het voer of het drinkwater. Of gebruik het als bemesting voor kamer- of tuinplanten of om de grond te mineraliseren. Zelfs als tandpasta wordt Sel gris toegepast. Het zout is natuurzuiver, ongeraffineerd, mineraalrijk (o.a. magnesium, calcium en ijzer) Wat is een Sole? Een Sole is een mineraalrijk zoutwater. Door het drinken van een “Sole” krijgt je lichaam vele mineralen binnen die een heilzame werking hebben. Een Sole maken is erg makkelijk. Vul een klein glazen potje met 1/3 grof Keltisch zeezout en 2/3 (bron) water. Schud het mengsel en bewaar het op een donkere en koele plaats. Voeg dagelijks een theelepel van de Sole toe aan een glas water. De Sole zal stimulerend werken en bovendien, ingenomen voor het ontbijt, de spijsvertering op gang brengen.. Zeezout in bad Keltisch zeezout heeft ook een prima werking in bad. Het is een echte zee-ervaring waarbij de vele mineralen in ket zeezout een gezondheid bevorderende werking hebben en ook nog eens een krachtige werking hebben bij een geïrriteerde huid. Doe ca 300 gram grof Keltisch zeezout in bad, of ca 100 gram in een voetenbad.
Breizh Import
“Er moet wel iets raadselachtig heiligs zijn aan zout. Het zit in onze tranen en in de zee.” – Khalil Gibran, Libanees-Amerikaanse dichter Ingrediënten: 100% zeezout. Herkomst: Dit zeer mineraalrijke Keltische fijne zeezout is afkomstig uit het Franse Guerande. Gebruik: Te gebruiken als tafelzout en als smaakmaker voor al uw gerechten. Ook prima om met kruiden te mengen. Cosmetica toepassing als scrubzout. Inhoud: 400 gram.
Breizh Import
Ingrediënten: 100% zeezout. Herkomst: Frankrijk Wist u dat Fleur de sel minder zout is dan fijn keukenzout of gros sel en sommige mensen zelfs de mineralen uit zee proeven. Maar het gaat bij fleur de sel boven alles om de knapperige textuur. Krokant van buiten maar smeltend op de tong, waardoor de zoutbloem zijn smaak geleidelijk afgeeft. Probeer dat op rauwe groente, aardappeltjes uit de oven of een gebakken stukje vlees en je hoeft absoluut geen kenner te zijn om onder de indruk te raken van fleur de sel. Fleur de sel, de ‘Rolls Royce’ van de tafelzouten, is een culinair tafelzout in een sierpot van gerecycled glas. Fleur de sel uit Guerande (Zuid-Bretagne) komt voort uit de nauwe samenwerking tussen natuur en voorvaderlijke bekwaamheid van de zout winner, de "paludier". Op enkele zomeravonden, na de warme uren op de zonovergoten vlakte 'plukt' de paludier het zeldzame Fleur de Sel dat aan de oppervlakte van de zoutpan gekristalliseerd is. Simpelweg gedroogd door de zon zal dit zout, dat van nature rijk is aan mineralen (magnesium, calcium, kalium) de smaak van zowel de meest simpele als meest fijne gerechten verheffen. Ook verkrijgbaar in navulverpakking van 125 g. Voor Fransen is het heel simpel. Een kookliefhebber heeft genoeg aan 3 soorten zout: – gros sel (grof zeezout) voor het kookwater van groente, pasta, rijst of aardappelen (en liefst ‘gros sel gris ‘ = onbewerkt zeezout) – fijn keukenzout voor sauzen, ragouts of ander gerechten – fleur de sel voor het nazouten na het koken en het bestrooien van rauwe groenten, boter, chocolade etc. Omdat juist de textuur bijzonder is bij dit zout is het zonde om fleur de sel tijdens het koken te gebruiken. Je strooit het op het laatste moment over het klare gerecht of over een vers product. Dat overigens ook zoet kan zijn, fleur de sel is heerlijk op karamel of chocolade bijvoorbeeld. Ambachtelijk, eerlijk en puur natuur! Handmatig en traditioneel gewonnen Romig zacht van smaak Zongedroogd, onbewerkt en zonder toevoegingen Natuurzuiver en mineraalrijk Minder natrium dan gewoon zeezout Inhoud: 125 gram
Breizh Import
Ingrediënten: 100% zeezout. Herkomst: Frankrijk Wist u dat Fleur de sel minder zout is dan fijn keukenzout of gros sel en sommige mensen zelfs de mineralen uit zee proeven. Maar het gaat bij fleur de sel boven alles om de knapperige textuur. Krokant van buiten maar smeltend op de tong, waardoor de zoutbloem zijn smaak geleidelijk afgeeft. Probeer dat op rauwe groente, aardappeltjes uit de oven of een gebakken stukje vlees en je hoeft absoluut geen kenner te zijn om onder de indruk te raken van fleur de sel. Fleur de sel, de ‘Rolls Royce’ van de tafelzouten, is een culinair tafelzout in een sierpot van gerecycled glas. Fleur de sel uit Guerande (Zuid-Bretagne) komt voort uit de nauwe samenwerking tussen natuur en voorvaderlijke bekwaamheid van de zout winner, de "paludier". Op enkele zomeravonden, na de warme uren op de zonovergoten vlakte 'plukt' de paludier het zeldzame Fleur de Sel dat aan de oppervlakte van de zoutpan gekristalliseerd is. Simpelweg gedroogd door de zon zal dit zout, dat van nature rijk is aan mineralen (magnesium, calcium, kalium) de smaak van zowel de meest simpele als meest fijne gerechten verheffen. Ook verkrijgbaar in navulverpakking van 125 g. Voor Fransen is het heel simpel. Een kookliefhebber heeft genoeg aan 3 soorten zout: – gros sel (grof zeezout) voor het kookwater van groente, pasta, rijst of aardappelen (en liefst ‘gros sel gris ‘ = onbewerkt zeezout) – fijn keukenzout voor sauzen, ragouts of ander gerechten – fleur de sel voor het nazouten na het koken en het bestrooien van rauwe groenten, boter, chocolade etc. Omdat juist de textuur bijzonder is bij dit zout is het zonde om fleur de sel tijdens het koken te gebruiken. Je strooit het op het laatste moment over het klare gerecht of over een vers product. Dat overigens ook zoet kan zijn, fleur de sel is heerlijk op karamel of chocolade bijvoorbeeld. Ambachtelijk, eerlijk en puur natuur! Handmatig en traditioneel gewonnen Romig zacht van smaak Zongedroogd, onbewerkt en zonder toevoegingen Natuurzuiver en mineraalrijk Minder natrium dan gewoon zeezout Inhoud: 200 gram.
Breizh Import
“Er moet wel iets raadselachtig heiligs zijn aan zout. Het zit in onze tranen en in de zee.” – Khalil Gibran, Libanees-Amerikaanse dichter Ingrediënten: 100% zeezout. Herkomst: Het grijze Keltisch zeezout wordt op ambachtelijke wijze en met de hand in de zoutmoerassen van Guérande (Bretagne) gewonnen. Het is gedroogd bij lage temperatuur, waardoor de samenstelling van het zout intact blijft. Het verschil met vochtig zeezout is dus alleen het percentage vocht (ca 4% t.o.v. 6 à 7% voor het vochtig zeezout). Gebruik: Dit zeer mineraalrijke Keltische grove zeezout is een smaakmaker voor veel gerechten. Heerlijk als marinade voor vis bijvoorbeeld. Als zoutwateroplossing ook ideaal als aanvullend mineralencomplex. Sel gris is niet alleen voor menselijke consumptie geschikt. Ook dieren hebben baat bij extra mineralen door toevoeging van dit keukenzout aan het voer of het drinkwater. Of gebruik het als bemesting voor kamer- of tuinplanten of om de grond te mineraliseren. Zelfs als tandpasta wordt Sel gris toegepast. Het zout is natuurzuiver, ongeraffineerd, mineraalrijk (o.a. magnesium, calcium en ijzer) en gedroogd* om te gebruiken in een handige zoutmolen. Deze navulbare molen is uitsluitend geschikt voor het malen van gedroogd , grof Keltische zeezout. De zoutmolen heeft twee maalstanden: grof en fijn. Standaard is de korrel ingesteld op fijn, maar door het maalwerk uit te trekken, is het ook mogelijk om de korrel wat grover in te stellen. Inhoud: 80 gram.
Breizh Import
“Er moet wel iets raadselachtig heiligs zijn aan zout. Het zit in onze tranen en in de zee.” – Khalil Gibran, Libanees-Amerikaanse dichter Ingrediënten: Zeezout (90%), gedroogd zeewier (10% dulse/Palmaria palmata, zeesla/Ulva sp., nori/ Porphyra sp.) Herkomst: Verrassende mengeling van Keltisch zeezout uit Guerande met biologisch zeewier uit Bretagne (dulse, zeesla, nori). Smaak: Rijk aan kleur, smaak en geur. Gebruik: Dit zeer mineraalrijke Keltische grove zeezout met biologisch zeewier is een smaakmaker voor veel gerechten. Heerlijk over sla, sauzen, ei, aardappels en groente, maar ook als marinade voor vis bijvoorbeeld. Deze 100% natuurlijke smaakmaker is heerlijk bij visgerechten in handige zoutmolen. En als zoutwateroplossing ook ideaal als aanvullend mineralencomplex. "Sel gris" is niet alleen voor menselijke consumptie geschikt. Ook dieren hebben baat bij extra mineralen door toevoeging van dit keukenzout aan het voer of het drinkwater. Of gebruik het als bemesting voor kamer- of tuinplanten of om de grond te mineraliseren. Zelfs als tandpasta wordt Sel gris toegepast. Zeewier bevat veel waardevolle vitaminen en mineralen, plantaardige eiwitten en vezels. Het is tevens een belangrijke bron van jodium. Hierdoor heeft het zeewier een sterk ontgiftende werking. Bio certificering zorgt voor strikte voorwaarden bij de oogst. Het zeewier wordt regelmatig getest op zware metalen en andere ongewenste verontreinigingen en is gedroogd bij lage temperatuur, waardoor de waardevolle samenstelling intact is gebleven. De zoutmolen heeft twee maalstanden: grof en fijn. Standaard is de korrel ingesteld op fijn, maar door het maalwerk uit te trekken, is het ook mogelijk om de korrel wat grover in te stellen. Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Allergenen: Kan sporen van schaaldieren bevatten
Breizh Import
“Er moet wel iets raadselachtig heiligs zijn aan zout. Het zit in onze tranen en in de zee.” – Khalil Gibran, Libanees-Amerikaanse dichter Ingrediënten: 100% zeezout. Herkomst: Het grijze Keltisch zeezout wordt op ambachtelijke wijze en met de hand in de zoutmoerassen van Guérande (Bretagne) gewonnen. Gebruik: Dit zeer mineraalrijke Keltische grove zeezout is een smaakmaker voor veel gerechten. Heerlijk als marinade voor vis bijvoorbeeld. Als zoutwateroplossing ook ideaal als aanvullend mineralencomplex.N.B. Niet geschikt voor navulling in zoutmolen. Sel gris is niet alleen voor menselijke consumptie geschikt. Ook dieren hebben baat bij extra mineralen door toevoeging van dit keukenzout aan het voer of het drinkwater. Of gebruik het als bemesting voor kamer- of tuinplanten of om de grond te mineraliseren. Zelfs als tandpasta wordt Sel gris toegepast. Het zout is natuurzuiver, ongeraffineerd, mineraalrijk (o.a. magnesium, calcium en ijzer) Het is vochtig zeezout (ca 6 à 7% vochtig zeezout). Wat is een Sole? Een Sole is een mineraalrijk zoutwater. Door het drinken van een “Sole” krijgt je lichaam vele mineralen binnen die een heilzame werking hebben. Een Sole maken is erg makkelijk. Vul een klein glazen potje met 1/3 grof Keltisch zeezout en 2/3 (bron) water. Schud het mengsel en bewaar het op een donkere en koele plaats. Voeg dagelijks een theelepel van de Sole toe aan een glas water. De Sole zal stimulerend werken en bovendien, ingenomen voor het ontbijt, de spijsvertering op gang brengen.. Zeezout in bad Keltisch zeezout heeft ook een prima werking in bad. Het is een echte zee-ervaring waarbij de vele mineralen in ket zeezout een gezondheid bevorderende werking hebben en ook nog eens een krachtige werking hebben bij een geïrriteerde huid. Doe ca 300 gram grof Keltisch zeezout in bad, of ca 100 gram in een voetenbad.
Breizh Import
“Er moet wel iets raadselachtig heiligs zijn aan zout. Het zit in onze tranen en in de zee.” – Khalil Gibran, Libanees-Amerikaanse dichter Ingrediënten: 100% zeezout. Herkomst: Het grijze Keltisch zeezout wordt op ambachtelijke wijze en met de hand in de zoutmoerassen van Guérande (Bretagne) gewonnen. Gebruik: Dit zeer mineraalrijke Keltische grove zeezout is een smaakmaker voor veel gerechten. Heerlijk als marinade voor vis bijvoorbeeld. Als zoutwateroplossing ook ideaal als aanvullend mineralencomplex.N.B. Niet geschikt voor navulling in zoutmolen. Sel gris is niet alleen voor menselijke consumptie geschikt. Ook dieren hebben baat bij extra mineralen door toevoeging van dit keukenzout aan het voer of het drinkwater. Of gebruik het als bemesting voor kamer- of tuinplanten of om de grond te mineraliseren. Zelfs als tandpasta wordt Sel gris toegepast. Het zout is natuurzuiver, ongeraffineerd, mineraalrijk (o.a. magnesium, calcium en ijzer) Het is vochtig zeezout (ca 6 à 7% vochtig zeezout). Wat is een Sole? Een Sole is een mineraalrijk zoutwater. Door het drinken van een “Sole” krijgt je lichaam vele mineralen binnen die een heilzame werking hebben. Een Sole maken is erg makkelijk. Vul een klein glazen potje met 1/3 grof Keltisch zeezout en 2/3 (bron) water. Schud het mengsel en bewaar het op een donkere en koele plaats. Voeg dagelijks een theelepel van de Sole toe aan een glas water. De Sole zal stimulerend werken en bovendien, ingenomen voor het ontbijt, de spijsvertering op gang brengen.. Zeezout in bad Keltisch zeezout heeft ook een prima werking in bad. Het is een echte zee-ervaring waarbij de vele mineralen in ket zeezout een gezondheid bevorderende werking hebben en ook nog eens een krachtige werking hebben bij een geïrriteerde huid. Doe ca 300 gram grof Keltisch zeezout in bad, of ca 100 gram in een voetenbad.