opc_loader
Grootste assortiment Europees zeewier
Biologisch gecertificeerd
Gratis verzending in NL vanaf 35,- 
Levering in de hele EU

Grof Keltisch zeezout 2,5 kg

Artikelnr: 1304

Ongeraffineerd, mineraalrijk grof Keltisch zeezout uit Guerande (Frankrijk). N.B. Niet geschikt voor navulling in zoutmolen.

8,95
  • Grootste assortiment Europees zeewier
  • Biologisch gecertificeerd
  • Gratis verzending vanaf 35,- in NL
  • Levering in de hele EU

“Er moet wel iets raadselachtig heiligs zijn aan zout. Het zit in onze tranen en in de zee.”
– Khalil Gibran, Libanees-Amerikaanse dichter

Ingrediënten: 100% zeezout.

Herkomst: Het grijze Keltisch zeezout wordt op ambachtelijke wijze en met de hand in de zoutmoerassen van Guérande (Bretagne) gewonnen. 

Gebruik: Dit zeer mineraalrijke Keltische grove zeezout is een smaakmaker voor veel gerechten. Heerlijk als marinade voor vis bijvoorbeeld. Als zoutwateroplossing ook ideaal als aanvullend mineralencomplex.N.B. Niet geschikt voor navulling in zoutmolen.

Sel gris is niet alleen voor menselijke consumptie geschikt. Ook dieren hebben baat bij extra mineralen door toevoeging van dit keukenzout aan het voer of het drinkwater. Of gebruik het als bemesting voor kamer- of tuinplanten of om de grond te mineraliseren. Zelfs als tandpasta wordt Sel gris toegepast.

Het zout is natuurzuiver, ongeraffineerd, mineraalrijk (o.a. magnesium, calcium en ijzer) 

Het is vochtig zeezout (ca 6 à 7% vochtig zeezout).

Wat is een Sole?

Een Sole is een mineraalrijk zoutwater. Door het drinken van een “Sole” krijgt je lichaam vele mineralen binnen die een heilzame werking hebben.

Een Sole maken is erg makkelijk. Vul een klein glazen potje met 1/3 grof Keltisch zeezout en 2/3 (bron) water. Schud het mengsel en bewaar het op een donkere en koele plaats. Voeg dagelijks een theelepel van de Sole toe aan een glas water. De Sole zal stimulerend werken en bovendien, ingenomen voor het ontbijt, de spijsvertering op gang brengen..

Zeezout in bad

Keltisch zeezout heeft ook een prima werking in bad. Het is een echte zee-ervaring waarbij de vele mineralen in ket zeezout een gezondheid bevorderende werking hebben en ook nog eens een krachtige werking hebben bij een geïrriteerde huid. Doe ca 300 gram grof Keltisch zeezout in bad, of ca 100 gram in een voetenbad.

Steeds vaker heeft men het over Keltisch zeezout. Maar wat is dat nu eigenlijk en waarin verschilt het van gewoon zeezout?

2000 jaar ambachtelijk

In Guérande liggen nog steeds de door de Kelten aangelegde zoutmoerassen. Zij lieten zeewater naar binnen stromen via een ingenieus kanalenstelsel, waarbij het zout van het ene naar het andere ondiepe bassin werd geleid. Het gehele proces duurde zo’n twee weken, waarna het zout in het laatste bassin door de zon gedroogd werd en handmatig opgeschept. Vandaag de dag wordt in Guérande nog op exact dezelfde manier zout gewonnen als de Kelten dit meer dan 2000 jaar geleden deden. Door absorptie van mineralen uit de klei van de bodems van de zoutmoerassen krijgt het zout zijn lichtgrijze kleur. De wisselwerking tussen klei en zeewater zorgt niet alleen voor zuivering, maar biedt ook ruimte aan verschillende mineralen en spoorelementen en zorgt voor daling van het gehalte aan natriumchloride tot onder de 90% (ca. 33% natrium en ca. 54% chloride). Bij gewoon zeezout is het natriumchloridegehalte 97 tot 99%. Hierdoor is de smaak en het mondgevoel van Keltische zeezout romig zacht en onvergelijkbaar met ander (zee)zout.

Ambachtelijk, eerlijk en puur natuur!

  • Handmatig en traditioneel gewonnen
  • Romig zacht van smaak
  • Zongedroogd, onbewerkt en zonder toevoegingen
  • Natuurzuiver en mineraalrijk
  • Minder natrium dan gewoon zeezout

Keltisch zeezout past in een biologisch en bewust leven en is al geadviseerd door vele voedingsdeskundigen en therapeuten.

Grof Keltisch zeezout 2,5 kg heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Grof Keltisch zeezout 2,5 kg


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items