opc_loader
Grootste assortiment Europees zeewier
Biologisch gecertificeerd
Gratis verzending in NL vanaf 35,- 
Levering in de hele EU

Keltisch grof zeewierzout 55 g

Artikelnr: 3033

Salterra Keltisch zeewierzout. Ongeraffineerd, mineraalrijk grof Keltisch gedroogd zeezout uit Guerande (Bretagne, Frankrijk) met zeewier. 'Powered by the sea'.

4,95
  • Grootste assortiment Europees zeewier
  • Biologisch gecertificeerd
  • Gratis verzending vanaf 35,- in NL
  • Levering in de hele EU
Artikelnummers
EAN:
8717953146595

“Er moet wel iets raadselachtig heiligs zijn aan zout. Het zit in onze tranen en in de zee.”
– Khalil Gibran, Libanees-Amerikaanse dichter

Ingredienten: Zeezout (90%), gedroogd zeewier (10% dulse/Palmaria palmata, zeesla/Ulva spp., nori/ Porphyra spp.) 

Herkomst: Zilte mengeling van Keltisch zeezout uit Guerande (Frankrijk) met zeewier uit Bretagne (dulse, zeesla, nori).

Zeewier bevat veel waardevolle vitaminen en mineralen, plantaardige eiwitten en vezels. Het is tevens een belangrijke bron van jodium. Hierdoor heeft het zeewier een sterk ontgiftende werking.  Het zeewier wordt regelmatig getest op zware metalen en andere ongewenste verontreinigingen en zijn gedroogd bij lage temperatuur, waardoor de waardevolle samenstelling intact is gebleven. 

Gebruik:  Dit zeer mineraalrijke Keltische grove zeezout met  zeewier is een smaakmaker voor veel gerechten. Heerlijk over sla, sauzen, ei, aardappels en groente, maar ook als marinade voor vis bijvoorbeeld. En als zoutwateroplossing ook ideaal als aanvullend mineralencomplex. Rijk aan kleur, geur en smaak. Deze 100% natuurlijke smaakmaker is ook heerlijk bij visgerechten, makkelijk te gebruiken door handige zoutmolen. 

Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat.

Allergenen: Kan sporen van week- en schaaldieren bevatten

Inhoud: 55 gram

Steeds vaker heeft men het over Keltisch zeezout. Maar wat is dat nu eigenlijk en waarin verschilt het van gewoon zeezout?

2000 jaar ambachtelijk

In Guérande (Frankrijke) liggen nog steeds de door de Kelten aangelegde zoutmoerassen. Zij lieten zeewater naar binnen stromen via een ingenieus kanalenstelsel, waarbij het zout van het ene naar het andere ondiepe bassin werd geleid. Het gehele proces duurde zo’n twee weken, waarna het zout in het laatste bassin door de zon gedroogd werd en handmatig opgeschept. Vandaag de dag wordt in Guérande nog op exact dezelfde manier zout gewonnen als de Kelten dit meer dan 2000 jaar geleden deden. Door absorptie van mineralen uit de klei van de bodems van de zoutmoerassen krijgt het zout zijn lichtgrijze kleur. De wisselwerking tussen klei en zeewater zorgt niet alleen voor zuivering, maar biedt ook ruimte aan verschillende mineralen en spoorelementen en zorgt voor daling van het gehalte aan natriumchloride tot onder de 90% (ca. 33% natrium en ca. 54% chloride). Bij gewoon zeezout is het natriumchloridegehalte 97 tot 99%. Hierdoor is de smaak en het mondgevoel van Keltische zeezout romig zacht en onvergelijkbaar met ander (zee)zout.

Ambachtelijk, eerlijk en puur natuur!

Handmatig en traditioneel gewonnen
Romig zacht van smaak
Zongedroogd, onbewerkt en zonder toevoegingen
Natuurzuiver en mineraalrijk
Minder natrium dan gewoon zeezout
Keltisch zeezout past in een biologisch en bewust leven en is al geadviseerd door vele voedingsdeskundigen en therapeuten.

Keltisch grof zeewierzout 55 g heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Keltisch grof zeewierzout 55 g


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items