Biologisch Iers sea moss poeder, ook wel carrageen of Iers mos poeder genoemd, op vele manieren te gebruiken. Ook wel zeemos genoemd.
Ingredienten: 100% zeewier: Iers sea moss (Chondrus crispus/Iers mos/carrageen)* *van biologische oorsprong.
Herkomst: Ierland
Iers sea moss is een superfood boordevol mineralen en antioxidanten. Het is rijk aan eiwit, jodium, ijzer, natrium, fosfor, magnesium, calcium, koper, zwavel, vitamine A, C en carrageen. In totaal bevat het maar liefst 92 van de 102 mineralen die in het menselijk lichaam actief zijn en daarvan zijn er 15 van de 18 essentiële mineralen,
Smaak: milde schaaldierensmaak
Meer informatie over Iers sea moss vind je bij dr. Sebi ; Wat is Sea moss?
Of anders bij Dr Jetske Ultee
Gebruiksaanwijzing: Voeg 1 theelepel (ca 4 gram) fijn gemalen toe aan je eten, shake of smoothie of warme drank. Of maak er een gel van (zie recept).
Wist je dat je Iers sea moss ook kunt gebruiken als bindmiddel voor soepen en sauzen of taarten, maar tevens, in gelvorm, als gezichts- en haarmasker om de huid te hydrateren?
Recept Gel maken van Iers sea moss:
Neem ongeveer 25 gram Sea Moss en laat het 15 minuten weken. Het zet dan helemaal uit. Spoel het daarna goed af onder de kraan. Haal harde stukjes of lelijke stukjes er tussen uit.
Doe het zeewier in pan en voeg een liter gekookt water toe.
Hou het ongeveer 2 minuten tegen de kook aan en laat 2 minuten doorkoken.
Haal het van het vuur en blendeer het geheel.
Voor een mooie gladde gel kunt je er voor kiezen het geheel te zeven.
Voor een extra vitamine boost, smaak en geur kan je citroensap/sinaasappelsap toevoegen.
Schenk het in een af sluitbare pot en zet het in de koelkast. Het dikt dan nog iets meer in.
Mocht je een dikkere gel willen, gebruik dan meer zeewier en/of minder water. Bovenstaande verhouding maakt lekker gelly maar nog wel vloeibaar
Tip: Zie hier hoe je met ook met andersoortige Sea moss (o.a.Mastocarpus stellatus) kun je gel maken.
Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram
Energie: 686 kJ / 167 kcal
Vetten: 0,4 g
waarvan verzadigd: 0,3 g
Koolhydraten: 53 g
waarvan suikers: <0,1 g
Eiwit: 9,18 g
Zout: 1,94 g