Ingrediënt: Gedroogd biologisch zeewier Dulse (Palmaria palmata)
Herkomst: Zeewier Bacon van 100% biologisch Dulse. Het zeewier is afkomstig uit Europa en is met de hand geplukt!
Wist je dat dulse heel veel eiwitten bevat en daardoor bij uitstek geschikt is als vleesvervanger. Wanneer je dulse, kort, bakt/frituurt in de hete olie wordt de rokerige smaak versterkt en is het alsof je bacon proeft.
Smaak: Volle, rokerige smaak die lijkt op die van zoute bacon.
Gebruik: Bak de blaadjes tot ze groen en knapperig zijn. Andere opties zijn roosteren in de oven, door warme gerechten roeren, weken en in de salades gebruiken. Lekker bij je gebakken eitje of door de stampot in plaats van uitgebakken spekjes.
Dulse is een goede bron van eiwitten, vitaminen, mineralen en bevat weinig natrium en relatief veel jodium.
Algemeen: de aanbevolen dosering is ongeveer 5 gram zeewier per dag.
AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN
Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat.
Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering.
VOEDINGSWAARDEN PER 100 gram |
Energie | 229 Kcal |
Vetten
waarvan verzadigd | 1,4 g
0,3 g |
Koolhydraten
waarvan suikers | 21,2 g
0 g |
Vezels | 37,5 g |
Eiwitten | 14,3 g |
Zout | 3,1 g |