opc_loader
Grootste assortiment Europees zeewier
Biologisch gecertificeerd
Gratis verzending in NL vanaf 35,- 
Levering in de hele EU

Wierenwaaier

Artikelnr: 2009

Handige waaier om zeewieren in Nederland te kunnen herkennen.

19,95
  • Grootste assortiment Europees zeewier
  • Biologisch gecertificeerd
  • Gratis verzending vanaf 35,- in NL
  • Levering in de hele EU

De Wierenwaaier door Ellen Schoenmakers en Guido Krijger

Ellen Schoenmakers is samen met haar partner Guido Krijger eigenaar van Wild Wier, een bedrijf dat zich bezig houdt met het oogsten en verwerken van zeewier.

Ellen en Guido: Zeewier is magisch, het zit bomvol voedingsstoffen en vitamines, sporenelementen en mineralen. Je kunt het eten en op je lijf smeren. Bovendien is het eten van Zeewier als vleesvervanger ook goed voor de Aarde: het leidt niet tot gezondheidsklachten, uitgeputte hulpbronnen en milieuproblemen zoals de vleesconsumptie. Met Wild Wier willen wij een bijdrage leveren aan de bekendheid van dit verse Zeeuwse en duurzame product. Wij willen laten zien dat we kunnen samenleven mét de natuur. De ‘vruchten plukken’ zonder het ecosysteem te verstoren of zelfs (indien mogelijk) een toegevoegde waarde zijn. Zeewier gebruiken is gewoon heel slim en moet van de rand, naar het midden van het bord. Zowel thuis als in de restaurants!

Onlangs gaven ze de  “Wierenwaaier” uit,  een gids voor eetbare en algemene zeewiersoorten in nederland, en was er een uitgebreid artikel over Ellen en Guido in de Volkskrant.

Kijk voor meer informatie op : www.wildwier.nl

Staand of wandelend langs de Zeeuwse ‘rotskust’ kun je met de Wierenwaaier 27 wiersoorten herkennen door hun beschrijvingen en foto’s. Bovendien kom je er ook achter hoe je ze kunt eten en wat de gezondheidsvoordelen zijn. 

De waaier bestaat uit 35 losse bladen (70 bedrukte zijden) van 13×13 cm (met afgeronde hoeken) die met elkaar verbonden zijn met een ring. De waaier is gemaakt van duurzaam watervast ‘stonepaper'(cradle to cradle) en is bedrukt met biologisch afbreekbare inkt.
Let op: Het is in Nederland wettelijk verboden om zonder vergunning zeewier te snijden.

Wierenwaaier heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Wierenwaaier


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items
19,95