opc_loader
Grootste assortiment Europees zeewier
Biologisch gecertificeerd
Gratis verzending in NL vanaf 35,- 
Levering in de hele EU

Kelp 450 mcg jodium BIO 60 caps

Artikelnr: 2505

Biologisch voedingssupplement op basis van kelp met 100% natuurlijk jodium. 1 capsule bevat 450 mcg jodium (300% RI).

20,95 19,95 U bespaart: 5%
  • Grootste assortiment Europees zeewier
  • Biologisch gecertificeerd
  • Gratis verzending vanaf 35,- in NL
  • Levering in de hele EU
Artikelnummers
EAN:
701722601871

 Voedingssupplement van the Cornish Seaweed company met biologische kelp en 100% natuurlijk jodium.

Ingredienten: 520 mg gedroogde biologische kelp (Himanthalia elongata/zeespaghetti, Laminaria digitata/kombu), plantaardige cellulose (capsule)

Herkomst: Verenigd Koninkrijk

 Jodium is een mineraal dat betrokken is bij veel processen in het lichaam. Jodium ondersteunt onder andere de functie van de schildklier, het metabolisme en het zenuwstelsel en draagt bij aan een gezonde huid. 

Jodium komt van nature maar in weinig producten voor, in zeevis, zuivelproducten, eieren en zeewier. In Nederland was een jodiumtekort daardoor lange tijd een probleem. Daarom heeft de overheid ervoor gekozen jodium toe te voegen aan keukenzout en aan bakkerszout,

Inhoud: 60 capsules per pot, 1 capsule bevat 450µg  jodium (=300% RI) RI = Referentie Inname

Dosering: 1 capsule per dag met water innemen, bij voorkeur voor het ontbijt. De aanbevolen dosering niet overschrijden. 

Veiligheid: Deze capsules zijn veilig te gebruiken in de aangegeven dosering. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar en volwassenen tijdens borstvoeding/lactatie. Raadpleeg bij ziekte of medicijngebruik een deskundige voor gebruik.

Voor iedereen die het goede van zeewier wil benutten, maar puur zeewier niet in de dagelijkse voedingspraktijk kan of wil toepassen.

AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN

Kan sporen van WEEK- en SCHAALDIEREN bevatten. 

Dit product bevat géén: suiker, gluten, gist, lactose, soja en kleur-, geur- of smaakstoffen. NON-GMO

Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Eenmaal geopend in een luchtdichte verpakking bewaren.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding. 

Steeds meer consumenten geven de voorkeur aan supplementen met de natuurlijke vorm van jodium in plaats van een synthetisch supplement.¹


Een studie uit 2014 toonde de voordelen van zeewier aan. Suppletie van knotswier (Ascophyllum nodosum) gestandaardiseerd op 356 mcg jodium per dag gedurende twee weken verhoogde bij jonge gezonde vrouwen de jodiumuitscheiding in hun urine, zonder schadelijke invloed op de schildklierfunctie. Zelfs bij vrouwen zonder jodiumtekort (UIC > 100 mcg/L) zou zeewiersuppletie met deze dosering jodium veilig zijn omdat de bovengrens in het urinegehalte (500 mcg/L), waarbij negatieve effecten te verwachten zijn, niet overschreden wordt. Geconcludeerd werd dat de inname van de natuurlijke vorm van jodium uit zeewier veiliger is dan het gebruik van synthetisch kaliumjodide, omdat zeewier het jodium vertraagd afgeeft. Het jodium wordt dan langzamer opgenomen door het lichaam en blijft langer beschikbaar. Synthetisch kaliumjodide wordt makkelijker opgenomen, resulterend in een piekconcentratie, waarna het door het lichaam via de urine weer snel uitgescheiden wordt.²

¹Aquaron R, Delange F, Marchal P et al. L Bioavailability of seaweed iodine in human beings. Cell Mol Biol (Noisy-le-grand) 2002:48(5):563-569.)
²Combet E, Ma ZF, Cousins F. Low-level seaweed supplementation improves iodine status in iodine insufficient women.  Brit J of Nutr 2014; 1-9
 

Kelp 450 mcg jodium BIO 60 caps heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Kelp 450 mcg jodium BIO 60 caps


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items