Zoutvervangers
15 Artikelen
Breizh Import
“Er moet wel iets raadselachtig heiligs zijn aan zout. Het zit in onze tranen en in de zee.” – Khalil Gibran, Libanees-Amerikaanse dichter Ingrediënten: 100% zeezout. Herkomst: Het grijze Keltisch zeezout wordt op ambachtelijke wijze en met de hand in de zoutmoerassen van Guérande (Bretagne) gewonnen. Gebruik: Dit zeer mineraalrijke Keltische gedroogde grove zeezout is een smaakmaker voor veel gerechten. Heerlijk als marinade voor vis bijvoorbeeld. Als zoutwateroplossing ook ideaal als aanvullend mineralencomplex.. In zak als navulling voor zoutmolen. Keltisch zout is niet alleen voor menselijke consumptie geschikt. Ook dieren hebben baat bij extra mineralen door toevoeging van dit keukenzout aan het voer of het drinkwater. Of gebruik het als bemesting voor kamer- of tuinplanten of om de grond te mineraliseren. Zelfs als tandpasta wordt Sel gris toegepast. Het zout is natuurzuiver, ongeraffineerd, mineraalrijk (o.a. magnesium, calcium en ijzer) Wat is een Sole? Een Sole is een mineraalrijk zoutwater. Door het drinken van een “Sole” krijgt je lichaam vele mineralen binnen die een heilzame werking hebben. Een Sole maken is erg makkelijk. Vul een klein glazen potje met 1/3 grof Keltisch zeezout en 2/3 (bron) water. Schud het mengsel en bewaar het op een donkere en koele plaats. Voeg dagelijks een theelepel van de Sole toe aan een glas water. De Sole zal stimulerend werken en bovendien, ingenomen voor het ontbijt, de spijsvertering op gang brengen.. Zeezout in bad Keltisch zeezout heeft ook een prima werking in bad. Het is een echte zee-ervaring waarbij de vele mineralen in ket zeezout een gezondheid bevorderende werking hebben en ook nog eens een krachtige werking hebben bij een geïrriteerde huid. Doe ca 300 gram grof Keltisch zeezout in bad, of ca 100 gram in een voetenbad.
Salterra
Salterra Zeekraalzilt BIO is 100% gedroogde biologische zeekraal, vol zilte mineralen uit zee en kwelder. Kruidige, vezelrijke zoutvervanger. Meer smaak met minder zout. Verpakt in een stazak, handig ook voor navulling van molentjes. De zak is aluminiumvrij, gemaakt van biobased kraftpapier. Zie ook de video over 'het groene zout' met laag natrium gehalte en rijk aan eiwitten, vezels, zink, kalium en vitamine B3: https://youtu.be/dzFpc4HFCnk Biologische zeekraal uit Portugal Geheel natuurlijk, zonder kunstmatige toevoegingen geteeld. Zorgvuldig gedroogd om de zilte smaak te behouden. Zilte mineralen uit zee en kwelder Zeekraal neemt zout op uit oceaan en kwelderbodem. Zeekraalzilt smaakt daarom zout Kruidige vezelrijke zoutvervanger Het zout Zeekraalzilt is niet toegevoegd, maar zit er van nature in. Het bevat relatief weinig "fout" zout (NaCl) en relatief veel "goede" zouten, zoals kalium, magnesium en calcium. Zeekraal is een bron van tal van andere mineralen (o.a. ijzer, koper, mangaan), eiwit en voedingsvezel. Ingrediënten: 100% gedroogde zeekraal (Salicornia europaea) Herkomst: Portugal Gebruik: Voor salade, vis, schaaldieren, pizza en saus, ei- en vele andere gerechten AANVULLENDE INFORMATIE Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Voor meer informatie over zeekraal: https://www.z eekraalwijzer.nl Ook verkrijgbaar in handige flesje met maaldop Zeekraal is een bron van: kalium, chloride, calcium, fosfor, magnesium, ijzer, zink, koper, mangaan en is rijk aan: kalium, chloride, calcium, magnesium GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram Energie 277 Kcal / 1158 KJ Vetten waarvan verzadigde vetzuren 0,41 g 0,28 g Koolhydraten waarvan suikers 56,9 g 4,4 g Voedingsvezels 31,0 g Eiwitten 10 ,1 g Zout waarvan natrium 16,1 g 6,44 g
Zeewaar
Ingredienten: 93% zeezout 7% gedroogd zeewier. Duurzaam geteelde suikerwier (royal kombu) en zeesla plus zeezout voor een 100% natuurlijke smaakversterker. Herkomst: Europa Gebruik: Heerlijk door hartige gerechten, zoals soep, pasta, kip, vis en saus. En een leuk effect over een gekookt eitje. Ideaal ter vervanging van keukenzout. Jodiumrijk. Puur Natuur! AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. Bewaren uit de zon, droog en op kamertemperatuur.
Salterra
Kruidige vezelrijke zoutvervanger De zoute smaak van Zeekraalzilt is niet toegevoegd, maar zit er van nature in: relatief weinig "fout" zout (NaCl) relatief veel "goede" zouten, zoals kalium, magnesium en calcium. Zeekraal is een bron van talrijke andere mineralen (oa. ijzer, koper, mangaan), eiwit en voedingsvezel. Ingrediënten: 100% gedroogde zeekraal (Salicornia bigelovvi) Zeekraal is een bron van: Kalium Chloride Calcium Fosfor Magnesium Ijzer Zink Koper Mangaan Herkomst: Mexico Beschrijving: Salterra ZeekraalZilt is 100% gedroogde zeekraal, vol zilte mineralen uit zee en kwelder. Kruidige, vezelrijke zoutvervanger. In composteerbare navulzak voor strooiflesjes. Zie ook de video over 'het groene zout' met laag natriumgehalte en rijk aan proteïne, vezels, zink, kalium en vitamine B3: https://youtu.be/dzFpc4HFCnk Zeekraal van de Mexicaanse kwelder Geheel natuurlijk, zonder kunstmatige toevoegingen geteeld op puur oceaanwater in Baja California Mexcico. Zorgvuldig gedroogd om de zilte smaak te behouden. Zilte mineralen uit zee en kwelder Zeekraal neemt zout op uit oceaan en kwelderbodem. Zeekraalzilt smaakt daarom zout Gebruik: Voor salade, vis, schaaldieren, pizza en saus, ei- en vele andere gerechten AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Ook verkrijgbaar in poedervorm en in kant en klaar flesje met maaldop. Zeekraal is een bron van: kalium, chloride, calcium, fosfor, magnesium, ijzer, zink, koper, mangaan en is rijk aan: kalium, chloride, calcium, magnesium GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram Energie 142 Kcal / 590 KJ Eiwitten 11,3 g Koolhydraten waarvan suikers 28,8 g 2 g Vetten waarvan verzadigde vetzuren 3 g 0,8 g Voedingvezels 22,5 g Zout waarvan natrium 46,2g 18,5 g
Onze oude vertrouwde ZeekraalZilt hebben we vorig jaar vervangen door een fijne, voordeliger en makkelijker te gebruiken variant. Niet iedereen was daar blij mee, sommige mensen vonden de grove, te malen zeekraal prettiger in gebruik. Speciaal voor die mensen hebben we nu de grove variant weer opgenomen in het assortiment. ZeekraalZilt is de zoutvervanger van de toekomst, nu al verkrijgbaar. Deze geweldige kwelderplant geeft ieder gerecht een heerlijke zilte smaak. Het is Europese biologische 100% gedroogde zeekraal, vol zilte mineralen en daarmee een kruidige, vezelrijke zoutvervanger. Voor salade, vis, pizza en saus. Verpakt in een flesje met handige maaldop om door het fijn malen smaak en geur te versterken. Met 85% minder natrium dan gewoon zout! Het zout in zeekraal is geen keukenzout; het is samengesteld uit een laag Na(Cl) gehalte en bevat daarnaast kalium, magnesium, calcium, ijzer, koper en mangaan. Zeekraal bevat tevens meer dan 60 polyfenolen Ingrediënten: 100% gedroogd zeekraal (Salicornia europaea)* *van biologische oorsprong Zeekraal is een bron van: Kalium Chloride Calcium Fosfor Magnesium IJzer Zink Koper Mangaan Herkomst: Portugal AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram Energie 1158 kJ / 277 kcal Vetten waarvan verzadigd 0,61 g 0,28 g Koolhydraten waarvan suikers 56,9 g 1,5 g Vezels 32 g Eiwitten 10,1 g Zout waarvan natrium 15,3 g 6,13 g
Salterra
Ingrediënten : 100% wakame gedroogd* (Undaria pinnatifida) *van biologische oorsprong Herkomst: Nederland Salterra WakameNL is een door de D utch Seaweed Group in Zeeland's schone Oosterschelde biologisch geteeld zeewier. Met respect en aandacht voor de omgeving wordt de wakame daar in deze zuivere wateren geteeld, op basis van zelf gekweekt uitgangsmateriaal (sporen). Zeker Zeeuws gecertificeerd Wist je dat in het Ritsuryo-systeem , het Japanse rechtssysteem dat in de 8e eeuw op papier werd vastgelegd stond vermeld dat wakame (alsook nori en arame) kon worden gebruikt om belasting mee te betalen. De reden hiervoor was de hoge voedingswaarde van zeewier. Gebruik: Wakame vlokken zijn heerlijk zilte smaakmakers die je bij vele gerechten op een eenvoudige manier kunt gebruiken. Smaak: Wakame heeft een delicate en lichtzoete smaak met een zee aroma; je proeft de zee, net als bij oesters. Met WakameNL proef je umami (de 5 e smaak). Smaak: Wakame heeft een delicate en lichtzoete smaak met een zee aroma; je proeft de zee, net als bij oesters . Met WakameNL proef je umami (de 5 e smaak). Textuur : licht vlezig en vezelachtig Geweekt (ca 10 minuten) : toe te voegen aan salade, soepen of als bijgerecht Geroosterd of gebakken: roerbakken in diverse gerechten, ook als kruiderij te gebruiken Gekookt (10-15 minuten): te combineren met vis, schaal- en weekdieren. Ook toe te voegen aan salades, eigerechten, kroketten, burgers, rijst en pasta Recept: Een leuk recept met wakameNL van Rineke Dijkinga met dit mooie wier. Kan sporen van vis, schaal- en weekdieren bevatten Bewaren: op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Eenmaal geopend in een luchtdichte verpakking bewaren. Aanbevolen dosering: bij dagelijks gebuik tot 5 gram gedroogd per dag. Klik hier voor Zeeuws zeewier in het nieuws : Gemiddelde voedingswaarde per 100 g: Energie: 164 kcal / 675 kJ Vet: 2 g waarvan verzadigd: 1,3 g Koolhydraten: 40,1 g waarvan suikers Vezels: 38,2 g Eiwitten: 15,9 g Zout: 16,4 g
Salterra
Ingrediënten: 100% zeezout. Herkomst: Het grijze Keltisch zeezout wordt op ambachtelijke wijze en met de hand gewonnen in de zoutmoerassen van Guérande (Bretagne, Frankrijk). Wist je dat het zout is gedroogd bij lage temperatuur, waardoor de samenstelling van het zout intact blijft. Het verschil met vochtig zeezout is dus alleen het percentage vocht (ca 4% t.o.v. 6 à 7% bij vochtig zeezout). Sel gris is niet alleen voor menselijke consumptie geschikt. Ook dieren hebben baat bij extra mineralen door toevoeging van dit keukenzout aan het voer of het drinkwater. Of gebruik het als bemesting voor kamer- of tuinplanten of om de grond te mineraliseren. Zelfs als tandpasta wordt Sel gris toegepast. Gebruik: Dit zeer mineraalrijke Keltische grove zeezout is een smaakmaker voor veel gerechten. Heerlijk als marinade voor vis bijvoorbeeld. Als zoutwateroplossing ook ideaal als aanvullend mineralencomplex, ook wel "sole"genoemd. Maar ook te gebruiken voor een verkwikkend voetenbad of tandpasta. Ook voor dieren geschikt. Het zout is natuurzuiver, ongeraffineerd, mineraalrijk (o.a. magnesium, calcium en ijzer) en gedroogd om te gebruiken in een handige zoutmolen. Deze navulbare molen is uitsluitend geschikt voor het malen van gedroogd, grof Keltische zeezout. Inhoud: 70 gram. Ook verkrijgbaar: navulzak van 400 g
Salterra
“Er moet wel iets raadselachtig heiligs zijn aan zout. Het zit in onze tranen en in de zee.” – Khalil Gibran, Libanees-Amerikaanse dichter Ingredienten: Zeezout (90%), gedroogd zeewier (10% dulse/Palmaria palmata, zeesla/Ulva spp., nori/ Porphyra spp.) Herkomst: Zilte mengeling van Keltisch zeezout uit Guerande (Frankrijk) met zeewier uit Bretagne (dulse, zeesla, nori). Zeewier bevat veel waardevolle vitaminen en mineralen, plantaardige eiwitten en vezels. Het is tevens een belangrijke bron van jodium. Hierdoor heeft het zeewier een sterk ontgiftende werking. Het zeewier wordt regelmatig getest op zware metalen en andere ongewenste verontreinigingen en zijn gedroogd bij lage temperatuur, waardoor de waardevolle samenstelling intact is gebleven. Gebruik: Dit zeer mineraalrijke Keltische grove zeezout met zeewier is een smaakmaker voor veel gerechten. Heerlijk over sla, sauzen, ei, aardappels en groente, maar ook als marinade voor vis bijvoorbeeld. En als zoutwateroplossing ook ideaal als aanvullend mineralencomplex. Rijk aan kleur, geur en smaak . Deze 100% natuurlijke smaakmaker is ook heerlijk bij visgerechten, makkelijk te gebruiken door handige zoutmolen. Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Allergenen: Kan sporen van week- en schaaldieren bevatten Inhoud: 55 gram
DeliZee
Ingrediënten: 100% zeewier* (Undaria pinnatifida) *van biologische oorsprong Herkomst : met de hand geoogst aan de kust van Galicie (Golf van Biskaje en Portugese wateren). Gebruik: Wakame poeder kan prima gebruikt worden om smaak, aan het eind van de berreiding, te brengen aan vele gerechten: salade, vis, ei, soepen en sauzen. Algemeen: de aanbevolen maximale dosering is ongeveer 5 gram gedroogd zeewier per dag . AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram Energie 184 Kcal / 771 KJ Vetten waarvan verzadigd 2,5 g 0,3 g Koolhydraten waarvan suikers 5,7 g 0 g Vezels 41 g Eiwitten 14 g Zout 13 g
Salterra
Het pakket bevat: Salterra Dukkah - een biologische mix van noten, zaden en specerijen die zijn oorsprong vindt in Egypte. Het bijzondere van Salterra Dukkah is dat er zeewier aan toegevoegd is voor een licht zilte en hartige smaak, zodat er geen zout nodig is. Lekker over salades, door de rijst en als dip met brood en olijfolie. https://www.wereldvanzeewier.nl/voeding/dukkah-met-dulse-zeewier-en-komijn-bio-60g Salterra Zeekraalzilt fijn - 100% gedroogde zeekraal, vol zilte mineralen uit zee en kwelder. Kruidige, vezelrijke zoutvervanger. In handig flesje met doseerdop. https://www.wereldvanzeewier.nl/voeding/zeekraalzilt-30-g Wakame gemalen BIO - door de Dutch Seaweed Group in de Oosterschelde (Schelphoek) biologisch geteeld zeewier. Met respect en aandacht voor de omgeving wordt de wakame daar in deze zuivere wateren geteeld, op basis van zelf gekweekt uitgangsmateriaal (sporen) , Umami natriumarm alternatief voor zout https://www.wereldvanzeewier.nl/voeding/zeeuws-geteelde-wakame-20-g
Zeeuwsche Zoute
Ingredienten: Zeeuws zeezout met zeeuwse wakame in een pot Herkomst: Het zout en het zeewier vinden allebei hun oorsprong in de Oosterschelde. Het zout wordt gewonnen en door het bedrijf Zeeuwsche Zoute. Deze verwerken het met het zeewier wat gesneden wordt door de Zeeuwse Zeewierhandel. HET VERHAAL VAN ZEEUWSCHE ZOUTEN: WATER WINNEN UIT DE OOSTERSCHELDE Het verhaal van ons zout begint bij de oorsprong: het water uit de Oosterschelde. Het water wordt bij vloed gepompt uit de wateren bij Bruinisse, waar het water extra gezuiverd is door natuurlijke factoren. Vervolgens wordt het water op onze locatie extra gefilterd. Op deze manier kunnen we de hoogste kwaliteit van het zeezout garanderen. INKOKEN VAN HET ZOUT We pompen het water voor het koken door ultrafijne filters om zoveel mogelijk microplastics uit het water te halen. Ook mogelijk vuil, zoals overgebleven zeewier wordt verwijderd zonder dat het zeezout zijn natuurlijke mineraalgehalte verliest. In onze kookketel verwarmen we vervolgens het water. Het zeewater verdampt en wordt steeds zouter. Is het juiste zoutgehalte bereikt? Dan is het zout klaar voor de volgende stap! NAAR DE ZOUTPANNEN Het zout wordt in kleinere, open zoutpannen ondergebracht. Hier verwarmen we met 100% Zeeuwse groene (wind) energie het zoutewater tot de zoutkristallen - in de vorm van piramides - zich ondersteboven op het wateroppervlak kunnen vormen. Zijn de kristallen groot genoeg? Dan zakken ze vanzelf naar de bodem van de pannen en is het tijd voor de volgende stap in het proces. HET OOGSTEN VAN HET ZOUT In dit stadium begint de ware ambacht van het zout maken. Door onze kennis en ervaring met het met de hand oogsten van het zout, weten we precies wanneer onze vlokken de juiste smaak en textuur hebben. Bij de ideale situatie worden de zoutkristallen zorgvuldig uit de pannen geschept en vervolgens langzaam gedroogd in onze zoutovens. De laatste stap is om het zout te verpakken of om nog de laatste touch toe te voegen: het roken of het toevoegen van zeewier of kruiden. Smaak: Je proeft de ultieme ziltige smaak van de Oosterschelde. Veel chef koks hebben kenbaar gemaakt dat de combinatie van zeezout en zeewier zorgt voor een geweldige smaakbeleving. Gebruik het bijvoorbeeld op een stuk goed gebakken vis of geef een boost aan je omelet. Maar ook heerlijk om mee te koken met je rijst, pasta, aardappelen en groenten. Vooral handig als tafelzout.
Salterra
Ingredienten: Salterra ZeekraalZilt is 100% gedroogde zeekraal (Salicornia bigelovii), vol zilte mineralen uit zee en kwelder . Geheel natuurlijk, zonder kunstmatige toevoegingen. Zeekraal is een bron van: Kalium Chloride Calcium Fosfor Magnesium Ijzer Zink Koper Mangaan Herkomst: Zeekraal van de Mexicaanse kwelder. geteeld op puur oceaanwater in Baja California Mexcico. Smaak: Kruidige, vezelrijke zoutvervanger. Zorgvuldig gedroogd om de zilte smaak te behouden. Zie ook de video over 'het groene zout' met laag natrium gehalte en rijk aan eiwitten, vezels, zink, kalium en vitamine B3: Het Groene ZOUT Gebruik: Verpakt in een flesje met handige doseerdop waardoor maatwerk mogelijk is. Voor salade, vis, schaaldieren, pizza en saus, ei- en vele andere gerechten. Niet meekoken maar pas na de bereiding toevoegen aan uw gerecht. Maar kan wel toegevoegd worden als zoutvervanger in bv uw gehaktballetje. Het zout in Zeekraalzilt is niet toegevoegd, maar zit er van nature in. Het bevat relatief weinig "fout" zout (NaCl) en relatief veel "goede" zouten, zoals kalium, magnesium en calcium. Zeekraal is een bron van tal van andere mineralen (o.a. ijzer, koper, mangaan), eiwit en voedingsvezel. AANVULLENDE INFORMATIE Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Voor meer informatie over zeekraal: https://www.z eekraalwijzer.nl Ook verkrijgbaar in handige navul verpakking GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram Energie 142 Kcal / 590 KJ Vetten waarvan verzadigde vetzuren 3 g 0,8 g Koolhydraten waarvan suikers 28,8 g 2 g Voedingsvezels 22,5 g Eiwitten 11,3 g Zout waarvan natrium 46,2g 18,5 g
Salterra
Keltisch zeezout met zee-eik zeewier optraditionele wijze gerookt, zonder aroma. Te gebruiken om je gerechten een zilte rooksmaak te geven. Ingrediënten: Bretons zeezout, zeewier (2% zee-eik / fucus ) Kan sporen van VIS, WEEK- en SCHAALDIEREN bevatten. Meer informatie over zilte groenten, zeewier en zilte landbouw vind je op www.salterra.nl
Salterra
Ingredienten: Salterra ZeekraalZilt fijn is 100% gedroogde zeekraal (Salicornia bigelovii), vol zilte mineralen uit zee en kwelder . Geheel natuurlijk, zonder kunstmatige toevoegingen. Zeekraal is een bron van: Kalium / Chloride/ Calcium/ / Fosfor/ Magnesium/ Ijzer/ Zink/ Koper/ Mangaan. Herkomst: Mexico Zeekraal van de Mexicaanse kwelder. geteeld op puur oceaanwater in Baja California Mexcico. Smaak: Kruidig en zilt. Zorgvuldig gedroogd om de zilte smaak te behouden. Zie ook de video over 'het groene zout' met laag natrium gehalte en rijk aan eiwitten, vezels, zink, kalium en vitamine B3: Het Groene ZOUT Gebruik: Verpakt in een flesje met handige doseerdop waardoor maatwerk mogelijk is. Voor salade, vis, schaaldieren, pizza en saus, ei- en vele andere gerechten. Niet meekoken maar pas na de bereiding toevoegen aan uw gerecht. Maar kan wel toegevoegd worden als zoutvervanger in bv uw gehaktballetje. Het zout in Zeekraalzilt is niet toegevoegd, maar zit er van nature in. Het bevat relatief weinig "fout" zout (NaCl) en relatief veel "goede" zouten, zoals kalium, magnesium en calcium. Zeekraal is een bron van tal van andere mineralen (o.a. ijzer, koper, mangaan), eiwit en voedingsvezel. AANVULLENDE INFORMATIE Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Voor meer informatie over zeekraal: https://www.z eekraalwijzer.nl Ook verkrijgbaar in handige navul verpakking GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram Energie 142 Kcal / 590 KJ Vetten waarvan verzadigde vetzuren 3 g 0,8 g Koolhydraten waarvan suikers 28,8 g 2 g Voedingsvezels 22,5 g Eiwitten 11,3 g Zout waarvan natrium 46,2g 18,5 g
Ingrediënten : 100% wakame gedroogd* (Undaria pinnatifida) *van biologische oorsprong Herkomst: Nederland WakameNL is een door de D utch Seaweed Group in Zeeland's schone Oosterschelde biologisch geteeld zeewier. Met respect en aandacht voor de omgeving wordt de wakame daar in deze zuivere wateren geteeld, op basis van zelf gekweekt uitgangsmateriaal (sporen). Zeker Zeeuws gecertificeerd Wist je dat in het Ritsuryo-systeem , het Japanse rechtssysteem dat in de 8e eeuw op papier werd vastgelegd stond vermeld dat wakame (alsook nori en arame) kon worden gebruikt om belasting mee te betalen. De reden hiervoor was de hoge voedingswaarde van zeewier. Gebruik: Wakame fijn is een heerlijk, crunchy strooisel te gebruiken als alternatief voor zout. Weinig natrium, veel smaak! In flesje met handige doseerdop Smaak: Wakame heeft een delicate en lichtzoete smaak met een zee aroma; je proeft de zee, net als bij oesters. Met WakameNL proef je umami (de 5 e smaak). Recept: Een leuk recept met wakameNL van Rineke Dijkinga met dit mooie wier. Kan sporen van vis, schaal- en weekdieren bevatten Bewaren: op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Eenmaal geopend in een luchtdichte verpakking bewaren. Aanbevolen dosering: bij dagelijks gebuik tot 5 gram gedroogd per dag. Klik hier voor Zeeuws zeewier in het nieuws : Gemiddelde voedingswaarde per 100 g: Energie: 164 kcal / 675 kJ Vet: 2 g waarvan verzadigd: 1,3 g Koolhydraten: 40,1 g waarvan suikers Vezels: 38,2 g Eiwitten: 15,9 g Zout: 16,4 g