opc_loader

Fleur de sel 200 gr in sierpot

Artikelnr: 1307

Culinair tafelzout in een sierpot van gerecycled glas. 

10,95 8,95 U bespaart: 18%
x

Culinair tafelzout in een sierpot van gerecycled glas. Fleur de sel uit Guerande (Zuid-Bretagne) komt voort uit de nauwe samenwerking tussen natuur en voorvaderlijke bekwaamheid van de "paludier". Op enkele zomeravonden, na de warme uren op de zonovergoten vlakte 'plukt' de paludier het zeldzame Fleur de Sel dat aan de oppervlakte van de zoutpan gekristalliseerd is. Simpelweg gedroogd door de zon zal dit zout, dat van nature rijk is aan mineralen (magnesium, calcium, kalium) de smaak van zowel de meest simpele als meest fijne gerechten verheffen. Ook verkrijgbaar in navulverpakking van 125 g.

Gebruik

Te gebruiken als tafelzout voor al uw gerechten, in een mooie sierpot voor op tafel.
Dit zeer mineraalrijke fleur de sel is een culinaire smaakmaker voor veel gerechten.

Ingrediënten: 100% zeezout.

Inhoud: 200 gram.

Steeds vaker heeft men het over Keltisch zeezout. Maar wat is dat nu eigenlijk en waarin verschilt het van gewoon zeezout?

2000 jaar ambachtelijk

In Guérande liggen nog steeds de door de Kelten aangelegde zoutmoerassen. Zij lieten zeewater naar binnen stromen via een ingenieus kanalenstelsel, waarbij het zout van het ene naar het andere ondiepe bassin werd geleid. Het gehele proces duurde zo’n twee weken, waarna het zout in het laatste bassin door de zon gedroogd werd en handmatig opgeschept. Vandaag de dag wordt in Guérande nog op exact dezelfde manier zout gewonnen als de Kelten dit meer dan 2000 jaar geleden deden. Door absorptie van mineralen uit de klei van de bodems van de zoutmoerassen krijgt het zout zijn lichtgrijze kleur. De wisselwerking tussen klei en zeewater zorgt niet alleen voor zuivering, maar biedt ook ruimte aan verschillende mineralen en spoorelementen en zorgt voor daling van het gehalte aan natriumchloride tot onder de 90% (ca. 33% natrium en ca. 54% chloride). Bij gewoon zeezout is het natriumchloridegehalte 97 tot 99%. Hierdoor is de smaak en het mondgevoel van Keltische zeezout romig zacht en onvergelijkbaar met ander (zee)zout.

Ambachtelijk, eerlijk en puur natuur!

  • Handmatig en traditioneel gewonnen
  • Romig zacht van smaak
  • Zongedroogd, onbewerkt en zonder toevoegingen
  • Natuurzuiver en mineraalrijk
  • Minder natrium dan gewoon zeezout

Keltisch zeezout past in een biologisch en bewust leven en is al geadviseerd door vele voedingsdeskundigen en therapeuten.

Fleur de sel 200 gr in sierpot heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Best verkochte artikelen
Laatst bekeken items