Delicatessen
28 Artikelen
Salterra
Ingredienten: Natuurazijn*, zeeaster (2%). *biologisch Herkomst: De zeeaster is afkomstig van de kwelders bij de Waddenzee. NIEUW!! Azijn met zeeaster BIO 250 ml Het is een ambachtelijk bereide biologische azijn met zeeaster. Zeeaster is een zeegroente en geen zeewier) en kan in kleur teruglopen, dit heeft echter geen invloed op de smaak. Smaak: zacht, fris en zilt Gebruik: Heerlijk als basis voor een vinaigrette samen met bijvoorbeeld Salterra zeegroentenolie. AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Kan sporen van VIS, WEEK- en SCHAALDIEREN bevatten. Koel en droog bewaren, na openen koel bewaren (4 - 7 'C) *= van biologische oorsprong.
Seamore
Seamore Wraps, nu met nutri-score A! Ingrediënten: TARWEmeel, water, zeewier (Himanthalia elongata), 5%*, rijsmiddel (E450c, E500), zout, emulgatoren (E471, E450), bevochtigingsmiddel (E422), stabilisator (E412), zuurteregelaar (E296), conserveermiddelen (E282, E202), kleurstof (E141). *biologisch Herkomst: Het zeewier in de wraps is afkomstig uit Ierland en 100% biologisch. Wist je dat Zeewier het voedsel van de toekomst is. Lekker, gezond en duurzaam. Maar hoe haal je het op de borden van mensen? De oprichter van Seamore verwarde pasta met zeewier , vond het geweldig en besloot de rest van de wereld voor de gek te houden met de zeegerechten. Toen ontdekten ze een zeewier dat in spek veranderde: I Sea Bacon. Nu is het tijd om een ander favoriet voedsel te upgraden met zeewier: Zeewier tortilla wraps! Gemaakt met heerlijk zeewier zit deze wrap boordevol goedheid. Smaak: De subtiele smaak werkt goed bij elke vulling. Gebruik: Klaar om te rollen en jezelf gelukkig te eten! Zowel warm als koud te gebruiken Nutri-Score is een voedselkeuze-logo voor levensmiddelen. Het doel van het logo is om consumenten gezondere keuzes te laten maken bij hun aankopen binnen een productgroep. Nutri-Score is een stoplicht-systeem met vijf niveaus, waarbij A de te verkiezen keuze is en E de te vermijden keuze AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Niet geschikt voor mensen met glutenbevattende granen-, schaaldieren-, vis- of weekdierenallergie. Eenmaal aangebroken kun je de wraps 5 dagen in de koelkast bewaren. Bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram / PER WRAP (75 gram) Energie 252 kcal / 1058 kJ / 176 kcal/740 kJ Vetten waarvan verzadigde vetten 5,7 g/4,0 1,2 g/ 0,8 Koolhydraten waarvan suikers 48 g / 33,6 1,6 g/ 1,1 Vezels 2,5 g/ 1,8 Eiwitten 8,9 g/ 6,2 Zout Jodium 1,4 g/ 1,0 585 mcg (390%RI*) / 409 mcg (273% RI*) *RI= Referentie Inname Rijk aan jodium, overmatig gebruik kan tot storing van de schildklier leiden. Eet niet meer dan één wrap per dag
Breizh Import
Ingrediënten: 100% zeezout. Herkomst: Frankrijk Wist u dat Fleur de sel minder zout is dan fijn keukenzout of gros sel en sommige mensen zelfs de mineralen uit zee proeven. Maar het gaat bij fleur de sel boven alles om de knapperige textuur. Krokant van buiten maar smeltend op de tong, waardoor de zoutbloem zijn smaak geleidelijk afgeeft. Probeer dat op rauwe groente, aardappeltjes uit de oven of een gebakken stukje vlees en je hoeft absoluut geen kenner te zijn om onder de indruk te raken van fleur de sel. Fleur de sel, de ‘Rolls Royce’ van de tafelzouten, is een culinair tafelzout in een sierpot van gerecycled glas. Fleur de sel uit Guerande (Zuid-Bretagne) komt voort uit de nauwe samenwerking tussen natuur en voorvaderlijke bekwaamheid van de zout winner, de "paludier". Op enkele zomeravonden, na de warme uren op de zonovergoten vlakte 'plukt' de paludier het zeldzame Fleur de Sel dat aan de oppervlakte van de zoutpan gekristalliseerd is. Simpelweg gedroogd door de zon zal dit zout, dat van nature rijk is aan mineralen (magnesium, calcium, kalium) de smaak van zowel de meest simpele als meest fijne gerechten verheffen. Ook verkrijgbaar in navulverpakking van 125 g. Voor Fransen is het heel simpel. Een kookliefhebber heeft genoeg aan 3 soorten zout: – gros sel (grof zeezout) voor het kookwater van groente, pasta, rijst of aardappelen (en liefst ‘gros sel gris ‘ = onbewerkt zeezout) – fijn keukenzout voor sauzen, ragouts of ander gerechten – fleur de sel voor het nazouten na het koken en het bestrooien van rauwe groenten, boter, chocolade etc. Omdat juist de textuur bijzonder is bij dit zout is het zonde om fleur de sel tijdens het koken te gebruiken. Je strooit het op het laatste moment over het klare gerecht of over een vers product. Dat overigens ook zoet kan zijn, fleur de sel is heerlijk op karamel of chocolade bijvoorbeeld. Ambachtelijk, eerlijk en puur natuur! Handmatig en traditioneel gewonnen Romig zacht van smaak Zongedroogd, onbewerkt en zonder toevoegingen Natuurzuiver en mineraalrijk Minder natrium dan gewoon zeezout Inhoud: 200 gram.
Breizh Import
Ingrediënten: 100% zeezout. Herkomst: Frankrijk Wist u dat Fleur de sel minder zout is dan fijn keukenzout of gros sel en sommige mensen zelfs de mineralen uit zee proeven. Maar het gaat bij fleur de sel boven alles om de knapperige textuur. Krokant van buiten maar smeltend op de tong, waardoor de zoutbloem zijn smaak geleidelijk afgeeft. Probeer dat op rauwe groente, aardappeltjes uit de oven of een gebakken stukje vlees en je hoeft absoluut geen kenner te zijn om onder de indruk te raken van fleur de sel. Fleur de sel, de ‘Rolls Royce’ van de tafelzouten, is een culinair tafelzout in een sierpot van gerecycled glas. Fleur de sel uit Guerande (Zuid-Bretagne) komt voort uit de nauwe samenwerking tussen natuur en voorvaderlijke bekwaamheid van de zout winner, de "paludier". Op enkele zomeravonden, na de warme uren op de zonovergoten vlakte 'plukt' de paludier het zeldzame Fleur de Sel dat aan de oppervlakte van de zoutpan gekristalliseerd is. Simpelweg gedroogd door de zon zal dit zout, dat van nature rijk is aan mineralen (magnesium, calcium, kalium) de smaak van zowel de meest simpele als meest fijne gerechten verheffen. Ook verkrijgbaar in navulverpakking van 125 g. Voor Fransen is het heel simpel. Een kookliefhebber heeft genoeg aan 3 soorten zout: – gros sel (grof zeezout) voor het kookwater van groente, pasta, rijst of aardappelen (en liefst ‘gros sel gris ‘ = onbewerkt zeezout) – fijn keukenzout voor sauzen, ragouts of ander gerechten – fleur de sel voor het nazouten na het koken en het bestrooien van rauwe groenten, boter, chocolade etc. Omdat juist de textuur bijzonder is bij dit zout is het zonde om fleur de sel tijdens het koken te gebruiken. Je strooit het op het laatste moment over het klare gerecht of over een vers product. Dat overigens ook zoet kan zijn, fleur de sel is heerlijk op karamel of chocolade bijvoorbeeld. Ambachtelijk, eerlijk en puur natuur! Handmatig en traditioneel gewonnen Romig zacht van smaak Zongedroogd, onbewerkt en zonder toevoegingen Natuurzuiver en mineraalrijk Minder natrium dan gewoon zeezout Inhoud: 125 gram
Seamore
Ingrediënt: Gedroogd biologisch zeewier Dulse (Palmaria palmata) Herkomst: Zeewier Bacon van 100% biologisch Dulse. Het zeewier is afkomstig uit Europa en is met de hand geplukt! Wist je dat dulse heel veel eiwitten bevat en daardoor bij uitstek geschikt is als vleesvervanger. Wanneer je dulse, kort, bakt/frituurt in de hete olie wordt de rokerige smaak versterkt en is het alsof je bacon proeft. Smaak: Volle, rokerige smaak die lijkt op die van zoute bacon. Gebruik: Bak de blaadjes tot ze groen en knapperig zijn. Andere opties zijn roosteren in de oven, door warme gerechten roeren, weken en in de salades gebruiken. Lekker bij je gebakken eitje of door de stampot in plaats van uitgebakken spekjes. Dulse is een goede bron van eiwitten, vitaminen, mineralen en bevat weinig natrium en relatief veel jodium. Algemeen: de aanbevolen dosering is ongeveer 5 gram zeewier per dag. AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten.. Niet geschikt voor mensen met gluten bevattende granen, schaaldieren, vis of weekdieren allergie. Glutenvrij, maar het wordt verpakt op een locatie waar kans is op kruisbesmetting met gluten. Vandaar de vermelding. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering. VOEDINGSWAARDEN PER 100 gram Energie 229 Kcal Vetten waarvan verzadigd 1,4 g 0,3 g Koolhydraten waarvan suikers 21,2 g 0 g Vezels 37,5 g Eiwitten 14,3 g Zout 3,1 g
Porto-Muiños
Ingrediënten: Zeewier* (wakame/Undaria pinnatifida, zeespaghetti/Himanthalia elongata, zeesla/Ulva spp.), water, ui*, extra vergine olijfolie*, zonnebloemolie*, ciderazijn*, wijnazijn*, knoflook*, zout, oregano*, peterselie*en specerijen*. *Ingrediënten van biologische oorsprong. Herkomst: Biologische Chimichurri zeewier salsa is een saus en/of marinade, die oorspronkelijk, uit de Argentijnse en Uruguayaanse keuken komt. Het zeewier in de Chimichurri is met de hand geoogst in de natuurlijke omgeving van het wier aan de kust van Galicie (Golf van Biskaje en Portugese wateren). Wist je dat de naam zou afkomstig zijn van 'Jimmy McCurry', een Ier uit de 19e eeuw die zich inzette voor de Argentijnse onafhankelijkheidsstrijd en die volgens zeggen de eerste was die deze saus zou hebben bereid. Omdat de naam 'Jimmy McCurry' moeilijk was uit te spreken door de lokale bevolking werd het verbasterd tot 'chimichurri'. Er doen nog andere verhalen de ronde over de oorsprong van de naam, waarvan de meest waarschijnlijke is dat het een verbastering is van de Baskische frase tximitxurri . Smaak: fris en zuur Gebruik: De basis bestaat puur uit olie en azijn waaraan fijn gesneden ui, knoflook en diverse kruiden en specerijen als tijm, peper, oregano, laurier en bieslook zijn toegevoegd. De Chimichurrie van Porto Muinos bevat daarnaast natuurlijk ook zeewier. Het is ideaal bij (op houtskool) gegrild vlees, vis en zeevruchten. Gebruik het om aardappelen en gestoomde, gekookte, geroosterde of gegrilde groenten te bereiden. Eet het met gerookte zalm, met gekookte zeevruchten of bij een salade van tomaat en mozzarella. Recept: In het kookboek Zeewier & Co vind je vele recepten om chimichurrie te gebruiken. AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in koelkast maximaal 5 dagen. Consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis en kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. VOEDINGSWAARDEN PER 100 G Energie (kj / kcal) 821 / 199 Vetten (g) 20 waarvan verzadigde vetzuren (g) 2,7 Koolhydraten (g) 2,7 waarvan suikers (g) < 0,5 Vezels (g) 2,3 Eiwitten (g) 1,1 Zout (g) 1,4
Porto-Muiños
Ingrediënten: Rooibos*(85%), valeriaankruid*, sinaasappelschil*, blaaswier zeewier* (Fucus vesiculosus 3%), en oranjebloesem* (1%). *Van biologische oorsprong. Herkomst: Het zeewier in deze rooibos thee is met de hand geoogst in de natuurlijke omgeving van het wier aan de kust van Galicie In de (Golf van Biskaje en Portugese wateren). Dit mengsel combineert de voordelen van het hoofdingrediënt -rooibos- met gezonde Atlantische zeewieren en ontspannende effecten van oranjebloesem en valeriaankruid. Geen cafeïne of stimulerende middelen toegevoegd. Veganistisch product. Intense karamelkleur. Smaak: Lichte en diepe smaak. Delicaat en citrus fris aroma. Aangenaam gevoel. met een zilte toon van zeewier. Je ruikt de zee, maar je proeft de thee! Gebruik: Breng water aan de kook en laat het vervolgens 1 minuut afkoelen. Voeg een theelepel thee (2 g) per kopje toe en laat het 5 minuten trekken voordat u het serveert. AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Doosje is gemaakt van gerecycled karton. Het product kan sporen van noten, melk, soja , week-, schaaldieren en vis en kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDEN PER 100 G Energie (kJ / kcal) 1505 / 360 Vetten (g) < 0,5 waarvan verzadigde vetzuren (g) 0,4 Koolhydraten (g) 80 waarvan suikers (g) < 1 Vezels (g) Eiwitten (g) 6 Zout (g) 0,5
Porto-Muiños
Ingrediënten: rooibos* (89%), kombu zeewier* (Laminaria ochroleuca, 10%), rozenblaadjes* en natuurlijk citroen en vanille aroma. Herkomst: Spanje Smaak: Een ontspannende mix van rooibos met een vleugje bloemen aroma. Je ruikt de zee, maar je proeft de thee! Gebruik: Breng water aan de kook en laat het vervolgens 1 minuut afkoelen. Voeg een theelepel thee (2 g) per kopje (250 ml) toe en laat het 5 minuten trekken. Geniet van een gezond maar bovenal heerlijk kopje zeewier thee. Algemeen: bij dagelijks gebruik is de aanbevolen dosering is ongeveer 5 gram gedroogd zeewier per dag . AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. Doosje is gemaakt van gerecycled karton. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 ml thee Energie (kJ / kcal) 30/ 7 Vetten (g) 0 waarvan verzadigde vetzuren (g) 0 g 0 Koolhydraten (g) 0 waarvan suikers (g) 0 Vezels (g) 2,3 Eiwitten (g) 0 Zout (g) 0,02 Jodium : 650 mcg (=433% van Referentie Inname).
Porto-Muiños
Ingrediënten: Zwarte thee* (54%), groene thee* (33%), nori zeewier* (10%) (Porphyra spp), sinaasappelschil* en natuurlijke sinaasappelaroma's. *Biologisch Herkomst: Het zeewier in de thee is geteeld in het Noordwesten van de Pacifische oceaan. Gebruik: Breng water aan de kook en laat het vervolgens 1 minuut afkoelen. Voeg een theelepel thee (2 g) per kopje (250 ml) toe en laat het 5 minuten trekken. Geniet van een gezond maar bovenal heerlijk kopje zeewier thee. Smaak: Zwarte en groene thee met de smaak van sinaasappel nori zeewier. AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Kan sporen van vis, week- en schaaldieren bevatten. Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Doosje is gemaakt van gerecycled karton. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDEN PER 100 ml thee Energie 6 Kcal / 23 kJ Vetten waarvan verzadigd 0,6 g 0,1 g Koolhydraten waarvan suikers 0 g 0 g Eiwitten 0 g Zout 0 g Jodium 200 mcg (=133% van de Referentie Inname)
Porto-Muiños
Ingrediënten: Rooibos* ( 65%), groene thee* (22%), zeewier* (10%): wakame zeewier (Undaria pinnatifida), kombu zeewier (Laminaria ochroleuca), nori zeewier (Porphyra spp.), sinaasappelbloesem* en abrikozenaroma. *biologisch Herkomst: Het Atlantishe zeewier in deze thee is met de hand geoogst in de natuurlijke omgeving van het wier aan de kust van Galicie (Golf van Biskaje en Portugese wateren). Gebruik: Kook het water, laat het een minuut afkoelen. Doe het water in een mok (240 ml) en voeg een theelepel thee (2 g) toe.Laat het 5 minuten trekken en geniet van een gezond maar bovenal heerlijk kopje zeewierthee. Smaak: Rooibos en groene thee met een aroma van sinaasappel en abrikoos en een zilte toon van drie soorten zeewier. Je ruikt de zee, maar je proeft de thee! AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Kan sporen van vis, schaal- en weekdieren bevatten. Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Doosje is gemaakt van gerecycled karton. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDEN PER 100 ml thee Energie 6 Kcal / 23 kJ Vetten waarvan verzadigd 0,6 g 0,1 g Koolhydraten waarvan suikers 0 g 0 g Eiwitten 0 g Zout 0 g Jodium 125 mcg (83% Referentie Inname)
Porto-Muiños
Ingredienten: Carnaroli rijst (90%), gedroogde zeewieren (4%) vis bouillon (zout, maltodextrine, smaakversterker -mononatriumglutamaat, dinatriuminosinaat-, vis poeder, vis extract, tarwe zetmeel, tarwe bloem, lactose , plantaardig eiwitextract, gistextract, ontvet soja meel, olijfolie, tomaat, ui, specerijen aroma's ( schaaldieren ) en sesam. Herkomst: Het Atlantishe zeewier in deze risotto rijst is met de hand geoogst in de natuurlijke omgeving van het wier aan de kust van Galicie (Golf van Biskaje en Portugese wateren). Gebruik: Bereid volgens de aanwijzingen en eet als voor- of hoofdgerecht. Lekker bij mosselen en kokkels. Verhit in pan 15 g (2 eetlepels) olijfolie, voeg de inhoud van de zak toe en laat 15 seconden sudderen. Voeg 800 g water toe (bij voorkeur heet) en kook op middelhoog vuur gedurende 15-18 minuten. Roer om aanbakken te voorkomen en voeg indien nodig meer water toe. Laat 1 minuut rusten en serveer. Rauwe weekdieren (mosselen, kokkels, kokkels, enz.) kunnen 3 minuten voor het koken van de rijst worden toegevoegd. U kunt ook schaaldieren (garnalen, rivierkreeften, garnalen, enz.) 2 minuten toevoegen, eerder gebakken, voordat u klaar bent met koken. Met wilde asperges en Parmezaanse kaas er aan toegevoegd, krijg je nieuwe gerechten met meer nuances. Pairing : bier, jonge witte wijn, mouserende lichte wijn AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Bevat gluten (tarwe), soja, ei, melk en selderij. Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 G Energie (kj / kcal) 1227 / 292 Vetten (g) 1,4 waarvan verzadigde vetzuren (g) 0,3 Koolhydraten (g) 47 waarvan suikers (g) 1,4 Vezels (g) 26 Eiwitten (g) 9,1 Zout (g) 2,3
Porto-Muiños
Ingrediënten: Groene thee* (83%), wakame zeewier* (Undaria pinnatifida, 10%), citroenschil*, citroen- en bergamot aroma. *biologisch Herkomst: Het Atlantische zeewier in deze groene thee is met de hand geoogst in de natuurlijke omgeving van het wier aan de kust van Galicie (Golf van Biskaje en Portugese wateren) Wistje dat Groene thee afkomstig is uit Japan en in de afgelopen periode enorm aan populariteit heeft gewonnen. Gebruik: Breng water aan de kook en laat het vervolgens 1 minuut afkoelen. Voeg een theelepel thee (2 g) per kopje (250 ml) toe en laat het 5 minuten trekken. Geniet van een gezond maar bovenal heerlijk kopje zeewier thee. Smaak: Een frisse, zachte citrus smaak met een zilte toon van zeewier. Je ruikt de zee, maar je proeft de zee! AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Kan sporen van vis schaal en weekdieren bevatten. Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Doosje is gemaakt van gerecycled karton. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDEN PER 100 ml thee Energie 6 kcal / 23 kJ Vetten 0,6 g 0,1g Koolhydraten waarvan suikers 0 g 0 g Eiwitten 0 g Zout 0 g Jodium 149 mcg (99% RI*) RI= Referentie Inname jodium: 149 mcg (99% R.I.)
Porto-Muiños
Ingredienten: Carnaroli rijst (91%), wakame zeewier (Undaria pinnatifida) (4%), vis bouillon (zout, maltodextrine, smaakversterker -mononatriumglutamaat, dinatriuminosinaat-, vis poeder, vis extract, tarwe zetmeel, tarwe bloem, lactose , plantaardig eiwitextract, gistextract, ontvet soja meel, olijfolie, tomaat, ui, specerijen aroma's ( schaaldieren ), sesam en algen. Herkomst: Het Atlantische zeewier in deze risotto rijst is met de hand geoogst in de natuurlijke omgeving van het wier aan de kust van Galicie (Golf van Biskaje en Portugese wateren) Gebruik: Bereid volgens de aanwijzingen en eet het als voor- of hoofdgerecht. Heerlijk met mosselen en kokkels. Deze kunnen 3 minuten voor het einde van de bereiding worden toegevoegd. U kunt ook schaaldieren als garnalen of rivierkreeften, 2 minuten voor het einde van de bereiding toevoegen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor bijvoorbeeld asperges met parmezaanse kaas als toevoeging om het geheel een Italiaans tintje te geven. Verhit in pan 15 g (2 eetlepels) olijfolie, voeg de inhoud van de zak toe en laat 15 seconden sudderen. Voeg 800 g water toe (bij voorkeur heet) en kook op middelhoog vuur gedurende 15-18 minuten. Roer om aanbakken te voorkomen en voeg indien nodig meer water toe. Voeg een snufje zout toe, laat 1 minuut rusten en serveer. Pairing : witte wijnen, gerijpt in eiken vaten, rose, mouserende wijnen AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Bij dagelijks gebruik is de maximaal geadviseerde hoeveelheid zeewier ongeveer 5 gram gedroogd per dag. Bevat vis, gluten , producten op basis van vis, melkbijproducten ( lactose), soja , producten op basis van schaaldieren, sesam . Kan sporen van weekdieren, ei en selderij bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering. GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 G Energie (kj / kcal) 1478 / 349 Vetten (g) 2 waarvan verzadigde vetzuren (g) 0,5 Koolhydraten (g) 72 waarvan suikers (g) 1,4 Vezels (g) 2,4 Eiwitten (g) 10 Zout (g) 2,4
Salterra
Ingrediënten: Water, mosterdzaad* , azijn*, 10% zeewier* (wakame / Undaria pinnatifida), zeezout *van biologische oorsprong. Herkomst: Nederland Smaak: Het is een ambachtelijk bereide biologische mosterd met een zuurtje en een zilte ondertoon van zeewier. Gebrui k: De fijne structuur leent zich uitstekend voor het verwerken van de mosterd in soepen en sauzen. Maar natuurlijk ook heerlijk op je boterham met kaas, zeewierkroketje, bij de vis of in een dressing voor de salade. Het is een mosterd voor de echte liefhebber. AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten. Bewaaradvies: Koel en droog bewaren. Na openen koel bewaren. Gemiddelde voedingswaarde per 100 g: Energie: 635 kJ / 151 kcal Vetten: 9,0 g waarvan verzadigde vetzuren: 0,7 g Koolhydraten: 8,5 g waarvan suikers: 3,4 g Voedingsvezels: 6,7 g Eiwitten: 6,7 g Zout: 2,1 g
Ingrediënten: Quinoa wit* 46%, quinoa rood* 26%, quinoa zwart* 26%, kelp* (kombu) 2% van biologische oorsprong. Herkomst: Quinoa kent zijn oorsprong in het Andes gebied in Zuid-Amerika . In Bolivia en Peru wordt relatief veel verbouwd. Wat is quinoa? (uitgesproken als kien-wah). Quinoa is een oud gewas/plant met rode of oranje pluimen. Het zaad lijkt op graan en de blaadjes lijken op spinazie. Die blaadjes worden overigens niet gegeten. De zaadjes zijn wit, rood of zwart van kleur. De plant kan tussen 60 centimeter en 2 meter hoog worden en wordt maar één jaar oud. In Nederland is quinoa ook wel bekend als gierstmelde. Wist je dat Quinoa geen graan is. Maar het wordt wel een pseudograan genoemd. Een pseudograan is een gewas dat op dezelfde manier geteeld wordt als graan. Ook worden de zaden op dezelfde manier gebruikt. Quinoa wordt tegenwoordig ook in Nederland geteeld. Smaak: Het ziet eruit als couscous, is zo veelzijdig als rijst, maar kent een rijkere, meer nootachtige smaak. Quinoa wordt ook wel het wondergraan genoemd. Gebruik: Quinoa is ook bij uitstek geschikt voor een heerlijk frisse salade. Quinoa salade kun je bijvoorbeeld maken als bijgerecht, maar is op warme zomerse dagen ook heerlijk als maaltijd. Of gebruik het in plaats van rijst omdat het meer eiwitten bevat dan tarwe, rijst of aardappel. Het is bovendien glutenvrij. Maar ook, als muesli, in kokosyoghurt is het een welkome afwisseling. Dus vervang de muesli, rijst en/of andere granen/koolhydraten, nu door de Biologische Quinoa van smaakt. Net zo makkelijk in gebruik. Quinoa zit boordevol vitamines en mineralen, is rijk aan ijzer en magnesium en bevat ook veel eiwitten. Recept: Quinoa LET OP: Kan sporen bevatten van schaaldieren, vis, pinda’s (aardnoten), noten, sesamzaad, weekdieren. Algemene Voedingswaarden per 100 g: Energie: 1578 kJ / 377 kcal Vetten: 5,7 g waarvan verzadigd: 0 g Koolhydraten: 65 g waarvan verzadigd: 0,99 g Vezels: 6,3 g Eiwitten: 14 g Zout: 0,12 g Jodium: 8660 µg
Papaya Faya
Dit recept op basis van Caribische tafelsaus bevat de zoetheid van rijpe en sappige guave met hete Madame Jeanette pepers en zeewier (dulse). Madame Jeanette (Capsicum chinense) is een hete, gele chilipeper-cultivar die oorspronkelijk uit Suriname komt. Deze peper is zeer heet, gemiddeld 65x heter dan de spaanse rode peper op de scovilleschaal (ontwikkeld door Wilbur Scoville in 1912, meet de heetheid van chilipeper en pittige sauzen). Echt voor de liefhebber van zeer pittig dus! De smaak is enigszins fruitig en doet denken aan mango en ananas. Minimale dosering, maximaal resultaat! Prijswinnaar, Silver Medal, bij de National Chilli Awards 2023 van de Clifton Chilli Club. Zie ook: https://www.cliftonchilliclub.com/national-chilli-awards-2023-r Allergenen: tarwe (gluten), mosterd zaad Ingredienten: Guava (71%), azijn, ui, zeezout Madame Jeanette pepers (6%), zeezout, habanero pepers, knoflook, ingelegde uien, augurken, bloemkool , suiker, tarwebloem, mosterd zaad, dulse zeewier (Palmaria palmata), raapzaadolie, specerijen. Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram Energie: 297 kJ / 71 kcal Vet: 0.73g waarvan verzadigde vetten: 0.1 g Koolhydraten: 13.9 g waarvan suikers: 8.66 g Vezels: 2,44 g Eiwitten: 2,23 g Zout: 5, 04 g
Klepper & Klepper
Ingredienten: suiker, glucosestroop, gemodificeerd zetmeel (aardappel), melasse, zoethoutwortelextract, zeezout, salmiakzout, zeewier, zout, plantaardig koolstof, aroma’s, plantaardige olie (kokos), ewier, zout, kleurstof (plantaardig , plantaardige olie (kokos), glansmiddel (carnaubawas). Herkomst: Nederland Zeewier in drop: Bij de totstandkoming van de Beste Pittig Zoute Drop ooit, besloten Klepper & Klepper het net even wat anders aan te pakken. Nu zult u zeggen: maar er zijn toch wel meer pittig zoute dropjes te vinden op dit aardbolletje? En dat klopt, maar geen van die dropjes is pittig zout vanwege het ingrediënt waardoor de Beste Pittig Zoute Drop ooit pittig zout is.... ZEEWIER . Smaak: Pittig zout en umamie. De Beste Pittig Zoute Drop Ooit is zo heerlijk pittig zout, doordat er zeewier in zit. Hoe dat zo kwam? Dat kwam zo: Op zoek naar de smaak "umami": Op een fraaie dag was Klepper Jr. bij de Japanner gaan eten. En Japanners hebben, zo weet u misschien wel, een naam voor de vijfde basissmaak. Het is een smaak die niet zoet te noemen is maar ook niet zout. Hij valt eigenlijk maar moeilijk te omschrijven. Gelukkig hebben de Japanners er een woord voor bedacht. Het is een smaak die, als je ‘m proeft, eigenlijk voor directe voldoening zorgt: umami. Het woord umami betekent letterlijk heerlijke smaak. In 1908 bewees de Japanse scheikundige Kikune Kikeda dat er naast zoet, zuur, zout en bitter een vijfde basissmaak bestaat. De smaak umami is te vinden in een stofje dat glutamaat heet. Umami verhoogt de speekselafscheiding en versterkt zoute en zoete smaken. Het zit bijvoorbeeld in belegen kaas, champignons, ketchup en… zeewier. Een dropje met zeewier. Dat klinkt zo krankzinnig dat het wel eens zou kunnen werken. Bovendien heeft zeewier niet alleen een umami smaak, het heeft ook een zalige, zilte smaak. Die door umami nog eens extra wordt aangezet. Als je dat in drop stopt, zo redeneerde Klepper Sr., dan zou dat wel eens een heel fraai, pittig zout dropje kunnen opleveren. Los van de heerlijke pittig zoute umamismaak, heeft zeewier bovendien nog wel meer aardig eigenschappen. Zo is het een goede bron voor ijzer en eiwitten. En zit het boordevol mineralen, zoals fosfor, calcium en jodium. Niet dat je daar ook maar iets van merkt als je een dropje eet (daarvoor zijn de hoeveelheden te klein), maar van het idee alleen al voel je jezelf gezonder worden. ANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN: Geen Vegan en glutenvrij. Bio compostable verpakking. Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram: Energie: 1330 kJ / 315 kcal Vetten: waarvan verzadigd: Koolhydraten: 76 g waarvan suikers: 54 g Eiwitten: 1,5 g Zout: 5,5 g
Kleinste Soep Fabriek
Ingrediënten: Water, 28% champignon*, wortel*, ui*, zout, olijfolie*, gistextract*, korianderzaad*, zwarte peper*, laurier*, tijm*, piment*, geelwortel*, kombu*. * van biologische herkomst. Herkomst: Nederland Smaak: krachtig en kruidig is deze van Kombu getrokken bouillon met zeewier. Door de ambachtelijke bereiding ontstaan natuurlijke smaakvariaties. Wist je dat bij kleinste soepfabriek we makers zijn van lekkere, verantwoorde en spannende soep. Onze ingredienten zijn biologisch. In ons fabriekje in groningen maken we, met een enthousiast team en 658 zonnepanelen, elke dag met veel plezier soep en bouillon. Deze krachtige bouillon is 72 uur getrokken van biologische paddenstoelen. Dat is lang, maar we hebben geen haast en op de ouderwetse manier: met tijd, zorg en aandacht, dan is soep het lekkerst. Dan is soep zoals het bedoeld is: waar je van binnen en van buiten warm wordt. De Keuringsdienst van Waarde is ooit eens bij ons langsgeweest om te praten over bouillon. Bekijk de aflevering hier . Echte soep heeft tijd nodig Vanzelfsprekend biologisch en vegan Geproduceerd in groningen Gemaakt met zonne-energie Gebruik: Verdun deze pot soep met een halve pot water, verwarm en geniet! Maar ook heerlijk als basis voor risotto of je champignonsragout. Voeg nog wat verse champignons toe. Hoe eenvoudig kan het zijn. AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN: bevat selderij. Geschikt voor vegetariërs en veganisten. Gemiddelde voedingswaarden per 100 ml: Energie: 20 kJ / 5 kcal Vetten: <0,3g waarvan verzadigd: <0,08g Koolhydraten: 1g waarvan suikers: 0,06g Eiwit: 0,25g Zout: 0,69g
LET OP: -op veler verzoek- NU IN GROTERE POT (300 ml) Ingrediënten: Zonnebloemolie*, eigeel*, 7,5% zeewier (wakame/Undaria pinnatifida)*, azijn*, MOSTERD*(water, azijn*, MOSTERDZAAD*, zout, kurkuma*), TARWE glucosestroop*, bindmiddel (Xantaangom)*, zout. Herkomst: Nederland NIEUW!! Mayonaise met wakame BIO 300 ml Het is een ambachtelijk bereide biologische mayonaise met een zilte ondertoon van zeewier. Frisse smaakmaker met wakame zeewier. Een heerlijke zilte mayonaise. Smaak: een zachte frisse smaak, romig en zilt Gebruik: leent zich uitstekend voor een klodder bij je patatje maar ook heerlijk als dressing in de salade of bij vis. AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Kan sporen van VIS, WEEK- en SCHAALDIEREN bevatten. Koel en droog bewaren, na openen koel bewaren (4 - 7 'C) *= van biologische oorsprong. Gemiddelde voedingswaarde per 100 g: Energie: 3060 kJ / 744 kcal Vetten: 81,75 g waarvan verzadigde vetzuren: 9,4 g Koolhydraten: 0,9 g waarvan suikers: 0,58 g Voedingsvezels: 1,7 g Eiwitten: 1,03 g Zout: 0,9 g
DeliZee
Maak kennis met al onze heerlijke snacks in het DeliZee Zeewier Snackpakket! Ook verkrijgbaar in originele geschenkdoos, leuk om te geven, nog leuker op te krijgen! Klik hier. Kan bevatten: SESAM, TARWE, GLUTEN Inhoud: 1x Seamore Seaweed chips Original 1x Seamore Seaweed chips Surfin' Spicy sushi 1x Sea Crunchy Zeewier Snacks Olijf Olie 1x Sea Crunchy Zeewier Snacks Groene Thee 1x Sea Crunchy Zeewier Snacks Teriyaki 1x Sea Crunchy Zeewier Snacks Wasabi 1x Zeeuwse Zeewier Crisps 1x Drop pittig zout (met zeewier) 200 g 1x Lijnzaad crackers met zeewier en kikkererwten BIO 1x Zeewier Crackers N.B. Samenstelling kan iets afwijken i.v.m. beschikbaarheid, u ontvangt dan een vergelijkbaar product. Inhoud kan ook afwijken van afbeelding.
Porto-Muiños
Ingrediënten: zeewier* (53%: zeespaghetti, wakame, zeesla), extra vierge olijfolie*, augurk*, zonnebloemolie*, ui*, kappertjes*, water, zeezout en specerijen* * = van biologische oorsprong Herkomst: Het zeewier in de spread is met de hand geoogst in de natuurlijke omgeving van het wier aan de kust van Galicie (Golf van Biskaje en Portugese wateren). Gebruik: Heerlijk spreads op basis van zeespaghetti, wakame en zeesla die zorgen voor een simpele, maar smaakvolle saus waar jij zelf heel weinig voor hoeft te doen als alleen smeren op een toastje, stokbroodje mengen door de olie als dressing voor salades mengen door de (kokos)room als basis voor je saus AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Kan sporen van weekdieren, schaaldieren en vis bevatten. Bewaar op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats, na openen gekoeld bewaren en binnen 5 dagen consumeren. Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram: Energie: 768 kJ / 186 kcal Vetten: 18 g waarvan verzadigd: 2,8 g Koolhydraten: 3,9 g waarvan suikers: 0 g Voedingsvezels: 3,5 g Eiwit: 1,3 g Zout: 2,2 g
Porto-Muiños
Ingrediënten: zeewier* (53%: zeespaghetti, wakame, zeesla), extra vierge olijfolie*, augurk*, zonnebloemolie*, ui*, kappertjes*, zwarte olijven*, water, zeezout en specerijen* * = van biologische oorsprong Herkomst: het zeewier in de spread is met de hand geoogst in de natuurlijke omgeving van het wier aan de kust van Galicie (Golf van Biskaje en Portugese wateren). Gebruik: Heerlijk spreads op basis van zeespaghetti, wakame en zeesla die zorgen voor een simpele, maar smaakvolle saus waar jij zelf heel weinig voor hoeft te doen als alleen smeren op een toastje, stokbroodje mengen door de olie als dressing voor salades mengen door de (kokos)room als basis voor je pasta saus of curry AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Kan sporen van weekdieren, schaaldieren en vis bevatten. Bewaar op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats, na openen gekoeld bewaren en binnen 5 dagen consumeren. Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram: Energie: 875 kJ / 213 kcal Vetten: 21 g waarvan verzadigd: 2,4 g Koolhydraten: 2,6 g waarvan suikers: 0 g Voedingsvezels: 3,7 g Eiwit: 1,5 g Zout: 1,7 g
Porto-Muiños
Ingrediënten: zeewier* (53%: zeespaghetti, wakame, zeesla), extra vierge olijfolie*, augurk*, zonnebloemolie*, ui*, kappertjes*, water, zeezout, curry* (bevat mosterd) en specerijen* * = van biologische oorsprong Herkomst: Het zeewier in de spread is met de hand geoogst in de natuurlijke omgeving van het wier aan de kust van Galicie (Golf van Biskaje en Portugese wateren). Gebruik: Heerlijk spreads op basis van zeespaghetti, wakame en zeesla die zorgen voor een simpele, maar smaakvolle saus waar jij zelf heel weinig voor hoeft te doen als alleen smeren op een toastje, stokbroodje mengen door de olie als dressing voor salades mengen door de (kokos)room als basis voor je pasta saus of curry AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Kan sporen van weekdieren, schaaldieren en vis bevatten. Bewaar op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats, na openen gekoeld bewaren en binnen 5 dagen consumeren. Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram: Energie: 768 kJ / 186 kcal Vetten: 18 g waarvan verzadigd: 2,8 g Koolhydraten: 3,9 g waarvan suikers: 0 g Voedingsvezels: 2,2 g Eiwit: 1,3 g Zout: 2,2 g
Salterra
Keltisch zeezout met zee-eik zeewier optraditionele wijze gerookt, zonder aroma. Te gebruiken om je gerechten een zilte rooksmaak te geven. Ingrediënten: Bretons zeezout, zeewier (2% zee-eik / fucus ) Kan sporen van VIS, WEEK- en SCHAALDIEREN bevatten. Meer informatie over zilte groenten, zeewier en zilte landbouw vind je op www.salterra.nl
Porto-Muiños
Wat is het? Biologische fusilli pasta gemaakt van kikkererwtenmeel en nori zeewier. Vegan en glutenvrij. Het zeewier in de pasta zorgt niet alleen voor extra smaak maar ook voor een gezondheidsboost. Rijk aan nutriënten: Bron van vezels, rijk aan eiwitten en jodium, bron van magnesium, ijzer en zink. Gebruiksaanwijzing: Kook 4-5 min. in water (optioneel: met een snufje zout), water afgieten en verwerken in gerecht. Ingrediënten: Kikkererwtenmeel* (89%), gedroogd nori zeewier* (Porphyra spp). * = van biologische oorsprong Allergenen: Kan sporen bevatten van vis, week- en schaaldieren. Gemiddelde voedingswaarden per 100 g: Energie - 1488 KJ / 353 Vetten - 5,3 g waarvan verzadigd - 1 g Koolhydraten - 48 g waarvan verzadigd - 2,8 g Vezels - 10 g Eiwit - 23 g Zout - 0,3 g
Porto-Muiños
Wat is het? Biologische fusilli pasta gemaakt van erwtenmeel en wakame zeewier. Vegan en glutenvrij. Het zeewier in de pasta zorgt niet alleen voor extra smaak maar ook voor een gezondheidsboost. Rijk aan nutriënten: Bron van vezels, rijk aan eiwitten en jodium, bron van magnesium, ijzer en zink. Gebruiksaanwijzing: Kook 6-7 min. in water (optioneel: met een snufje zout), water afgieten en verwerken in gerecht. Ingrediënten: Erwtenmeel* (89%), gedroogd wakame zeewier* (Undaria pinnatifida). * = van biologische oorsprong Allergenen: Kan sporen bevatten van vis, week- en schaaldieren. Gemiddelde voedingswaarden per 100 g: Energie - 1341 kJ / 317 kcal Vetten - 1,7 g waarvan verzadigd - 0,5 g Koolhydraten - 48 g waarvan verzadigd - 2,4 g Vezels - 7,3 g Eiwit - 23 g Zout - 0,32 g
Porto-Muiños
Wat is het? Biologische fusilli pasta gemaakt van rode linzenmeel en zeesla zeewier. Vegan en glutenvrij. Het zeewier in de pasta zorgt niet alleen voor extra smaak maar ook voor een gezondheidsboost. Rijk aan nutriënten: Bron van vezels, rijk aan eiwit, ijzer en jodium, bron van magnesium en zink Gebruiksaanwijzing: Kook 4-5 min. in water (optioneel: met een snufje zout), water afgieten en verwerken in gerecht. Ingrediënten: Rode linzenmeel* (89%), gedroogd zeesla zeewier* (Ulva lactuca). * = van biologische oorsprong Allergenen: Kan sporen bevatten van vis, week- en schaaldieren. Gemiddelde voedingswaarden per 100 g: Energie - 1383 kJ / 327 Kcal Vetten - 1,9 g waarvan verzadigd - 0,8 g Koolhydraten - 51 g waarvan verzadigd - 1,3 g Vezels - 5,3 g Eiwit - 24 g Zout - 0,1 g
Salterra
Te gebruiken als dressing of in een vinaigrette, bijvoorbeeld samen met Salterra azijn met zeeaster , over de salade en als dip met bijvoorbeeld stokbrood. Ingrediënten: Zonnebloemolie, 3% zeegroenten: zeesla (Ulva lactuca), zee-eik (Fucus serratus), zeekraal (salicornia) Meer informatie over zilte groenten, zeewier en zilte landbouw vind je op www.salterra.nl