opc_loader

Agar agar BIO 6x2 g

Artikelnr: 5017
Marinoё

Agar agar BIO is een natuurlijk vegetarisch bindmiddel in poedervorm n handige zakje van 2 gram. 

3,25
x

Biologische Agar agar voor het maken van smoothie, taart, gelei, mousse, jam Gebruik 2 gram per halve liter vloeistof of 4 gram per kilo fruit. Breng de bereiding aan de kook en laat het koud worden.

Ingredienten: extract van zeewier (knoopwier/Gracilaria verrucosa).

Voedingswaarden per 100 g:

Energie:  181 kcal/757kJ,

Vet: 0,2 g (waarvan verzadigd: <0,0 g)

Koolhydraten: 0 g  (waarvan suiker 0 g)      

Vezels: 7,7 g

Eiwit: 0,1 g         

Zout: 2 g

Herkomst: Frankrijk

Bij kamertemperatuur, afgesloten in het donker bewaren.

Agar agar (E406) is 100% natuurlijk. Het wordt in veel producten gebruikt als verdikkingsmiddel of emulgator. Het staat als additief geregistreerd met E406 in de internationale Codex Alimentarius. Agar Agar kan een grote hoeveelheid vocht opnemen. Twee gram in een halve liter melk of water dat gedurende 5 minuten wordt gekookt, koelt af tot een gelei met een aangename textuur. Dit kan ook gegeten worden als tussengerecht of platte taart/vlaai. Het volstaat hiervoor om de nog warme massa op smaak te brengen met suiker. Het woord agar-agar komt uit het Maleis en betekent gelei.

Agar agar kan een basis vormen om allerlei desserts, sauzen, crèmes en soepen een oosterse smaak te geven.

Ook is agar agar geschikt om te gebruiken bij het maken van jam (agar agar mengen met suiker), de basis voor 2 keer 2 gram per kilo fruit of per liter sap is een richtlijn (verhouding afhankelijk van de fruitsoort).

Andere suggesties: gebruik agar agar bij geleren, visgerechten of groenten.

Afslanken: Agar heeft een verzadigingseffect: doordat agar agar veel vocht opneemt zwelt het op in de maag waardoor er eerder een verzadigingsgevoel optreedt.

Hartige komkommertaartjes met hüttenkäse en zeepeterselie

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400g komkommer
  • 250g hüttenkäse
  • 2g agar agar
  • 1 snufje visserssalade van Marinoe
  • zout en peper naar smaak

Voor de saus:

  • 1 fles ontvelde tomaten op sap
  • 1 koffie kopje fijngesneden kruiden (bieslook/peterselie/basilicum/…
  • zout en peper naar smaak

Maak de komkommer schoon en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in stukken en meng ze grof

Doe alles in een pan. Voeg de agar agar toe en meng goed tot een egale massa. Breng aan de kook en laat, al roerende, 2 minuten doorkoken. Haal de pan van het vuur.

Roer de visserssalade door de hüttenkäse in een schaal. Voeg het komkommer mengsel toe en roer goed. Verdeel over kleine schaaltjes en laat in de koelkast voor 2 uur opstijven.

Voor de saus: meng de tomaten op sap met zout, peper en de kruiden. Haal de taartjes uit de vorm en bedek ze met de saus.

Eet smakelijk!

Agar agar BIO 6x2 g heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Best verkochte artikelen
Nieuwe producten
Laatst bekeken items