Ingredienten: 100% gedroogd zeewier.
Herkomst: Het zeewier wordt geteeld voor de kust van Zuid Korea.
Eersteklas lichtgeroosterde Nori sushi vellen. Met hun goed uitgebalanceerde hardheid zijn de sushivellen niet breekbaar en toch knapperig. Zonder smaak en kleurstoffen en met maar liefst 300 gram zeewier per 100 vellen.
Wist je dat de Nori vellen ongeveer worden gemaakt zoals papier: fijngemalen zeewier-pulp wordt geschept in een platte zeef en gedroogd tot dunne vellen van zo’n 18×20 cm.
Smaak: subtiel zoet en umami.
Gebruik: De meest bekende is de 'gerolde sushi' makizushi genaamd. Dan kan je ook een 'puntzak sushi' maken of een 'rijstpakketje'de onigiri, met zijn mooie glanzende buitenkant. Je kunt er ook smalle reepjes van snijden en gebruiken als garnering/smaakmaker in salades, soepen en noodle-gerechten. Of als lintje om bijvoorbeeld op decoratieve wijze een plakje omelet of paling op een blokje rijst te binden. Nori kun je dichtplakken door het uiteinde een beetje vochtig te maken.
Recept: Nori sushi vellen
Algemeen: Bij dagelijks gebruik is de aanbevolen maximale dosering ongeveer 5 gram gedroogd zeewier per dag.
AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN
Bewaren: op een koele droge plaats. Blootstelling aan licht en hogetemperaturen vermijden. Vacuümlichtbeschermde verpakking met vochtabsorber.
GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram |
Energie | 345 Kcal / 1445 KJ |
Vetten waarvan verzadigd vetten | 0,0 g 0,0 g |
Koolhydraten waarvan suikers | 42 g 0,1 g |
Vezels | 31 g |
Eiwitten | 44 g |
Zout | 0,7 g |