opc_loader
Grootste assortiment Europees zeewier
Biologisch gecertificeerd
Gratis verzending in NL vanaf 35,- 
Levering in de hele EU

Zeeuws zeekraalzeezout pot 100 g

Artikelnr: 2229

Zeeuws zout met zeekraal in een pot 100 g.

9,95 8,95 U bespaart: 10%
  • Grootste assortiment Europees zeewier
  • Biologisch gecertificeerd
  • Gratis verzending vanaf 35,- in NL
  • Levering in de hele EU
Artikelnummers
EAN:
7421034464959

Ingredienten: Zeeuws zeezout met zeekraal  

Zeekraal is een bron van: Kalium /Chloride/ Calcium/ /Fosfor/ Magnesium/ Ijzer/ Zink/ Koper/ Mangaan.

Herkomst: De zeekraal is afkomstig van het bedrijf Zeeuws Zilt. Deze verbouwt zijn zeekraal op schorren. Dit is het overgangsgebied tussen land en zee. Het zout wordt gewonnen en door het bedrijf Zeeuwsche Zoute. 

HET VERHAAL VAN ZEEUWSCHE ZOUTE:

WATER WINNEN UIT DE OOSTERSCHELDE

Het verhaal van ons zout begint bij de oorsprong: het water uit de Oosterschelde. Het water wordt bij vloed gepompt uit de wateren bij Bruinisse, waar het water extra gezuiverd is door natuurlijke factoren. Vervolgens wordt het water op onze locatie extra gefilterd. Op deze manier kunnen we de hoogste kwaliteit van het zeezout garanderen.

INKOKEN VAN HET ZOUT

We pompen het water voor het koken door ultrafijne filters om zoveel mogelijk microplastics uit het water te halen. Ook mogelijk vuil, zoals overgebleven zeewier wordt verwijderd zonder dat het zeezout zijn natuurlijke mineraalgehalte verliest. In onze kookketel verwarmen we vervolgens het water. Het zeewater verdampt en wordt steeds zouter. Is het juiste zoutgehalte bereikt? Dan is het zout klaar voor de volgende stap!

NAAR DE ZOUTPANNEN

Het zout wordt in kleinere, open zoutpannen ondergebracht. Hier verwarmen we met 100% Zeeuwse groene (wind) energie het zoutewater tot de zoutkristallen - in de vorm van piramides - zich ondersteboven op het wateroppervlak kunnen vormen. Zijn de kristallen groot genoeg? Dan zakken ze vanzelf naar de bodem van de pannen en is het tijd voor de volgende stap in het proces.

HET OOGSTEN VAN HET ZOUT

In dit stadium begint de ware ambacht van het zout maken. Door onze kennis en ervaring met het met de hand oogsten van het zout, weten we precies wanneer onze vlokken de juiste smaak en textuur hebben. Bij de ideale situatie worden de zoutkristallen zorgvuldig uit de pannen geschept en vervolgens langzaam gedroogd in onze zoutovens. De laatste stap is om het zout te verpakken of om nog de laatste touch toe te voegen: het roken of het toevoegen van zeewier of kruiden.

Gebruik: Deze nieuwe smaakmaker is heerlijk in sauzen bij gerechten met vis of bijvoorbeeld een salade met venkel. Maar ook bij steak tartaar, carpaccio, eiergerechten, kabeljauw en andere witvis komt deze zilte toevoeging uitstekend tot zijn recht. Perfect voor smaakcombinaties waarin een lekkere zoute smaak gewenst is. Het glazen potje is makkelijk in gebruik en ideaal om bij te vullen.

Zeeuws zeekraalzeezout pot 100 g heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Zeeuws zeekraalzeezout pot 100 g


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items