opc_loader
Grootste assortiment Europees zeewier
Biologisch gecertificeerd
Gratis verzending in NL vanaf 35,- 
Levering in de hele EU

Zeeuws wakamezeezout pot 100 g

Artikelnr: 2228

Zeeuws zeezout met Zeeuws wakame pot 100 g.

9,95
  • Grootste assortiment Europees zeewier
  • Biologisch gecertificeerd
  • Gratis verzending vanaf 35,- in NL
  • Levering in de hele EU
Artikelnummers
EAN:
7421034464959

Ingredienten: Zeeuws zeezout met zeeuwse wakame in een pot

Herkomst: Het zout en het zeewier vinden allebei hun oorsprong in de Oosterschelde. Het zout wordt gewonnen en door het bedrijf Zeeuwsche Zoute. Deze verwerken het met het zeewier wat gesneden wordt door de  Zeeuwse Zeewierhandel. 

HET VERHAAL VAN ZEEUWSCHE ZOUTEN:

WATER WINNEN UIT DE OOSTERSCHELDE

Het verhaal van ons zout begint bij de oorsprong: het water uit de Oosterschelde. Het water wordt bij vloed gepompt uit de wateren bij Bruinisse, waar het water extra gezuiverd is door natuurlijke factoren. Vervolgens wordt het water op onze locatie extra gefilterd. Op deze manier kunnen we de hoogste kwaliteit van het zeezout garanderen.

INKOKEN VAN HET ZOUT

We pompen het water voor het koken door ultrafijne filters om zoveel mogelijk microplastics uit het water te halen. Ook mogelijk vuil, zoals overgebleven zeewier wordt verwijderd zonder dat het zeezout zijn natuurlijke mineraalgehalte verliest. In onze kookketel verwarmen we vervolgens het water. Het zeewater verdampt en wordt steeds zouter. Is het juiste zoutgehalte bereikt? Dan is het zout klaar voor de volgende stap!

NAAR DE ZOUTPANNEN

Het zout wordt in kleinere, open zoutpannen ondergebracht. Hier verwarmen we met 100% Zeeuwse groene (wind) energie het zoutewater tot de zoutkristallen - in de vorm van piramides - zich ondersteboven op het wateroppervlak kunnen vormen. Zijn de kristallen groot genoeg? Dan zakken ze vanzelf naar de bodem van de pannen en is het tijd voor de volgende stap in het proces.

HET OOGSTEN VAN HET ZOUT

In dit stadium begint de ware ambacht van het zout maken. Door onze kennis en ervaring met het met de hand oogsten van het zout, weten we precies wanneer onze vlokken de juiste smaak en textuur hebben. Bij de ideale situatie worden de zoutkristallen zorgvuldig uit de pannen geschept en vervolgens langzaam gedroogd in onze zoutovens. De laatste stap is om het zout te verpakken of om nog de laatste touch toe te voegen: het roken of het toevoegen van zeewier of kruiden.

Smaak: Je proeft de ultieme ziltige smaak van de Oosterschelde. Veel chef koks hebben kenbaar gemaakt dat de combinatie van zeezout en zeewier zorgt voor een geweldige smaakbeleving.

Gebruik het bijvoorbeeld op een stuk goed gebakken vis of geef een boost aan je omelet. Maar ook heerlijk om mee te koken met je rijst, pasta, aardappelen en groenten. Vooral handig als tafelzout.

Zeeuws wakamezeezout pot 100 g heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Zeeuws wakamezeezout pot 100 g


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items